HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2024 Pazartesi - 12:00

İduğ, rakamlarla konuştu, CHP adayı Eşki'ye ateş püskürdü: Ya özür ya mahkeme!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP Bornova adayı Ömer Eşki’nin iddialarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Rakamlarla konuşan İduğ, “Kasadaki parayı merak ediyor. Herkesin kasadaki parada gözü var. 189 milyon TL var. İftirayla bizi çökertemezsiniz. Ben çökmeyeceğim. Bu konuşulanları yargıya taşıyacağım. Ya gelir, herkesin önünde ikna edici bir şekilde özür diler, affederim. Kendisini tebrik etmiştim ve genel başkan da bu yüzden bana teşekkür etti. Bu şeref yoksunluğudur. Siyaseti bırakmayacağım hiç kimseye pabuç bırakmayacağım” dedi.

İduğ, rakamlarla konuştu, CHP adayı Eşki ye ateş püskürdü: Ya özür ya mahkeme!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - CHP Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki, geçtiğimiz günlerde katıldığı Bornova Pir Sultan Abdal Kültür Derneği programında, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u hedef almıştı.

Eşki’nin “Bornova Belediyesi’ne yağmur gibi adam alınıyor. 70 milyona fidan alınıyor, kasadaki parayı bitirmek için” sözlerini sarfetmesi üzerine İduğ, Bornova Belediye Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

EŞKİ NE DEMİŞTİ?

TOPLANTI SALONUNDA GERGİNLİK

ÖZÜR DİLENMESİNİ BEKLEDİM
İddialar hakkında açıklamada bulunan Mustafa İduğ, şunları söyledi:

“Bu basın açıklamasını yapmadan önce seçim Koordinasyon Merkezi’nden Alaatin Yüksel’e, Parti Sözcüsü Deniz Yücel’e, İl başkanımıza, genel başkanımıza kadar ulaştım. Eşki’nin benden özür dilenmesini bekledim. Özür dilenmesi gereken konu: İftira.  Bizim parti geleneğinde böyle bir şey olduğunu görmedim. Bornova Belediye Başkanı adayımın rakibi ben değilim, diğer partiler! Enerjisini seçim kazanmaya harcaması gerekirken itibar suikastı ve tehditler savurmaya başladı. Savunma değil bir açıklama ihtiyacı hissettim.  Bu basın açıklamasını yaparken üzgün olduğumu belirtiyorum. Sorumluluk gereği bu açıklamayı yapmak gerekiyor. Mesnetsiz iddialar beni derinden yaralamıştır. İddia konusu olan 4 konuyu cevaplamak istiyorum”

BURASI ÇOLUK ÇOCUKLA YÖNETİLECEK BİR YER DEĞİL
İduğ, şunları söyledi:

“Bornova Belediyesi’nde kaç kişi çalışıyor? Ben evraksız konuşmam. Parti disiplininde öğrendiğim şudur: Bir şey söylenirse evrağımla birlikte gösteririm. 2 bin 74 kişi şu anda var. 2 bin 36 kişi ile devralmıştık. İnsan kaynaklarımızın verdiği resmi rakamlardır, 5 yılda 38 kişi artmış. Asfalt üretim tesisi kurduk, pazar yerleri açtık. Bornova Belediyesi’nde isthidam fazlası olmamıştır. 5 yılda bu dengede devam ettirdik. İki belediyeden örnek vereceğim isimlerini söylemeyeceğim. 1950 ile başlayan 4 bin ile devam eden 2050 ile başyan 3050 ile devam ediyor. Bornova Belediyesi’ndeki artış yüzde 2-3’tür. Ben burayı 100 bin kişi ile yönetebilirdim. Burada çalışanlar Bornovalıdır, ben de Bornova çocuğuyum. Çevremizde bu işi yapabilecek insanları istihdam etmeye çalıştık ama dengeyi bozmadık, paralarını veremezdik öyle olsa. En büyük sorun budur, belediyeler paraları ödeyemiyor. Türkiye’nin en yüksek maaşını ödeyen belediye Bornova Belediyesi’dir. Çoluk çocukla yönetilecek bir yer değil buarsı. Bornova Belediyesi hakkında konuşurken ağzından çıkanları düşenecek ve öyle konuşacak. Bu sonuçlar 1 milyarın üzerinde yatırım yapmış, kasasında 150 milyon parası olan ve borcu olmayan bir belediye. Hele CHP’li Belediye Başkan adayı, CHP’li  Belediye Başkanına böyle konuşuyorsa bunun bedeli vardır, ben bu bedeli ödetirim.

‘İFTİRAYLA BİZİ ÇÖKERTEMEZSİNİZ’
Kasadaki parayı merak ediyor. Herkesin kasadaki parada gözü var. 189 milyon TL var. Rutin harcamalar vardır. Devamlı döndü bu para. Biz tasarruf ettik. Bunların hepsi tasarrufla sağlandı. 150 tane kamyon aldık, kiralık araçları satın aldık. Kira ödemiyor bu belediye. Beldiyeler kiralık arabaların paralarını ödeyemediği için araçları geri çekmeye başladı. İlk geldiğimizde 6 ay içinde bunları sağladık, ben bunların hiçbirini cebimde götürmüyorum. Hepsi Bornova Belediyesi’nde kalacak. Bornova’nın bütün yollarını yeniledik, yenilemeye devam ediyoruz. Çamdibi’nde havuz yaptık, kreşler yaptık. Bunların hepsi tasarrufla, akılla yapıldı. Meclis üyesi arkadaşlarımla, bürokratlara beraber yaparak geldik. İftirayla bizi çökertemezsiniz. Ben çökmeyeceğim. Bu konuşulanları yargıya taşıyacağım. Ya gelir, herkesin önünde ikna edici bir şekilde özür diler, affederim, onun dışında yargıya taşıyacağım. 5 yıllık dönem içeriisnde bizdeki envanteri çıkardığımızda 650 civarında parkımız var.

FİDE ALIMI 70 MİLYON TL DEĞİL
Yıllık rutin olarak Mart-Nisan ayında fidan bitki harcamaları park bahçeler müdürlüğü talepleri alır ve yapar, toplam 9 milyon TL fide alımı var. 70 milyon olduğunu söyledi. Acaba nereden çıktı bu 70 milyon? Seçim için harcadıkları para olabilir. Oradan aklında kalmış.

‘TUGAY ‘ENGEL OLAMADIK’ DEDİ’
Çevrenizdeki insanlar sizi yanlış yönlendiriyorsa gelirsiniz yanıma. Ben anlatırım size. Yanında Büyükşehir adayımız Cemil Tugay’ın ve çok kıymetli Aziz Kocağoğlu’nun olduğu bir masada bunları söylemesini kınıyorum. Cemil Tugay, ‘ engel olamadık’ dedi. Bu kadar deneyimsizlik olmaz. Bornova küçük bir yer değil. Aydın insanların yaşadağı bir yer.

RAKİBİ OLSAYDIM CHP'YE SEÇİM KAYBETTİRİRDİM
Ben rakibi değilim. Eğer rakibi olsaydım CHP’ye seçim kaybettirirdim. Ben bunu asla yapmam. Ben CHP’ye ihanet etmem, edenler de bedelini ödeyecek.

Bu iddialarda büyük bir onurla çalıştığım mesai arkadaşlarıma karşı bir töhmet ve tehdit var. Daha seçim kazanmadan bunu alma, bunu yapma... Böyle bir şey olamaz. Parti geleneğinde ben böyle bir şeye rastlamadım. Beni ziyarete geldiğinde çiçeği aldım geldim buraya. ‘Adam alma kasayı boşaltıyorsun’ böyle bir şey bana söylenmedi. ‘Meclis üyeleri için önerim var mı, yok mu?’ Bu soruldu. Teşekkür ederim, dedim ve bitti. Böyle bir şey yaşanmadı. 5 yıl görev sürecim boyunca doğduğum ve doyduğum yerde bir hizmet yapmaktı. Çalışma arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Hiçbir belediyenin yapmadığı yatırımları yaptık, gerçekleştirdik. Çarşamba günü iki tane kız öğrenci yurdu açacağız. Yaptık, bitti.

BU ŞEREF YOKSUNLUĞUDUR
31 Ocak’ta adaylklar açıklandığında ilk yazan Belediye Başkan adayını kutlayan Mustafa İduğ’dur. Ankara’dan dönüyorum, kabullendim. Parti geleneği bunu gerektiriyor. Ömer Eşki başkanımıza Tugay’a başarılar diledim, yazılı olarak. Genel Başkanımız bu davranışımdan dolayı ulusal kanalda teşekkür etti. Bu itibarsızlaştırmayı hak ediyor muyuz? Bu şeref yoksunluğudur.

BORNOVA 5 YILDIR EMİN ELLERDEYDİ
5 yıl boyunca Bornova Belediye emin ellerdeydi. Tüm çalışmalarımız devlet tarafından denetlenmiş, Sayıştay tarafından takdir almış bir belediyedir. Umarım bundan sonra da aynı şekilde devam eder. Bunları sizler sayesinde aldık, bedavaya kimse vermez. Neden takdir ettiler? Piyasadan değil de devlet malzeme ofisinden alırsan takdir ederler. 1 ay önceden almak lazım. Bu da planlama gerektirir, biz bunların hepsini yerine getirdik. Kimse kusura bakmasın bu itibar suikastına asla izin vermeyeceğimi, tüm yasal haklarımı kullanacağımı, maddi ve manevi bu süreçte tüm haklarımı kullanacağımı belirtiyorum ve gerisini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Siyaseti bırakmayacağım, hiç kimseye pabuç bırakmayacağım”

 
Koç Holding'ten Bangladeş'e dev yatırım
 
Yargıtay Başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 28 Mart 2024 Perşembe 11:19

SAYIN İDUĞ HALKLA BÜTÜNLEŞMİŞTİ AMA DEĞİŞİMCİLER NAZARI İTİBARE ALMADILAR.......

Yorumu oyla      1      0  
Emekli 25 Mart 2024 Pazartesi 23:02

Yağmur gibi zamlar olur..anlarız....Yağmur gibi taşlar yağar anlarız.. Yağmur yağar anlarız........Yağmur gibi konfeti atılır anlarız......Ama belediyeye Yağmur gibi adam alındığını anlayamadık .........Sagolun gençler sayenizde öğreniyoruz.....Sizlerde biraz düşünüp öyle konuşmayı ogrenseniz ne iyi olur.... ......

Yorumu oyla      1      2  
baran 25 Mart 2024 Pazartesi 21:06

Hala bu hali ile bunların peşinden koşanların kesinlikle iyi niyeti olmaz. Ya menfaat ya da bu ülkeye olan kinindendir. Bu ülkeye ve insanına kin tutanında Allah belasını veriyor kimsenin kuşkusu olmasın. En bariz örnek Pensilvanya soytarısı; yazık ki bu şerefsizin bile peşinden gidenler var. Üstelik sırf bu vatanın aleyhine çalıştığını anlayınca da bunlarla işbirliği yapmak için talimat alan İstanbul Kaşarı vs. var. Var oğlu var. Bu lkadar şerefsizden bir tane adam çıkmaz tabi. Anadolunun saf temiz ruhundan çıkar.

Yorumu oyla      1      1  
VATANDAŞ 25 Mart 2024 Pazartesi 18:05

Bu chp lideri ve kadrolarından hayır gelmez nokta

Yorumu oyla      3      1  
25 Mart 2024 Pazartesi 15:08

Hasan Şentürk, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettiği ses kaydında Karsal Örme isimli şirketin sahibi Hüseyin Köksal şoförü Servet Aydın'ın anlatımları olduğunu söyledi. Hasan Şentürk, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Kültür A.Ş.'den alınan paraların CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından tahsis edilen çakarlı milletvekili aracıyla 6 ay boyunca İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'a taşındığını ifade etti.

Yorumu oyla      5      4  
Halil Bayrak 25 Mart 2024 Pazartesi 15:04

Farklı duşuncede olmak doğruyu yapmaya engel olamaz. Gün gelir emeklerinizin karşiliği gelir sizi bulur. Bornova belediye başkan liğinizda, Bornovaya güzel hizmetlerde bulunuyorsun. Hizmetleriniz ve çalişmalarınız dan dolayı sizleri ve kadronuzu canı gönülden kutluyorum. Doğrular sallanır ama asla yıkılmaz.

Yorumu oyla      6      2  
VfV 25 Mart 2024 Pazartesi 13:55

2 bin 36 kişiden 2 bin 74 kişiye çıkmış, yani 5 yılda 38 kişi almışız hesabı Vedat Milör'ün peynir hesabı gibi bir şey. Bu belediyeden emekli olan, ayrılan hiç mi insan olmadı da 38 kişi alındı sadece. Personel sayısı 2 bin 36 kişi iken 200 kişi emekli olunca yerlerine yine 200 kişi alınmadı mı? Yani hesap böyle olmaz hocam...

Yorumu oyla      7      7  
bornovalı 25 Mart 2024 Pazartesi 13:54

sayın iduğ çok güzel kelime oyunu yapmış. 5 yıl içerisinde 38 personel aldığını söylemiş. son 1 ayda sadece iş başı yapanlar 100 kişiyi geçti. birazda bu konuya değinseydiniz başkanım. Beldiyeye işe girdim diye sevinen vatandaş 1 hafta sonra sizin yüzünüzden hevesi kursağında kalarak işten çıkarılacak. milletin günahını ahını alıyor. Zafer Kurtbay ile İduğ bu kadar kişinin vebalinin hesabını nasıl verecek merak ediyorum

Yorumu oyla      8      5  
İzmirli 25 Mart 2024 Pazartesi 13:26

Başkanım ne güzel özetlemişsiniz. Tebrik ediyorum. Güzel Bornovamızın güzel insanları en iyi şekilde takdir edecektir.

Yorumu oyla      8      3  
İz 25 Mart 2024 Pazartesi 12:55

Özelin CHP nin gençleşme projesi, bulduğu genç başkan adayları nın politika toyluğu sebebi ile CHP ye büyük zarar veriyor. Aday CHP li yerine geçeceği CHP li başkana B atıyor!

Yorumu oyla      11      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı adayı Kırkpınar'dan halk buluşması sözü!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, vatandaşların ...
CHP Adayı Tugay vatandaşa yorum yazdı… Ekmek atışması!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir ...
Cumhur'un adayı Doğruer, Pakdemirli ile Kozak yatırımlarını anlattı
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer ve önceki ...
 
CHP Menderes adayı Çiçek'ten yaşam merkezleri projesi
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, ilçeye tüm kesimlerin ...
MHP Foça adayı Acar en büyük problemi açıkladı: Umumi tuvalet!
MHP’li Belediye Başkan adayı Taner Acar, “İlçenin en önemli sorunu nedir?” ...
CHP Bayraklı adayı Önal'dan ilk 100 gün vaatleri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, ...
 
Cumhur İttifakı Bornova adayı Çayır'dan emeklilere müjde... Her ay 2 bin 500 TL gıda kartı!
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, emeklilere her ay 2 bin 500 ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden şimdi bunları anlatıyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden şimdi bunları anlatıyor?
Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan 'proje' vurgusu: 60 gündür yalvarıyorum!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “60 ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva