HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2019 Perşembe - 15:51

İçişleri Bakanlığı'ndan yaylacılara dönüş uyarısı

İçişleri Bakanlığı'nca Tarım ve Orman Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve 39 valiliğe 'Yayla ve Meralarda Güvenlik Tedbirleri' konulu genelge gönderildiği belirtilip, yayla ile meralar başta olmak üzere yazlık veya kışlık evlerde yaşam malzemesi bırakılmaması gerektiği duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı ndan yaylacılara dönüş uyarısı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; Türkiye'nin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, halkın temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ile saldırılarda bulunan terör örgütleriyle topyekun mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Güvenlik güçlerince yürütülen etkili operasyonlar sonucu terör örgütü üyelerinin malzeme temin etmede ciddi sıkıntılar yaşadığı kaydedilen açıklamada, "Hayvanlar için bırakılan kuru ekmekleri bile toplamaya çalışan kış üslenmesi çabası içindeki terör örgütünün en önemli önceliğinin kış süresince yetecek miktarda erzak/yaşam malzemesi temin etmek ve belirleyeceği alanlara saklamak olduğu biliniyor. Yayla ve meralardan dönüş mevsiminin başlamasıyla birlikte terör örgütünün bu ihtiyacını yaylalardaki evler başta olmak üzere yazlık ve/veya kışlık evler ile diğer barınma alanlarında bırakılan malzemelerden karşılayabileceği göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın teröre karşı ülke genelinde yürütülen mücadeleye olan etkin desteğini artırmak amacıyla, 'Yaylada Yaşam Malzemesi Bırakma Bilmeden Teröre Destek Olma' sloganıyla Bakanlığımızca bir seferberlik başlatıldı" denildi.

39 VALİLİĞE GENELGE GÖNDERİLDİ
Bu kapsamda bakanlık tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ile Ordu valiliklerine 'Yayla ve Meralarda Güvenlik Tedbirleri' konulu genelge gönderildiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Genelgede şu tedbirlerin alınması istendi. Kolluk kuvvetlerimizce konuya ilişkin alınan her türlü önleyici tedbir artırılarak devam ettirilecek. Vali/Kaymakamlarımız başkanlığında yapılan halk-muhtar toplantılarında vatandaşlarımız-muhtarlarımız konuya ilişkin uyarılacak, bilgilendirilecek. İl/ilçe müftülükleri ile koordinasyon kurulacak, Cuma hutbesinde vatandaşlarımız bilgilendirilecektir. Konuya ilişkin hazırlanan el ilanı kolluk kuvvetlerimizce camilerde, kıraathanelerde, köy odalarında ve vatandaşımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda dağıtılacak, ayrıca yaylalarda yaşayan tüm vatandaşlarımıza tek tek tebliğ edilecek. Yerleşim yerine bağlı yaylası olan köylerde mahallelerde görev yapan öğretmen, muhtar, imamlarımız aracılığıyla, terör örgütünün ulaşabileceği evlerde, barınma yerlerinde hiç bir şekilde erzak yaşam malzemesi bırakılmamasını sağlamak için vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanacak. Valilik, kaymakamlık resmi internet sitelerinde, sosyal medya hesaplarında, aynı zamanda yerel basın yayın organları aracılığıyla konu kamuoyunda duyurulacak." (DHA)

 
Deniz Atalay: Olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldık
 
İzmir'de film gibi tatbikat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik deprem uyarısı: 6,9 gelebilir!
Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ...
İzmir'de afet sonrası toplanma alanları: İlçe ilçe liste...
İzmir'de afet sonrası toplanma alanları: İlçe ilçe liste...
Dere kenarında yaralı bulunan minik Alptuğ hastanede hayatını kaybetti
Balıkesir'in Manyas ilçesinde, dere kenarında ağır yaralı bulunan 2 yaşındaki ...
 
Metrobüste yürek burkan görüntü
Metrobüste kucağındaki çiçeğe sarılıp uyuyakalan küçük kızın görüntüsü ...
İstanbul'daki depremde caminin minaresi yıkıldı!
İstanbul'da meydana gelen depremde caminin minaresi yıkıldı
İstanbul'da 5,8 büyüklüğünde deprem
İstanbul'da saat 13.59'da 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kent ...
 
PKK'ya karşı Kıran-4 operasyonu başladı
Kars-Ağrı-Iğdır illeri kırsalında Kıran-4 operasyonu başladı. Kıran 4 ...
Çeşme'de kaçak göçmen operasyonu: 190 gözaltı!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, karada ve denizde toplam 190 kaçak göçmen Sahil ...
Bahçıvan, depoda ne var ne yok çalmış
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, H.K.'ye ait bağ evinin deposundan, saç kurutma ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva