HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2018 Cuma - 10:48

İKÇÜ'deki torpil iddialarına Rektör Yardımcısı'ndan yanıt!

“İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (MYO) Dişçilik Hizmetleri bölümündeki iki öğretim görevlisi kadrosuna, rektör yardımcılarının kızları atandı” iddialarına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karadede’den yanıt geldi.

İKÇÜ deki torpil iddialarına Rektör Yardımcısı ndan yanıt!

Prof. Dr. Dr. Karadede konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapılan işlem sadece, yeterli kadrolu öğretim elemanı temin edilene kadar, öğrencisi bulunan ancak kendi kadrosunda hiçbir öğretim üyesi bulunmayan 2 yıllık Sağlık Hizmetleri MYO Dişçilik Hizmetleri Bölümü’nün 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı başlamadan, öğrencilerin mağduriyetinin önüne geçilmesi için acilen desteklenmesi ve koordinasyonu ile ilgili olarak geçici bir kurum içi görevlendirmeden ibarettir. Dr. Karadede’nin İKÇÜ dışında, iki farklı üniversitede peş peşe 3 yıl boyunca, MYO Dişçilik Hizmetleri bölümünde kadrolu ‘Öğretim Görevlisi’ olarak çalışma deneyimi olması ve Sağlık Hizmetleri MYO Müdürünün teklifi üzerine bu geçici kurum içi görevlendirme yapılmıştır” dedi. Prof. Dr. Dr. Karadede, ‘Bu durum akademik bir yükselme olmadığı gibi aksine uluslararası düzeyde birçok bilimsel proje yürüten ve aktif sağlık hizmeti sunan bir akademisyen açısından ekstra bir yüktür. Bu ek iş yükü, haberde torpilmiş gibi gösterilmiş ve ‘ortodonti bilim doktoru’ unvanına sahip bir akademisyenin MYO Dişçilik Hizmetleri Bölümündeki geçici görevi için liyakatı sorgulanmıştır. Üstelik haberde bir kadro (maaş) ataması varmış gibi gösterilmiştir” diye konuştu.

Dr. Beyza Karadede’nin Londra, St. George’s University ve Kingston Hospital’da uzun süreli deneyimi bulunduğunun altını çizen Prof. Dr. Dr. Karadede, çeşitli alanlarda çok sayıda (116) bilimsel faaliyeti; yurtdışı ve uluslararası saygın bilimsel toplantılarda davetli konuşmacı, devam etmekte olan ikinci doktora eğitimi ve İstanbul’da iki farklı üniversitede peş peşe 3 yıl boyunca, MYO Dişçilik Hizmetleri bölümünde kadrolu “Öğretim Görevlisi” olarak çalışma deneyimi ve yetkinliğinin fazlasıyla bulunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Dr. Karadede şunları söyledi: “Gazetecilik ilkeleri gereği görüşümüze başvurulmuş olsaydı, kadro atamasının söz konusu olmadığı ve hiçbir akademik çalışması olmadığı iddia edilen bir akademisyenin 116 bilimsel faaliyeti bulunduğu bilgisine erişilebilirdi” dedi. Prof. Dr. Dr. Karadede, “Böyle bir ithamla karşılaşmış olmak beni ve genç bir akademisyen olan kızımı rencide etmiştir. Haberde öne sürülen yaklaşımla, üniversitelerde görev yapan ve birileriyle kan bağı olan pek çok değerli bilim insanı da değersizleştirilmiştir” 

Dr. BEYZA KARADEDE’NİN  KISA ÖZGEÇMİŞİ

EĞİTİMİ: Orta öğretimi Denizli Erbakır Fen Lisesinde tamamladı. Yeditepe Üniversitesi hazırlık sınavından (İngilizce Proficiency) muaf oldu ve 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalında başladığı doktora eğitimini, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda, “Farklı İskeletsel Yüz Tiplerine Sahip Bireylerin Maksilla Ve Mandibula Hacimlerinin Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Yöntemi İle İncelenmesi” isimli tezi ile 2015 yılında tamamladı ve “Ortodonti Bilim Doktoru” ünvanını aldı. Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında başladığı ikinci Doktora eğitimi devam etmektedir.

AKADEMİK DENEYİM  VE  TECRÜBESİ:

- İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Ağız ve Diş Sağlığı Programı kadrolu “Öğretim Görevlisi”, 2013-2014 eğitim öğretim dönemi

- İstanbul Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Dişçilik Hizmetleri Bölümü Ağız ve Diş Sağlığı Programı kadrolu “Öğretim Görevlisi”, 2014-2015 ve 2015-2016 eğitim öğretim dönemi

- Londra, St. George’s University Department of Maxillofacial Surgery, 2016

- Londra, Kingston Hospital Department of Dentistry, 2016  

- İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr., 2017 Şubat

- Üniversite içi ve dışı çok sayıda çalışma ve bilimsel; komisyon, ve kurul görevleri

YAYINLARI:  3’ü SCI, 1’i uluslararası hakemli dergide olmak üzere 4 yayını;  uluslararası kongre ve toplantılarda 12’si sözlü ve 22’si poster, ulusal kongrelerde ise 2’si sözlü olmak üzere toplam 36 bildiri sunumu;  10’u bitmiş olmak üzere yönettiği toplam 12 bilimsel tezi; 1’i “The Royal College of Surgeons of England, London & Aesculap Academia” tarafından düzenlenen “ORTHOGNATHIC SURGERY” sempozyumunda olmak üzere toplamda 4 uluslararası bilimsel toplantıda davetli konuşması;  3 panelde davetli konuşması;  14 sertifikasyon program eğitimi;  26 (uluslararası ve ulusal) kurs katılımı;  20 (uluslararası ve ulusal) kongre ve sempozyum katılımı;  14 farklı derste ögretim üyeligi de olmak üzere diğer bilimsel çalışmalarıyla birlikte toplamda 116 bilimsel faaliyeti mevcuttur.

 
Bakanlık açıkladı: 80 bin kişi işe alınacak
 
BELGEM'de LGS gururu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'cüler toplantı yaparken basıldı!
Kayseri'de, FETÖ/PYD soruşturması kapsamında tutuklanıp, bir süre cezaevinde ...
TSK'dan operasyon: İşte öldürülen terörist sayısı...
TSK'dan yapılan açıklamada, Ağrı'da 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi
İzmir'de korkutan deprem! Şiddeti...
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 7 kilometre ...
 
İzmirli dün gece balkon kapısını bile açamadı!
Bir süredir İzmir’in belirli bölgelerinde hissedilen, son günlerde kent ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yazıktır bu güzel memlekete!
Mehmet KARABEL yazdı... Yazıktır bu güzel memlekete!
Duayen basketbolcudan kahreden haber!
Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem hayatını kaybetti.
 
Helikopter düştü! Ölü ve yaralı var
Bostancı açıklarında bir helikopterin düştü. Helikopterdeki pilot İsmet ...
Düğüne operasyon: Çocuk gelin kurtarıldı
Diyarbakır'da kendisinden 7 yaş büyük biriyle evlendirilmek üzere olan ...
Foça'daki faciada yeni gelişme: Sızıntının kaynağı belli oluyor!
İzmir'in Foça ilçesinde, sahil şeridine yayılan petrolü temizleme çalışmaları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva