HABERLER>EKONOMİ
25 Aralık 2014 Perşembe - 09:44

İlk kez kürsüden söylendi: Odalar kapanıyor mu?

Hükümetin oda ve borsalarda zorunlu aidatı ve üyeliği kaldıran düzenleme için düğmeye basıldığı belirtilirken, şubat ayında bu yönde bir değişikliğin yasalaşacağı konuşuluyor. Uygulama ile birçok odanın kapısına kilit vurulacak, ayakta kalan odalar ise küçülmek zorunda kalacak. İş dünyasının fısıltı şeklinde dillendirdiği hükümetin adımını dün kürsüden dile getiren İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Odalara karşı bazı tehditler var. Bir gecede torba yasa ile ‘kaldırdık’ dedikleri zaman ne olacak?” dedi.

İlk kez kürsüden söylendi: Odalar kapanıyor mu?

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Bugünlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 odada büyük tedirginlik yaşanıyor. Hükümetin daha önce gündeme gelen oda ve borsaları kapatma yönünde girişimler için düğmeye bastığı belirtiliyor.

- İTO'DA TARİHİ KARAR VE 'AK SAÇLI' TARTIŞMASI...

Odalara ve borsalara zorunlu aidatı, dolayısıyla zorunlu üyeliği kaldırmayı öngören yeni düzenleme özellikle Anadolu’daki yüzlerce küçük oda, en büyük gelirleri olan munzam aidat gelirlerinden mahrum kalacak. Büyük odalar ise küçülecek, etkinliklerini yitirecek. Oda ve borsalarda binlerce çalışanı ise işsizlik tehlikesi bekliyor.
 
ŞUBAT AYI MI?
Hükümetin bu değişikliği bir torba yasa ile yapacağı belirtilirken, kulislerde değişikliğin şubat ayında yapılacağı konuşuluyor.



Oda ve borsa başkanlarının birbirlerinin kulaklarına fısıldadıkları bu tehlikeyi dün İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dile getirdi. İTO Meclis Toplantısı’nda konuşan Demirtaş, “Odalara karşı bazı tehditler var. Aidat zorunluluğunu kaldırmak gibi düşünceler var. Munzam aidatlar kaldırılırsa bütçemizin yüzde 25’i gidiyor. Bir gecede torba yasa ile ‘kaldırdık’ dedikleri zaman ne olacak?” dedi.
 
AYRILANA YÜZDE 50 ZAMLI TAZMİNAT
Öte yandan odalar ve borsalar, ayrılan personelini teşvik etmek için çeşitli uygulamalar gündeme getirdi. Ayrılmak isteyenlere tazminatları yüzde 50 zamlı şekilde verilmeye başlanırken, ayrılanların yerine yeni personel alınmıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatih 21 Nisan 2016 Perşembe 23:40

Kaldırılsın tabiki kene gibiler.para almaktan başka bi işe yaramaz kan emici bunlar

Yorumu oyla      12      5  
ilhan 18 Ocak 2016 Pazartesi 12:35

kapansınnnn, ne işe yarar bu odalar hala anlamaış değilim, esnafa yüktür. kredi alacak olsan kefil ipotek bilmem ne ipe sermedik un bırakmazlar. bankaya kefil bulamadığımızda bize kefil olma gibi kuruluş tüzüğünde madde olmasına ramen kefilde olmaz, anca yandaşlarını sekreter odacı bilmem ne diyerek işe alırlar kendi maaşlarını esnafın cebine elini sokarak alır, esnafın derdi sıkıntısı varmı yokmu bir kez gezip sormazlar, esnaf seyyar tezgah açanı belediyeye şahsen şikayete gitse kaale alınmaz ama esnaf odaları bunu yapsa sözü dinlenir esnafın hakkını arayacakken oda başkanı denen zevat sadece yer içer saltanat sürer... KAPANSIN YETER ESNAFI BU ZİLLET EZİYET

Yorumu oyla      15      5  
Zenure doğan 23 Temmuz 2015 Perşembe 13:25

esnaf zor durumda vergi çok borç kira ayakta kalmak çok zor esnaf odası da keyfine paralarını alıyor esnaf odaları kapatılmalı

Yorumu oyla      17      5  
Saltanatın sonu (O.T) 26 Aralık 2014 Cuma 09:33

Sermayenin küçüğünden büyüğüne; Üyelerinizi yasa zoruyla oluşturursunuz. Aidatlar için 'yasa var almak zorundayız' dersiniz. O aidatlarla şirketler kurar, o şirketlerin yönetimlerine geçip binlerce lira maaşı hesabınıza yüklersiniz. İktidarlara yaslanırsınız, çünkü saltanatınıza dokunulmasınından acayip korkarsınız. Örgütlü toplumdan yanaysanız eğer, (ki ben bu düşüncede olduğunuza asla inanmıyorum) işçinin sendikalaşmasından öcü gibi niçin korkarsınız. Ağalık mağalık diyorsanız, alası sizlerde derim. Yani; Gerçekte odaları kapatan iktidar olmayacak, sizler olacaksınız. Her saltanat bir gün yıkılıyor değil mi beyler..?

Yorumu oyla      20      5  
26 Aralık 2014 Cuma 03:46

bencede kapanmalı ama neden 10 yıl bekledi de seçimden önce kapatacılağı konuşuluyor bu kadar ince oy hesabı yapılmamalı peki seçimden sonra ya tekrar açılırsa

Yorumu oyla      15      6  
ugur 25 Aralık 2014 Perşembe 22:41

Arkadaslar bu en cok bozulan ve itiraz eden oda baskanlari. Esnafin halini dusunur mu oda? izto uyesiyim ve odanin yilda 480 lira alarak bana verdigi hizmet faaliyet belgesi onu bile ücret karşılığı veriyor.

Yorumu oyla      20      5  
Z.O.T 25 Aralık 2014 Perşembe 20:29

Afra tafralarından geçilmeyen kerameti kendinden menkul sözde meslek örgütü liderlerini gönüllü üyelik gerçekleştikten sonra göreceğiz. Bahse varım, sırra kadem basacaklar. Üyelerinin sırtından sağladıkları maddi zenginliklerle kenarda köşede avunacaklar. Ancak toplumdaki itibarları sıfır olacak. Ne yapalım sokakta kimilerine saat sorulacak, kimilerine üyelerinden selam getirilecek! Anladınız siz...

Yorumu oyla      19      6  
Kanaatım 25 Aralık 2014 Perşembe 17:35

Kapatılmalı. Kesınlıkle. Ben ce

Yorumu oyla      23      7  
teşkilat 25 Aralık 2014 Perşembe 17:30

mutlaka kapatılmalı hangi esnafa faydaları olmuştur meslek odaları ve diğer bütün odalar ideolojik bir yapısı vardır.amaçları sadece para toplamaktır.hangi oda insana hizmet için kurulmuştur sistem tamamen para çarkına yöneliktir.sanayi ve ticaret bakanlığı kendi bünyelerinde daire açarlar işsiz mühendisleri kadroya alırlar olur biter bu oda teröründen acil vazgeçilmeli

Yorumu oyla      28      7  
MEHMET 25 Aralık 2014 Perşembe 14:57

MESLEGİTERKEDELİ ONBEŞ YIL OLDU ODA BENDEN HALA AİDAT İSTİYOR.BORCUMU KAPATMAZSAM ÜYELİGİMİDE SİLMİYOR

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO’da tarihi karar ve ‘ak saçlı’ tartışması
İzmir Ticaret Odası, tarihinde ilk kez bütçe küçülttü. Geçen yıl 43,7 ...
Zorlu İzmir’i yerden yere vurdu!
İTO'dan Ekonomiye Katkı Ödülü alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ...
TCDD’den İzmir’de 20 milyonluk satış
TCDD 3. Bölge Müdürlüğü uzun yıllardır kiralama yöntemiyle kullanıma sunduğu ...
 
Urla’da arazileri ‘uçurmuşlar’: 3’ten aldı TOKİ’ye 23’e sattı!
Urla’da ‘İzmir’i uçuracak proje’ diye sundukları sağlık parkı için 368 ...
Türkiye'nin ilk iklimlendirme laboratuvarı İzmir'e açılıyor
Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESSİAD) öncülüğünde kurulacak ...
Hükümetten ithal elektronik aletlere ek vergi!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ithal ürünlere ek vergi uygulamasıyla ilgili ...
 
Ege’nin üzüm salonu 90 yaşında!
Kuru üzümün İzmir Ticaret Borsası'nda işlem görmesinin 90. yılı törenle ...
Yargıtay'dan '17 Aralık' kararı: Kayıp-kaçak bedelleri...
Yargıtay, ‘karar düzeltme’ talebi üzerine 17 Aralık’ta yaptığı toplantıda, ...
Kaynaklar'da direniş kazandı: Fabrikadan geri adım
Batıçim, yöre halkının tepki gösterdiği ve iki defa halkın katılımı toplantısı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva