HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2019 Cumartesi - 11:37

İEF sokakları rengarenk

88. İzmir Enternasyonal Fuarı, 7’den 70’e herkese unutulmaz anılar yaşatıyor. Son iki gününe giren fuarda konser, tiyatro, söyleşi,  sinema gösterimleri ve hollerdeki etkinliklerin yanı sıra fuarın her köşesi dolu dolu geçiyor.  Farklı ilgi alanlarına göre fuarın dört bir yanında düzenlenen etkinlikler,  İEF sokaklarına renk katarak ziyaretçilerine “iyi ki fuardayız” duygusunu yaşatıyor.

İEF sokakları rengarenk

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı konserleri, tiyatroları, film gösterimleri, söyleşileri ve hollerdeki etkinlikleri ile kültür ve sanatın merkezi olurken; Kültürpark’ın dört bir yanında gerçekleşen eğlenceli etkinlikleriyle ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor. Bu yıl “fuardayız” sloganı ile kapılarını açan fuar, yüzbinlerce kişiyi Kültürpark’ın eşsiz doğasında ağırlıyor. Heyecanı kentin dört bir yanını saran ve artık kapılarını kapatmaya hazırlanan fuar, son iki gününde İzmirlileri fuar etkinliklerine davet ediyor. 

LOZAN GİRİŞİNDE MÜZİK VE EDEBİYAT KARŞILIYOR
İEF misafirlerini Lozan Kapısı’ndan girdiklerinde bu yıl ilk defa Kitap Sokağı karşılıyor. Lozan Kapısı’ndan Kaskatlı Havuz’a kadar uzanan 35 stantta 45 yayınevi yer alıyor. Fuar boyunca yayınevleri tarafından düzenlenen imza günlerinde ayrıca, kitap sokağının tam karşısında yer alan Yüz Yüze Sohbetler’in ünlü düşünür ve yazarları da yer alıyor. Kültürpark’ın eşsiz doğasında aldıkları kitapları okuyan kitapseverler, sevdikleri yazarlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor. 



Fuar sokaklarında ayrıca geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen büyük ilgi gören “Şef Sensin” etkinliği de içinde müzik sevgisi olan herkesi fuar sokaklarına çekiyor. Ziyaretçiler, 8 enstrümandan oluşan profesyonel bir orkestranın şefi olma şansı elde ederken, keyifli dakikalar yaşıyor. 



KEMERALTI İEF’DE CANLANIYOR
İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl ilk kez Türkiye’nin en büyük tarihi açık hava çarşısını ağırlıyor. Kemeraltı’nda çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) öncülüğünde; Kültürpark Uzun Havuz alanında bölgenin öne çıkan lezzetleri, unutulan zanaatkarları, markaları, tarihi-kültürel değerleri ve diğer bir çok zenginliğini esnaf tarafından tanıtıyor. 

TARKEM öncülüğünde gerçekleşen “İpek Yolu’nun İzinde” Hazine Avı, katılanlara heyecanlı bir günün yanında Kültürpark’ı baştan sona tanıma imkanı da sunuyor. 14 Eylül Cumartesi günü (bugün) yapılacak Hazine Avı’nı ilk tamamlayan takım, 3 bin liralık ödülün sahibi olacak. 



ZEKİ MÜREN İEF’YE DÖNDÜ
İzmir Enternasyonal Fuarı dendiğinde hatırlanan isimlerin başında gelen, “Canım Egeme Saygımla Geldim” pankartıyla akıllara kazınan Sanat Güneşi Zeki Müren, fuarda özel bir programla anılıyor. Basmane Dünya Mutfakları alanında kurulan sahnede, birbirinden güzel Zeki Müren eserleri ve programları sahne alıyor. “Mikrop Hikmet” lakabıyla tanınan Hikmet Durmuş ve ekibi fuar ziyaretçilerine nostalji gecesi yaşatıyor.      

SOKAKLAR RENGARENK
Fuarın en beğenilen ve kitleleri etrafında toplayan sokak gösterileri, bu yıl da fuarda hız kesmeden devam etti. Dünyanın farklı yerlerinden gelen profesyonel sokak sanatçılarının şovları, fuar sokaklarına renk kattı. Sesiz komedi ve pandomimler; palyaço ve sirk gösterileriyle 7’den 70’e herkesi eğlendirdi. Denge, akrobasi ve dövüş sanatları ile müzik, dans ve ateşi birleştiren gösteriler de izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Fuar süresince her gün sergilenen gösteriler, ziyaretçilerine 15 Eylül Pazar gününe dek unutulmaz  anlar yaşatmaya devam edecek.

İsmet İnönü Sanat Merkezi önündeki çim alanda gerçekleşen “Yoga ve nefes eğitimi” etkinliği de katılanlarını Kültürpark’ın eşsiz doğasıyla buluşturuyor.

 

İEF ÇOCUKLARIN DA FUARI
88. İEF’de çocuklar da unutulmadı. Çocuklar bilim, sanat ve eğlence dolu etkinliklerle fuarın tadını doyasıya çıkarı. İlk olarak, Bilim Kahramanları Derneği’nin Boeing desteğiyle sürdürdüğü Merak Makinesi programı doğrultusunda uzay ve havacılık temalı atölyeler düzenlendi. Atölyelere katılan çocuklar, Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri rehberliğinde basit gündelik malzemelerle ‘helikopter’, ‘hava gücüyle dönen makine’, ‘roket’ gibi tasarımlar oluşturdu.  Türkiye’de özel engeli bulunan çocuklara atla terapi yapan merkezleri ile bilinen ve 2014 yılından bugüne dek 55 bin çocuğa ulaşan Türkiye Jokey Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte çocuklar atlarla buluştu. Son iki yıldır fuarda düzenlenen ve çocukların vazgeçilmezi olan Pony Club etkinliğinde Pony atlara binerek gezen çocuklar, fuar süresince keyifli vakit geçirdi. Daha önce hiç ata binmemiş çocuklara öncelik verilen etkinlikte ata binmenin heyecanını tadan çocuklar aynı zamanda hayvanları yakından tanıma fırsatı buldu. Çocuklar için gelenekselleşmiş İZELMAN Fuar Çocuk Kulübü’nde ise çocuklar farklı öğrenme istasyonları ile eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarırken;  anne babalar ise çocuklarını güven içinde bırakıp fuarı gezme imkanı elde etti.  

13 EYLÜL DOLU DOLU GEÇTİ
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde etkinlikler tüm hızıyla devam etti.Tüm dünyada E - sporseverlerin heyecanla takip ettiği Intel ESL Türkiye Şampiyonalarının League of Legends TFT Turnuvası’nın kazananı Kasım “HolyThoth” Polat oldu. Konser geceleri ise fuarın dört bir yanında sürdü. Çim Konserleri’nde Migros sponsorluğunda Edis, Rock&More’da Pentegram, Mogambo Geceleri’nde ise Mehmet Erdem dinleyenleriyle buluştu. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Rutkay Aziz’in hem yazıp hem oynadığı, usta oyuncu kadrosundan oluşan 1984 – Büyük Gözaltı vardı. 19. Sinema Burada Festivali’nde ise “Tuzdan Kaide” isimli filmin galalı gösterimleri yapıldı. Film gösterimlerinin de yapıldığı festivalde ayrıca oyunculuk atölyesi ikinci gününü tamamladı. Ercan Kesal, önce Yüz Yüze Sohbetler’de hayranlarıyla söyleşi yaptı; hemen ardından da hayranlarının kitaplarını imzaladı.

 
Torbalı’da tiyatro zamanı
 
İzmir Fuarı’nda 'İstanbul' hatırası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da tiyatro zamanı
Torbalı Belediyesi, vatandaşların daha çok tiyatro ile buluşmasını sağlamak ...
Bornovalı sporculardan fuarda muhteşem şov
Bornova Belediyesi'nin 88. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda açtığı stant ...
İEF Menderes standında piyano resitali
88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Menderes Belediyesi standında ...
 
Bayraklı standında İsmail Saymaz'a yoğun ilgi
Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, yeni kitabı ‘Şehvetiye Tarikatı’nı İzmir’de ...
Mordoğan'da kurtuluş coşkusu yaşanacak
Mordoğan ve Karaburun’un düşman işgalinden kurtuluşu, 16 ve 17 Eylül’de ...
İzmir'de heykel şöleni başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7’nci kez düzenleyeceği Uluslararası ...
 
Başkan Aksoy öğrencilere el uzattı
Menemen Belediye Başkanı Aksoy minik öğrencilerin çığlığına sessiz kalmadı. ...
İzmir’in köylerine kötü haber: Yasa söyledi İZSU indirimi kaldırdı!
Bütünşehir yasası ile mahalleye dönüşen köylerde kullanılan su fiyatlarında ...
İzmir’in 5 yıllık planlarına mecliste onay çıktı!
Büyükşehir Belediyesi’nin ve ESHOT’un 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva