HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2019 Cuma - 21:49

İzmir’in köylerine kötü haber: Yasa söyledi İZSU indirimi kaldırdı!

Bütünşehir yasası ile mahalleye dönüşen köylerde kullanılan su fiyatlarında yasadan dolayı değişiklik yaşandı. Daha önce 5216 yasa ile tüzel kişiliği kaldırılan yerlerdeki su fiyatlarına uygulanan indirim iptal edildiği için İzmir’deki 239 tane eski köy artık normal tarifeden yararlanacak. Önceki uygulamada ‘idarede uygulanan en düşük tarifenin yüzde 25’i uygulanır’ ifadesinin kaldırıldığı aktarıldı. Ayrıca İZSU’nun 2020-2024 Stratejik Planı da oy birliğiyle kabul edildi.

İzmir’in köylerine kötü haber: Yasa söyledi İZSU indirimi kaldırdı!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısı sonrasında İZSU Genel Kurulu gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı toplantıda önemli konular masaya yatırılırken İZSU 2020-2024 Stratejik Planı oylandı. 5 yıllık plan meclisten oy birliğiyle geçti. Fakat AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri yer yer İZSU’yla ilgili eleştirilerini sıraladı.

İZSU ÖZEL ŞİRKET OLSA BATARDI
Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Meclis Üyesi Hakan Şimşek, İZSU’ya ilişkin eleştirilerde bulunurken, “İZSU özel bir şirket olsaydı inanın batardı. Böyle bir yönetim, koordinasyonsuzluk batmaya mahkum. Zorunlu gelirler sayesinde ayakta duruyor.  Lütfen bir çekidüzen verilsin” dedi.

AK PARTİ’DEN OLUMLU OY!
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da, “3 yıl içinde körfezde yüzüleceğini söylediniz. Bir adım atılmadı. Sizden aldığımız bilgiler körfezi kirletmeden temizleyeceğimiz yönünde. Bu bir yöntemdir. Ama desteklenmesi gereken bir yöntemdir. Körfezin yapısından dolayı çok uzun yıllar süren bir sürece gireceği konuşuluyor. Bunu hiçbirimiz istemeyiz. Zemin taraması ve balçıkların temizlenmesi gerekiyor. Ciddi bir yatırım planlanması yapılmalı. Koordinasyon diyorsunuz ama biz kendi şirketimiz olan İZSU’da koordinasyon sorunu yaşıyoruz. Bakanlıkla ilgili eleştirilerinizi söylediniz. Biz de daha bilgi istediğimiz konularda İZSU’dan dönüş alamıyoruz. Eksikliklere rağmen İZSU’nun 2020-2024 Stratejik Planı’na AK Parti olarak olumlu oy kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.  

BURASI SİRK DEĞİL!
AK Partili Meclis Üyesi Hakan Yıldız’ın planda eksiklikler olduğunu belirtmesi ve “İZSU’nun yeni süreçteki yol haritası hakkında bilgi verir misiniz?’ şeklindeki soruyu yöneltmesi karşısında açıklama yapan Soyer, “İstediğiniz her şey bu planda var. Ama buna rağmen bir sunum hazırlatacağız ve özet geçeceğiz” dedi. Oturumda AK Partiler ve CHP’liler arasında gerginlik yaşandı. Soyer, AK Partililer tarafından sözlerinin kesilmesi üzerine, “Burası sirk değil. Biz bunu TBMM’de çok gördük. Lütfen sözüme müdahale etmeyin. Bilgi sahibi olmadan fikir ifade etmek bize yakışmıyor. Lütfen bilgi sahibi olduktan sonra fikriniz olsun” diye konuştu.

5 BİN KİLOMETRE YAĞMUR SUYU HATTI YAPILMASI GEREKİYOR
İZSU’nun faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Soyer, “İZSU en çok arıtma tesisini yapmış kurumdur. Arkadaşlarımız her gün daha iyisini yapmak için çalışmaktadır. Yenilenmiştir. Stratejik planda Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığı kadar bilimsel hazırlanmıştır. ‘Ticari bir işletme olsa batar’ denildi. Buna katılmıyorum. İZSU hiçbir kentte olmadığı kadar çok biyolojik arıtma, paket arıtma tesisi yapmış, her yerde iftihar edilmesi gereken bir kurumdur. Yağmur suyu ve pis su hattıyla ilgili bilgisi olan var mı? İzmir’de ne kadar yağmur suyu hattı yapılması gerekiyor? Fikri olan var mı? 5 bin kilometre yağmur suyu hattı yapılması gerekiyor” dedi.

KÖRFEZ TEMİZLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Yüzülebilir körfez için de açıklama yapan Soyer, “Bizim bir gemimiz var. Çalışmalar devam edecek. Sirkülasyon kanalı olarak algılana şey dipteki kirlilik temizlenecek. Taramalar yapılacak. Körfezin kendini temizlemesi doğal olarak devam ediyor. Hep söylediğim gibi yeter ki biz kirletmeyelim. Biz tedbirler alıyoruz ve bu devam edecek. Dere ağızlarındaki pislikler kokunun sebebidir. Bunlar temizlenecek” diye konuştu.

3 YIL SABREDİP BEKLEYECEKSİNİZ!
Başkan Soyer, AK Partili Yıldız’ın, “3 yıl sonra körfezde denize giremeyeceğiz. Nasıl olacak bize anlatın?’ çıkışı karşısında konuştu. Soyer, “Siz benim söylediğim şeyi 3 yıl sabredip bekleyeceksiniz. Ben ne söylüyorsam gereğini yapacağım. Bunu yapamazsınız dediğiniz zaman bu olmuyor” dedi.  

ÇAV BELLA İLE HOPLAYIP, ZIPLAYAN BEN DEĞİLİM!
AK Partili Hüsnü Boztepe söz alarak, “Sirk lafınız beni çok üzdü. ‘Seferihisar’daki dönem  ‘lay lay lom’muş diyen de ‘Çav Bella’yla hoplayıp zıplayan ben değilim. Çav Bella aslında ağıttır. Ben bu laflarınıza üzüldüm. Ben 6 aylık sürede hiç siyaset yapmadım. Şu ana kadar mecliste siyaset yapmayı düşündüysem Allah belamı versin. Siz CHP binasının nerede olduğunu bilmediğiniz zaman ben 25 yıl siyaset yaptım. Ben solculuğu bilen biriyim. Sirkte maymun olur. Ben 6 aydır burada bir gün dahi siyaset yapmadım. Ama demek ki bundan sonra yapmak gerekiyor” açıklamasını yaptı.  

Soyer de, “Ben sizin üslubunuzun renkli olduğunuzu biliyorum. İyi ki bu mecliste varsınız. Beni mutlu ediyor. Beni üzen şey; ben bu meclisi yönetirken kimsenin sözünü kesmiyorum. Daha çok konuşulmasının önünü açıyorum. Israrla müsaade edin dememe rağmen ellerinizi kaldırarak yüzüyor gibi yaptınız” dedi.

İZMİR’DEKİ 239 ESKİ KÖYE UYGULANA İNDİRİM YASA İLE KALDIRILDI!
Ayrıca bütünşehir yasası ile mahalleye dönüşen köylerde kullanılan su fiyatlarında yasadan dolayı değişiklik yaşandı. Daha önce 5216 yasa ile tüzel kişiliği kaldırılan yerlerdeki su fiyatlarına uygulanan indirim iptal edildiği için İzmir’deki 239 tane eski köy artık normal tarifeden yararlanacak. Önceki uygulamada ‘idarede uygulanan en düşük tarifenin yüzde 25’i uygulanır’ ifadesinin kaldırıldığı aktarıldı.

 

 
İzmir’in 5 yıllık planlarına mecliste onay çıktı!
 
İzmir'de sokak ortasında kanlı infaz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 14 Eylül 2019 Cumartesi 02:31

Bütün şehir yasası AKP nin bu ülkeye attıgı en büyük kazıklardan biridir.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 5 yıllık planlarına mecliste onay çıktı!
Büyükşehir Belediyesi’nin ve ESHOT’un 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik ...
İzmir'de o sefere fırtına engeli!
İzmir'de elverişsiz hava koşulları nedeniyle Alsancak-Güzelbahçe seferlerinin ...
Selçuk’ta festival için geri sayım: Üzümleri gelin gibi hazırladılar!
Selçuk Belediye Başkanı Sengel, 22 Eylül Pazar Günü gerçekleşecek Gökçealan ...
 
Çam fıstığına Soyer ve Tugay'dan destek
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat Kozak ...
'Didem Madak' adı Menemen’de yaşayacak
Menemen Belediyesi Atatürk Çocukları Didem Madak Halk Kütüphanesi 9 Eylül ...
İzmir Büyükşehir'e Afrika’dan ziyaret
Gana'nın Tamale Büyükşehir Belediye Başkanı İddrisu Musah ve beraberindeki ...
 
Karşıyaka'nın keyfi kaçtı
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta evinde Kozanspor'a 2-1 mağlup olup, Ziraat ...
88. İEF oyun severleri ağırlıyor: Dota 2 finali nefes kesti
Tüm dünyada E - spor severlerin heyecanla takip ettiği Intel ESL Türkiye ...
Başkan Batur: Kentsel dönüşüm zor ama biz zoru severiz
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva