HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2019 Çarşamba - 14:21

İl Başkanı Yücel’den 'Nezir' açıklaması: Adaylığı tereddüt yarattı!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Buca Belediye Başkan Adaylığından genel merkez kararıyla çekilen Suat Nezir için, “Suat Nezir arkadaşımızın adaylığı uygun görülmemiştir. Aday olarak açıklandıktan sonra Suat Nezir çalışmalar gerçekleştirmiş. Ancak partinin yetkili organlarında adaylığı tereddüt oluşmuştur. Bu tereddütler parti içi konudur” dedi.

İl Başkanı Yücel’den  Nezir  açıklaması: Adaylığı tereddüt yarattı!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 31 Mart yerel seçimleri için partisi tarafından hazırlanan belediye başkan ve belediye meclis üyeliği aday listelerinin seçim kuruluna teslim edilmesinin ardından basın açıklamasında bulundu.

- CHP İZMİR İL BİNASI ÖNÜNDE ‘NEZİR’ EYLEMİ!

ADAYLIĞI UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR!
Buca Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Suat Nezir’in geri çekilip Erhan Kılıç’ın aday gösterilmesine değinen Deniz Yücel, “Buca adayımız Erhan Kılıç olarak açıklanmıştır. Daha önce ismi deklare edilen Suat Nezir arkadaşımızın adaylığı uygun görülmemiştir. Partimiz dün itibariyle Buca Belediye meclis üyeliği görevini yürüten Erhan Kılıç arkadaşımızı ilan etmiştir. Suat Nezir ismi bizim için çok önemlidir. Örgütte emeği vardır, sevilen bir isimdir. Aday gösterilme sürecinde yasal takvimler vardır. Bu takvimler bunun içindir. Partimiz en doğru isimle seçime gidebilmek için titizlikle bir çalışma yapmıştır. Aday belirleme yetkisi genel merkezindir. Aday açıklandıktan sonra geri çekilmesi ve seçim kurulana bildirilmemesini yine genel merkez bilir. Aday olarak açıklandıktan sonra Suat Nezir çalışmalar gerçekleştirmiş. Ancak partinin yetkili organlarında adaylığı tereddüt oluşmuştur. Bu tereddütler parti içi konudur. Genel başkan ve genel başkan ayrımcılarımızın kararıyla Erhan kılıç ismi uygun görüşmüştür. YSK anlamında bir sakınca yoktu. Ancak Suat Nezir arkadaşımızın ismi YSK’ye zaten hiç verilmemişti” dedi.

TESLİM EDİLEN BU LİSTELERDEKİ KADROLARIMIZA GÜVENİYORUZ
Yücel ayrıca sürece dair önemli mesajlar verdi. Listelere Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın müdahale etmesini değerlendiren Yücel şunları söyledi:

Bildiğiniz gibi belediye başkan adaylarımızı belirledik. Dün itibariyle de meclis üyesi adaylarımız seçim kurullarına verildi. 28 ilçemizde başkan adaylarımız ve üye adaylarımızla ve 2 ilçemizde İYİ Parti’nin başkan adayları ve listelerde arkadaşlarımızın da yer aldığı meclis listesiyle seçimlere giriyoruz. Teslim edilen bu listelerdeki kadrolarımıza güveniyoruz.

CHP’NİN KURUMSAL KİMLİĞİ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR
Listeler kesinleşti. Elbette birbirinden değerli aday adaylarımız vardı. Bu listelere girmeyi hak eden arkadaşlarımız vardı ancak başvuru sayısı çok yüksek yazabileceğimiz sayı sınırlıydı. Listeye yazılmayan aday adaylarımız bizim için değerlidirler. Hepsine ayrı ayrı ihtiyacımız var. CHP’nin kurumsal kimliği her şeyin üzerindedir. CHP’liyim diyen hiç kimse kendi ikbalini düşünerek hareket edemez. Partimize, İzmir’e ve ülkemize sahip çıkan tüm örgütümüze teşekkür ediyorum.

TUNCAY BEY’İN MÜDAHALESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Meclis üyeliği listelerinde bir genel başkan yardımcımız görevlendirilmiştir. Belediye başkan adayımızın ve ilçe başkanlarımızın mutabık kaldığı listeler üzerinden son çalışmalar yapılmıştır. Tuncay Bey’in bizim müdahalemiz söz konusu değildir. Biz meclis üyeleri belirlenirken nitelik, liyakat, partililik olarak bir profil çizmiştik. Bunlara dikkat edilerek listeler oluşturulmuştur.

SEÇİME BU KADAR KISA SÜRE KALA ADAY DEĞİŞİKLİĞİ BİZİM İSTEDİĞİMİZ BİR ŞEY DEĞİL
Seçime bu kadar kısa süre kala aday değişikliği bizim istediğimiz bir şey değil. Hiçbir zaman böyle bir şey mecbur kalınmadıkça yapılmaz. Bir 28 ilçede CHP adaylarının seçim kazanacağına inanıyoruz. Seçim kaybetmek gibi bir kaygımız yok. Hiçbir şeyi hafife almayız. Ne Büyükşehir’de ne metropol ilçelerde seçim kaybetmek gibi bir tereddüdümüz yok.

MEMNUN EDEN, MUTSUZ EDEN TABLOLAR DA OLUŞABİLİR
Bazı ilçelerimizde ortak liste getirdiler. Bazılarında biz uzlaşma sağlanamadı. Biz önerileri aldık. Genel başkan yardımcımızla paylaştık.  Öneriler doğrultusunda hareket ettik. Biz İzmir’den öneri götürdük. 30 ilçede listelerin son halini henüz incelemedim. Bizi mutlu eden memnun eden tablolar da olabilir, bizi mutsuz eden memnun etmeyen tablolar da olabilir. Partimizin kurumsal kimliği açısından söylüyorum bunu. Bunları konuşmak doğru değildir. Listeler kesinleşmiştir. Adaylarımızın hepsi CHP’nin başarısı için mücadele etmektedir. Partimizi temsil edeceklerdir. Biz partimizin oy oranının artması için tüm ilçe örgütlerimizle birlikte çalışmalara devam edeceğiz.

AÇIKLAMANIN TAMAMI İÇİN:

 
Bucaspor ilklerin peşinde
 
Bacayı temizlemek isterken evi yaktı!
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 21 Şubat 2019 Perşembe 11:53

Foçada neden Fatih gürbüz aday gösterildi? ORTAOKUL mezunuymuş. Liyakat, eğitim, kültür nerede kaldı?

Yorumu oyla      4      5  
Mutlu Gursoy 21 Şubat 2019 Perşembe 11:30

Sanirim ulke çikarlarinin da üzerinde!!!!

Yorumu oyla      4      5  
Ahmet 21 Şubat 2019 Perşembe 10:46

Çakma Clark Kent, insanlar sokakta seni görünce suratına tükürmek isteyecek. Adın İzmir siyasetine kara harfler ile yazıldı!!!

Yorumu oyla      5      6  
MELİH 21 Şubat 2019 Perşembe 09:45

İL BAŞKANINA BAK

Yorumu oyla      4      5  
selçuklu 21 Şubat 2019 Perşembe 08:59

Bu partiye dışarıdan değil içeriden zarar veriliyor.Siyaset kişiye göre değil topluma ve parti üyelerine göre yapılır.Partiye bir gün içinde üye yapılıp ertesi gün meclis üyesi ve başkanı yapılan örgüt yakın çevresine koltuk dağıtma yeri olarak görülüyor.Artık seçmen ve üye bunları sandıkta bitirecek...

Yorumu oyla      4      6  
Şen Gül 21 Şubat 2019 Perşembe 08:52

Hani insanın yüzüne vurur derler ya bunun da sahtekarlık yüzüne vurdu. Sevimsiz adam senin siyasi hayatın falan hikaye partiyi mahvettiniz. Madem Tuncay özkan ve utku gümrükçü'nün istediği olacaktı, Sana niye oy verdik. Sandıkta kazanılan il seçimini masa verdin izmir ne seni ne desenin iş tuttuğun sahtekarları unutmayacak.

Yorumu oyla      5      5  
Aday 21 Şubat 2019 Perşembe 08:28

Özrü kabahatinden büyük.

Yorumu oyla      4      6  
21 Şubat 2019 Perşembe 08:25

İnsanlar partiye oy veriyor kişilere değil. Aday Ahmet olmuş ha Mehmet olmuş. Bunlar niye bu kadar çıngar çıkarmışlar acaba diye bir dönüp bakmalı. Demekki çıkar var. Suat Nezir kim? Partiden üstün birimi ki bu kadar tantana koparılıyor. İsmini ilk defa duyduk. Beğenmiyorsanız çıkın gidin CHP'den.

Yorumu oyla      5      7  
çiğli gençleri 21 Şubat 2019 Perşembe 00:26

Allah belanızı versin 14 belediye kayıp yazın bunu bir yere.

Yorumu oyla      6      6  
Dogan 20 Şubat 2019 Çarşamba 22:26

Bayraklı da akrabasını aday yapanlar gel alda görelim

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de ilçe başkanı istifa etti: Onurum ve gururumla oynandı!
Ödemiş CHP İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi meclis üyelerinin listesinin ...
CHP İzmir İl Binası önünde ‘Nezir’ eylemi!
CHP yönetiminin, Buca’da belediye başkan adaylığı değişikliğine gitmesi ...
CHP Buca İlçe'de büyük gerginlik!
CHP Buca İlçe'de büyük gerginlik!
 
Vatan Partisi’nin İzmir adayları belli oldu
Vatan Partisi, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri ...
CHP İzmir'in kadınlarından liste tepkisi: İçimize sinmedi!
CHP'nin İzmir'deki belediye meclis üyesi aday listelerine hem kadın kollarından ...
DSP İzmir'deki 23 ilçede aday çıkardı: Kim/nerede aday gösterildi?
Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ...
 
'Mersin' açıklaması: İhmal değil kumpas var!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de Burhanettin Kocamaz'ın ...
MHP İl Başkanı Şahin’den liste yorumu: Maalesef kadın adayımız yok!
İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) oluşturduğu ...
DP İzmir'in 3 ilçesinde adaylarını tanıttı
Demokrat Parti, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki belediye başkan adaylarını tanıttı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva