HABERLER>GÜNCEL
29 Nisan 2020 Çarşamba - 19:15

Hindistan'dan getirildi, gözyaşlarını tutamadı!

Koronavirüs salgını nedeniyle uçuşların durdurulmasıyla Hindistan'da mahsur kalan Türk vatandaşı Seda Yavaş, Türkiye'ye döndü. Yavaş, sevinç gözyaşları içerisinde Türk yetkililere teşekkür etti.

Hindistan dan getirildi, gözyaşlarını tutamadı!

Seda Yavaş, Mart ayının başında zihinsel engelliler için eğitim sertifikası almak için Hindistan'a gitti. Yavaş, koronavirüs salgını nedeniyle uçuşların durdurulmasıyla Türkiye'ye dönemedi. Seda  Yavaş,  22 Mart'a bilet aldı ancak uçuşun iptal olması üzerine Hindistan'da mahsur kaldı.

SOSYAL MEDYADAN YARDIM İSTEDİ
Bunun üzerine sosyal medyada video paylaşan Yavaş yardım istedi.  Yardım çağrısı cevapsız kalmadı

Seda Yavaş, dün gece saatlerinde yurda döndü. Hindistan'dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen uçakla yurda dönen Yavaş, Buca'da bulunan bir öğrenci yurduna yerleştirildi. 14 gün gözetim altında tutulacak Seda Yavaş  yine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gözyaşlarını tutamayan Seda Yavaş, yetkililere teşekkür etti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Yavaş, " Türkiye'deyim, İzmir'deyim, Buca'dayım. Bizi buraya getiren Türkiye Cumhuriyeti'ne, Sayın Cumhurbaşkanımız'a, Türk Hava Yolları ailesine, tanıdığım tanımadığım bütün Türk vatandaşlarına, arkadaşlarıma, dostlarıma, herkese çok teşekkür ediyorum. Bu sefer sevinçten ağlıyorum. Hala Türkiye topraklarında olduğuma  inanamıyorum. Sizlere cevap veremiyorum; arıyorsunuz, soruyorsunuz. Çok mutluyum. Türk olduğum için gurur duyuyorum. İzmir Buca'da bir yurda alındık. Tertemiz, çok güzel. Her şeyimiz sağlanıyor burada. Bizi Türk bayraklarıyla karşıladılar. Sevinçten ağlıyorum. Rüya gibi. 3 gün sürdü, Chennai'den buraya gelmem. Önce 1,5 gün otobüs yolculuğu yaparak Mumbai'ye ulaştık. Sonra uçak ve şimdi de İzmir'deyim. Herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ne çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

'CUMHURBAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Koronavirüsün önüne geçebilmek amacıyla uçuşların durdurulması sonrasında Hindistan'da mahsur kalan Türkiye vatandaşı Seda Yavaş, yurda döndü. Yavaş, sevinç gözyaşları içinde Türk yetkililere teşekkür etti. DHA'ya açıklamalarda bulunan Seda Yavaş, Hindistan'da yaşadığı zorluklardan bahsederek, "Hindistan'a 4 Mart'ta master eğitimi için gitmiştim. 22 Mart'ta uçuşlar iptal olduktan sonra benim için zorlu süreç başladı. Baya zor günler geçirdim. Sosyal medya hesaplarımda paylaşım yaptım, haber kanalları çok yardımcı oldular. Ülkeme, Türkiye Cumhuriyeti'ne, en başta Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Devlet yetkililerimize, Sağlık Bakanlığımıza, İçişleri Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün biz buradaysak bunun sebebi onlardır. Defalarca ülkeme geri dönemeyeceğimi düşündüm. Çünkü dönemememi gerektiren birçok olay yaşadım. En son havalimanındaydım ve vizem bitmişti. Hindistan hükümetinin sistemi biraz farklı işlediği için, 2 Nisan'dan 28 Nisan'a kadar vizemi online sistemden uzatamadım. Bir sürü engelle karşılaştım ve en son uçağa binemeyeceğim söylendi. Ama konsolosluk arkamdaydı. Yetkililer harekete geçti. Hint hükümeti beni tek başıma sorguya aldı, ne iş yaptığımı sordular. Sonrasında uçağa binebildim ama yaklaşık 4-5 saatlik dilimde öldüm öldüm dirildim" dedi.

'YURTTA HER TÜRLÜ AYRINTI DÜŞÜNÜLMÜŞ'
Türkiye'ye döndükten sonra İzmir'in Buca ilçesine yerleştirilen Yavaş, ülkeye döndükten sonraki süreci anlatarak, "İnanılmaz bir duygu, bunu anlatmak çok zor. Zaten karşılanmamız uçakta başladı. Şartlar çok güzeldi, 'Birlikte başaracağız' anonsuyla karşılandık. Uçaktan indikten sonra otobüslere alındık. Sayımız çok fazla değildi buna rağmen ayrı ayrı oturtulduk. 15 dakika içinde yurdun olduğu yere geldik. Kapıda bizi Türk bayraklarıyla karşıladılar. İnanılmaz bir özen var, gerçekten çok teşekkür ederim. Burada AFAD yetkilileri, Türk polisi, herkes çok özveriliydi. Gerçekten biraz daha konuşursam ağlayacağım. Bizim diş fırçamızdan, temizlik malzememizden, yiyeceğimizden tutun da her türlü ayrıntı düşünülmüş. Sağlık kontrolü de aynı şekilde. İnanın evimden daha rahat burası. Bütün arkadaşlarım da aynı şeyi söylerler. 14 günlük karantinadan sonra evlerimize geçeceğiz. Uçaktaki tüm Türkiye vatandaşları zaten 37 gündür karantinadaydık. Hiç dışarı çıkmadık. Buradan sonra evlerimize geçeceğiz. Evlerimize geçişimizin nasıl sağlanacağı şu andan itibaren hazırlanmış. Karantinadaki sürecim bittikten sonra Fethiye’deki evime geçeceğim" diye konuştu. (DHA)

 
Bakan Koca açıkladı: Can kaybı 3 bin 81' ye yükseldi
 
MHP’li Vekil İzmir rakamlarını açıkladı: 5 bin 400 vaka, 195 vefat var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca açıkladı: Can kaybı 3 bin 81' ye yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. ...
İçişleri Bakanlığı: 2 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı'nca Kars'ın Kağızman ilçesinde düzenlenen hava destekli ...
Tartıştığı mahalleliye av tüfeğiyle ateş açtı!
Edirne'de Afganistan uyruklu bir kişi, daha önce tartıştığı mahalle halkının ...
 
1 dakika içinde bakteri ve virüsleri yok ediyor!
Malatya İnönü Üniversitesi Teknopark'ta, 1 dakika içinde elbise ve cilt ...
Börekçi dükkanında televizyon hırsızlığı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, börekçi dükkanına giren hırsız, duvara sabitlenen ...
Sürücü kalp krizi geçirdi! Faciadan dönüldü
Aliağa ilçesinde, Mehmet Ali D.'nin (54) direksiyonunun başında kalp krizi ...
 
İzmir Valiliği’nden 1 Mayıs’a izin yok! (En fazla 5 kişiye vize)
İzmir Valiliği, sokağa çıkma yasağı ve pandemi sebebiyle 1 Mayıs günü ...
Türkiye'nin 'koronafobi' haritası çizildi!
Üsküdar Üniversitesi’nin 6 bin 318 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ...
Koronavirüs testi tartışması: Ciple hastaneye girmeye çalıştı
İstanbul Esenyurt'ta koronavirüs testi tartışması sırasında öfkelenen ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva