HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2023 Salı - 11:44

İddialar mahkemelik... CHP’li Özkan’dan sert yanıt: HTS kayıtları ne halt yediğini gösterecek!

Menemen’de belediye başkanlığı görevinde iken hurda operasyonunda tutuklanıp hapis yatan ve görevden alınan Serdar Aksoy’un CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yönelik dile getirdiği iddialara ilişkin olarak Özkan cephesinden yalanlama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, Aksoy hakkında şikayetçi olduğunu ve dava açacağını duyurdu.

İddialar mahkemelik... CHP’li Özkan’dan sert yanıt: HTS kayıtları ne halt yediğini gösterecek!

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Serdar Aksoy'un bir TV kanalında çarpıcı iddialar gündeme getirdi..

Aksoy, Necip Hablemitoğlu suikastinin azmettirici olduğu suçlamasıyla yargılanan eski asker ve avukat Levent Göktaş ile CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan arasındaki ilişkiden Koç Holding'e ait Yapı Kredi Bankası'nın bir yönetim kurulu üyesi ve CHP'de siyasetin finansmanına uzanan bazı iddialarda bulunmuştu.

ÖZKAN: KİMLERLE, NE PAZARLIK YAPTIĞINI AD AD ANLATACAK
İddialara ise CHP’li Özkan’dan sert yanıt geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, Aksoy’un iddialarını yalanladı ve Serdar Aksoy hakkında dava açacağını kaydetti.

Özkan’ın açıklaması şöyle:

“Hırsızlıktan dolayı partimizden atılan ve Menemen Belediye Başkanlığı’n dan uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un iftiralarının tamamı yalandır.

İstinaf mahkemesi hırsızlıktan aldığı cezasının arttırılması için nitelikli zimmet suçunun araştırılmasını istemiştir. Beraat ettiği beyanı da yalandır.

Bu dolandırıcıyı ve iftiralarını bana sormadan haber yapanlara acıyorum. Kınıyorum.

Aksoy’u hayatımda iki kez gördüm ve hiç bir zaman baş başa görüşmedim. Biri başkanlık kulisi için odama Deniz Demir ve Hasan Ünal ile geldiğinde, diğeri de makamında çok kalabalık bir toplulukla. Kendisini hiç kimse ile tanıştırmadım ve hiç bir görüşmede yanında bulunmadım. Hangi milletvekillerini kolladığı, kimlerle nerelere gittiği, kimlerin isteğiyle bana iftira ettiğini de sonunda itiraf edecektir. Seyrek’in yağması için hangi milletvekilleriyle haritacıların ofisinde Ankara’da Çukurambar toplantısını, İzmir’de Bayraklı toplantısını yaptığını, kimlerle pazarlık ettiğini ad ad anlatacaktır. Bu gün itibariyle avukatlarım davalarımızı açmıştır.

HTS kayıtları kimlerle ne haltları yediğini ortaya çıkartacaktır. Adımı böylesine iğrenç bir iftiracının ağzına düşüren alçaklarla da her zeminde hesaplaşacağım.

Seyrek’ten kimlerin arazi aldığını araştırıp açıklayacağım. Hayatımda bir kez gitmediğim, görmediğim altı tarihi eser, üstü doğal sit olan bu alanın satışını AKP belediyesi yaptı. Arazileri kime sattı? 4 milyar lirayı kimler kazandı? Bu alanı yağmalatanlar kimler araştırıp tek tek ortaya koyacağım. Hangi partiden olduğuna bakmaksızın… Halkıma söz veriyorum”

AKSOY NE DEMİŞTİ?

KREDİ İÇİN GÖRÜŞTÜRÜLDÜ
Göreve geldiğinde mali sıkıntı yüzünden belediye çalışanlarının maaşını ödeyemeyince kredi arayışına girdiğini anlatan Aksoy, sonradan CHP milletvekili seçilen bir arkadaşıyla Ankara'da Koç Kuleleri olarak tabir edilen binada Yapı Kredi Bankası'nın bir yönetim kurulu üyesiyle görüşme yaptığını söyledi. Bu kişinin kendisine "Biz buna bakacağız ama siz Levent Bey (Göktaş) ile görüştünüz mü?" diye sorduğunu ve ardından bu kişi tarafından aynı binada birkaç kat aşağı indirilip çok sıkı korunan Göktaş'ın hukuk bürosuna götürüldüklerini söyledi.

'İSTEKLERİNİ YERİNE GETİR’
Aksoy, burada Göktaş'ın kendisine "Tuncay Özkan senden bir takım taleplerde bulunur, sen de artık bunu bir şekilde halledersin" dediğini iddia etti. Kendisinin de ne taleple gelineceğini bilmediği için "Tamam görüşürüz" dediğini aktaran Aksoy, bunun ardından o dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Özkan ile yine o dönem TBMM Grup Başkanvekili olan Engin Özkoç'un birlikte belediyeye geldiğini söyledi.

CEP TELEFONLARINI KAPATARAK GÖRÜŞTÜK
İki ismin kendisinden makam odası dışında ve cep telefonlarını kapatarak bir görüşme yapmak istediğini aktaran Aksoy, bu görüşmede Özkan'ın Seyrek'te 1,5 milyon metrekareyi bulan belediye arazileri için çıkmayı düşündüğü ihaleyi, ayrıca AND isimli asansör firmasıyla ilçedeki asansörlerin bakım ve denetimi için anlaşmalarını ve Güneşim Medya ile çalışma yapmasını istediğini iddia etti. Aksoy, bu talepleri yerine getirmediğini de vurguladı.

 
Dilan Polat'ın mali işler avukatı konuştu: 2022 yılında 7 milyon TL vergi ödedi
 
Depremzedelerden rezerv alan için yeni iddia... 'Kendimizi oraya zincirleriz'
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 3 Ekim 2023 Salı 20:25

Siyaset bataklığı andırmaktadır, halk bu bataklığı kurutmadıktan sonra üzerindeki kan emen sivrisineklerden kurtulma imkanı yoktur. Halk kendi içerisinden adaylar belirleyip meclise göndermelidir, belediye seçimleri de aynı şekilde olmalıdır. Siyasi partiler halkın sırtına yüktür. Halk kendi kendini yönetmedikçe ne adalet ne de refah bulamaz. Çıkar grupları olan siyasi partiler ülkeye düşmandan daha fazla zarar vermektedirler. Bu tür siyasi partiler var oldukça ülkenin düşmana ihtiyacı yoktur.

Yorumu oyla      3      3  
Liyakat 3 Ekim 2023 Salı 18:56

Bir de geri ye dön bak menfaat ortaklarından başka seni seven,inanan,güvenen varmı herşetiniz çıkar için

Yorumu oyla      3      3  
Alo 3 Ekim 2023 Salı 16:48

Tuncay Tuncay ateş yanmasa duman tütmez

Yorumu oyla      6      3  
izmirli 3 Ekim 2023 Salı 15:51

Tuncay Özkan da tarihin çöplüğüne gömülmeli..

Yorumu oyla      9      3  
Objektif Yorum 3 Ekim 2023 Salı 13:37

CHP nin düşürüldüğü hale bakın, Türkiye'de Siyaset = Ticaret + Menfaat denklemi kırılmadığı sürece işimiz çok zor. Umarım genç kuşaklar bunlardan bir ders çıkartıp bu ülkeyi tekrar rayına sokarlar.

Yorumu oyla      7      3  
Koltuk sevdası 3 Ekim 2023 Salı 13:36

Konuştuğu kanal tam evlere şenlik.

Yorumu oyla      5      3  
HEPSİ AYNI 3 Ekim 2023 Salı 12:36

ÖZKAN DENİLEN KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ.. AL BİRİNİ VUR ÖTEKİSİNİ SİYASETE BULAŞIYORSAN VE YERİNDEN OLMA KORKUSU OLDUMU BİLECEKSİN Kİ BU DAVRANIŞTA BULUNAN KİŞİLERİN ALTLARI ÇOĞUNLUKLA KİRLİDİR TEMİZ OLMAK ONLARA YAKIŞMAZ ÇÜNKÜ SİYASETE BULAŞIPTA TEMİZ KALAN İNSANDA YOKTUR BUDA BİR GERÇEKTİR.

Yorumu oyla      7      3  
Köylü 3 Ekim 2023 Salı 12:14

Sayın ÖZKAN, Kanal Türk TV kime sattığını bilmeyen yoktur,hep halk hukuk ezilenler diyerek bu halkı duygu sömürüsü ile yıllarca saltanat sürüyorsunuz,halk yine perişan ama sizler rekora doğru milletvekili olmaya devam ediyorsunuz,bu halk sizden ve iktidardan kurtulması mümkün değildir,mucize de olmayacaktır...

Yorumu oyla      9      3  
YORGUN DEMOKRAT 3 Ekim 2023 Salı 12:03

Bu kadar usulsüz işlemler biliniyordu. Neden bugüne kadar yargıya gidilmedi. Sen bana bir vurursan ben sana bin vururum tavrı bu. Demek ki CHP de olsa bazı şeyler göz ardı edilebiliyor ya da zulada bekletiliyor. Halkın umudu olan partiye bak..

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Şah Mat’ hesabı!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Şah Mat’ hesabı!
'Beni tasfiye etmek istiyorlar' demişti... Gümrükçü’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.
AK Partili Dağ’dan CHP’li Öztrak’a tepki: Şehitlerimizin kemikleri sızladı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa açıklaması: Hiçbir şekilde kabul edilemez
Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan "Mescid-i ...
Araştırmacı Yaldız’dan ‘istifa resti' için yorum: Akşener'in yerinde olsam adaylıktan çekerim!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, İYİ Parti İzmir Büyükşehir ...
İstifa etmişti başkan adayı oldu
Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Meclis Üyesi Ahmet ...
 
Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ...
CHP’li Kılıç’tan ‘yeni anayasa’ çıkışı: Taslağımız halkımıza emanet!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, ...
CHP'li Taşkın'dan iki bakana 'Gaziemir' soruları: Bertarafı neden geciktirildi?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a Çevre, Şehircilik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva