HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2020 Çarşamba - 19:18

MHP’li Vekil İzmir rakamlarını açıkladı: 5 bin 400 vaka, 195 vefat var!

İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, “Biz İzmir ile ilgili bilgileri gün gün takip ediyoruz. Şu an İzmir’de 5 bin 400’e yakın vaka sayımız var. Bin 600 hasta sayımız var. Şu ana kadar da İzmir’de 195 vefat eden sayımız var” dedi. Osmanağaoğlu ayrıca infaz yasasının kabul edilmesi üzerinden de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

MHP’li Vekil İzmir rakamlarını açıkladı: 5 bin 400 vaka, 195 vefat var!

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen infaz yasası ve sağlıkta şiddet yasası üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Vekil Osmanağaoğlu, İzmir Barosu’na süreçte yaptığı bazı açıklamalar ve sergilediği tutumdan ötürü tepki gösterdi.

Osmanağaoğlu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ramazan ayının ilk Cuma günü verdiği hutbede eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkiyle ilgili sarf ettiği ve tartışma yaratan sözlere de destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yürüttüğü dayanışma kampanyasına dair konuşan Osmanağaoğlu, AK Parti kanadından gelen, “CHP’li seçmenlere yardım yapılıyor” iddiaları için açıklamalarda bulundu.

CHP’li belediyelerin yardım kampanyalarına eleştiri getiren Osmanağaoğlu, MHP’li yerel yöneticilerin de ihtiyaç sahiplerine destek götürdüğünü fakat reklam yapılmaması amacıyla açıklamadıklarını ifade etti.

CEZA DÜZENLEMESİ ESNASINDA HERKES TARAFINI BELLİ ETMİŞTİR
İnfaz düzenlemesine değinen Osmanağaoğlu, “İnfaz yasası kamuoyunun gündemine ciddi bir şekilde Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’yle geldi. Süreç içinde Cumhur İttifakı taraflarıyla da paylaşıldı. Diğer partilerle de uzlaşının yolu arandı. CHP, HDP, İYİ Parti demokrasiyle bağdaşmayan bir karşı duruş ile konunun içine girmek istemedi. Kimisi PKK terör örgütü mensuplarının kimisi de FETÖ’cü teröristlerin tahliye edilmesine vesile olacak bir düzenleme istedi. Bunu yaparken de terör örgütü üyesi olan, halkı tahrik eden, ölüme sebebiyet veren teröristlerin düşünce suçlusu olarak lanse edilmeye çalışılması tam bir rezalet. Bu bir af değil, ceza infaz düzenlemesidir. Yıllarca infaz düzenlemesindeki adaletsizlik hukukçular tarafından da tartışılmaktadır. Esas terör örgütleri ve lider kadrosuna da af isteyen CHP, HDP ve İYİ Parti’dir. Ceza düzenlemesi esnasında herkes tarafını belli etmiştir. Yüzlerine taktıkları maske bile onları gizleyememiştir” dedi.

TÜRKİYE’DE DÜŞÜNCE SUÇLUSU YOK! GRUP YORUM YAZDIĞI ŞARKILARLA BİRÇOK KİŞİNİN ÖLMESİNE DESTEK VERMİŞTİR!
Düzenlemenin düşünce suçlularını kapsam dışında bırakmasının tartışmaya yol açmasına değinen Osmanağaoğlu, “Suçun tanımını doğru yapmak lazım. Terör örgütlerine payandalık yapmak onlara destek vermektir. Türkiye’de düşünce suçuyla cezaevinde yatan kimse yok. Grup Yorum ile ilgili düşüncelerini ortaya koymak istiyorlar ama Grup Yorum da Türkiye’de terör örgütüne payanda olmuş, yazdığı şarkılarla şiirlerle de birçok kişinin ölmesine destek vermiş biri! Türkiye’de düşünce suçlusu olduğuna inanmıyorum. Onlar başka bir oyun peşindeler, bana öyle geliyor” açıklamasında bulundu.  

MHP OLARAK ŞİDDETİN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASI İÇİN TEKLİFİMİZİ DAHA ÖNCE İLETMİŞTİK
Sözlerini, “İnfaz yasasından yararlanacak ciddi bir rakam var. Bu, cezaevlerinde ciddi bir rahatlama getirecek. Oradaki insanların da sağlığını düşünerek bu yasada karar alındı” şeklinde sürdüren Osmanağaoğlu ayrıca sağlıkta şiddet yasasına ilişkin de konuştu. Osmanağaoğlu, “Sağlıkçılarımıza da çok çirkin saldırılar olduğunu biliyorduk. Canlarımızı emanet ettiğimiz kişilere saldırı vicdanların kabul ettiği bir durum değil. MHP olarak şiddetin en ağır şekilde cezalandırılması için teklifimizi daha önce iletmiştik. AK Parti’nin de teklifi geldi, ortak bir sunum yapıldı ve kabul edildi. Sağlıkta şiddet suçlarında cezalar yarı yarıya arttırıldı. Ayrıca bu suçları işleyenler hakkında hapis cezası ertelenmeyecek” dedi.  

İZMİR BAROSU’NA TEPKİ, DİYANET’İN AÇIKLAMASINA DESTEK!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ramazan ayının ilk Cuma günü verdiği hutbede eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkiyle ilgili sarf ettiği tartışma yaratan sözlerine destek veren Osmanağaoğlu, öte yandan İzmir Barosu’na da tepki gösterdi. Osmanağaoğlu, “Baro, 23 Nisan’da bir etkinlik düzenleyeceklerini deklare etmişti. İzmir Barosu önemli kurumlardan bir tanedir. Baronun ilk başkanı Bekir Bey aynı zamanda Kuvayı-Milliye’de görev alan bir arkadaşımız. Öyle bir insanın İzmir Barosu kemiklerini sızlatmıştır. Yapılan açıklamalar anormal derecede gereksiz ve toplumu germeye çalışan hareketlerdir. Bunların hiçbirini tasvip etmiyoruz. Liderimiz bu konuda çok doyurucu bir açıklama yaptı. Ankara ve İzmir barosunun kendi barolar birliği başkanı arkasında durmuyor. Toplum bunları görüyor. Kurumları politika yapmak adına yıpratmamamız gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan bir açıklama var. Diyanet İşleri Başkanı’nın yaptığı açıklama doğru bir açıklamadır. Biz o açıklamanın yanında yer alıyoruz” diye konuştu.

MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ’NDE İBADETİN DE KABAHATİN DE GİZLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ!
CHP’li belediyelerin yardım kampanyalarına değinen Osmanağaoğlu, “Enteresan şeyler konuşmak gerekiyor. İzmir’de bizim bir belediyemiz var. MHP’li belediyelere bakın, devletin kurumlarıyla eş zamanlı, tam bir koordine ve dayanışma içinde şov yapmadan işlerini yapıyorlar. İçinden geçilen süreç elinden gelenin değil gereğinin yapılması gereken bir süreç. CHP’li belediyeler gerçekten bu girişimlerinde samimiyse devletin bağış toplayacak kurumları bellidir. Devletin başlattığı kampanya ortadadır. Millet can derdinde, devlet can suyu olma derdinde bunlar ise belediyecilik oynama derdinde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı bir kitapçık var. Bu kitapçıkta Alevilik üzerinden sinsi bir oyun oynanıyor. Bunu nasıl kabul edebiliriz? Bu yapılan hareketlerin samimi olmadığını, reklama dayalı olduğunu ve devlete karşı bir yapılanma olduğunu düşünüyorum. Bunların doğru olmadığını, sanki paralel bir yapıya doğru gittiklerini görüyorum. Müslüman Türk Milleti’nde ibadetin de kabahatin de gizli olduğunu biliyoruz. Bunlar yapılan yardımları da reklamlara asmaktan, afişe etmekten geri durmuyorlar. Aliağa Belediyesi de şu ana kadar çok yardım yaptı. MHP’li belediyelerin yaptığı yardımlar emin olun ki çok ciddi yardımlar. Bizler reklam olmasın diye rakam, adet vermiyoruz. Bu yardımları da devletin topladıklarını engellemeye yönelik olduğunu düşünüyorum. Ne yapmaya çalıştıklarını çözemiyorum. Devletin yapmış olduğu yardımı sabote ediyorlar. Ancak izin aldıkları zaman bu konuda yetkilerini kullanabilirler” dedi.

CHP’LİLERE YARDIM YAPILIYOR İDDİALARI İÇİN: BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ!
İzmir’de yapılan yardımların sadece CHP’lilere iletildiğinin iddia edilmesine ilişkin konuşan Osmanağaoğlu, “Biz de bu işin takipçisiyiz. Özellikle CHP’li seçmenlere yönelik bu yardımlar yapılıyor. İl Başkanımız da açıklamasını yaptı. İzmir’de yardımların tamamen seçmene yönelik yapıldığını ortaya koyan iddialar var. Yarın öbür gün, günü geldiğinde ortaya çıkarılacak argümanlar değerlendiriliyor. Tüm İzmirlileri rahatsız eden bir durumdur. Eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi hak eden herkese yardım götürmeli ve götürdüğünde de reklamını yapmamalıdır” ifadelerini kullandı.

İZMİR RAKAMLARINI AÇIKLADI: 5 BİN 400 VAKA, 195 VEFAT VAR!
İzmir’e dair veriler sunan Osmanağaoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü’nün şeffaf bir çalışma yürüttüğünü aktarırken, “İl Sağlık Müdürlüğü süreçte çok iyi sınav veriyor. Siz bile bugün arasanız size de aynı cevabı verecekler. Aynı bilgileri sizinle de paylaşacaktır, şüpheniz olmasın. Biz İzmir ile ilgili bilgileri gün gün takip ediyoruz. Şu an İzmir’de 5 bin 400’e yakın vaka sayımız var. Bin 600 hasta sayımız var. Şu ana kadar da İzmir’de 195 vefat eden sayımız var. CHP’lilerin söylediklerini doğru bulmuyorum. Bir garip bir şey yapmak istiyorlar. Doğru işler yapmıyorlar. Hem Türkiye hem İzmir ayağı çok iyi gidiyor. İzmir bu konuda çok şanslı… Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi çok iyi çalışmalar yapıyorlar. Bu pandeminin atlatılmasında çalışmalar ortaya koyuyorlar” dedi.  

İZMİR ECZACILAR ODASINI ESEFLE KINIYORUM!
Maske dağıtımıyla ilgili de açıklama yapan Osmanağaoğlu, “Maskeyle ilgili bir problem yok. Üretimi ve dağıtımı devam ediyor. İzmir’de de dağıtım başladı. İzmir Eczacılar Odası Başkanının açıklamalarını esef verici buluyorum. Böyle bir günde İzmir Eczacılar Odası elindeki maskeyi İzmir’deki vatandaşlarımız için ücretsiz dağıtabilir, hizmet edebilirdi. ‘Maske satışına izin verilsin, ticaretimize bakalım, yoksa elimizde kalacak’ diye bir açıklaması vardı. Bu açıklamayı da kınıyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Hindistan'dan getirildi, gözyaşlarını tutamadı!
 
İtalya'da can kaybı artıyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 30 Nisan 2020 Perşembe 10:14

Neden yorum yazma gereği duydunuz anlamadım...

Yorumu oyla      2      3  
Gürkan 30 Nisan 2020 Perşembe 01:37

Maskeyle ilgili problem yok, İmamoğlu Hımmm, CHP, kınıyoruz, paralel ... Bu nedir yahu! Belediyeler yardım kampanyası yapmasın mı? Yardım kampanyasını duyurmadan (reklamını yapmadan) kampanya nasıl büyüyecek? Devlet zaten yapıyormuş. Belediyeler de bu devletin zaten bir parçası değil mi? Bu rahatsızlık nedir? Milli irade diyenlerin aklı hala daha yerel seçimlerde kalmış. Sabahtan akşama İmamoğlu, Yavaş, Soyer ... Komedi resmen. Şimdi de kitapçık bulmuşlar, acaba ceza alır mı diye bir şeyler ortaya atılıyor :)

Yorumu oyla      4      3  
Ercan 29 Nisan 2020 Çarşamba 21:24

Sayin vekile iki sorum var ama bu soruları gazeticilerin sormasi gerekir benden önce ne yazık ki soran yok. Istanbul sözleşmesini şu an ülkemizi yönetenlerce imza koyuldu.Bu sözleşme sadece kadınlara şiddet konusunu kapsamıyor Siz bu sözleşmeyi okudunuz mu. Okuduyasaniz eğer imza konulan bu sozlesme ortadayken nasıl böyle bir demeç verebiliyorsunuz.Develetin imzasının hic mi hükmu yok sizce. Ikincisi evlilik dışı ilişkilerde bizde hoca nikahı çok yaygındır.Şimdi şeklen bunu yapınca evlilik dışı iliski sayılıyor mu sayılmıyor mu. Tabi bunlar sorulmuyor soruylmayinca da meydanı boş buldum hikayesine dönüyor durum.Sanirim biz de siyaset tamemen samimiyetsizlik üzerine dönmüş En kötüsü de bu zaten

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beko, yarısı boş kalan kadroları sordu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, memur atamalarında ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı 'normale dönüş planı'nı anlattı
"Normale dönüş planı" ya da "normale dönüşün yol haritası" çalışmalarında ...
AK Partili Sürekli, vekil Kaya'ya sahip çıktı: Bu dili kabul etmek mümkün değil!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ...
 
Bahçeli'den İzmir Barosu'na tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ankara ve İzmir Barosu'nun Diyanet ...
CHP’li Yücel’den performans çıkışı: Tüm belediye başkanlarımız göğsümüzü kabartıyor!
İzmir İl Başkanı Yücel, CHP’li belediye başkanlarının performanslarını ...
Çeşme Projesi için kritik karar!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, üç ay önce Türkiye’nin gündemine ...
 
CHP’li Beko uyardı: Huzurevlerinde durum ciddi!
İzmir Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan ...
CHP'li Sertel'den hükümete 'yardım toplama' çıkışı: Cemaatlere var, belediyeler yok!
Cumhuriyet Halk Parti İzmir Milletvekili Atila Sertel, yardım toplama ...
CHP’li Polat: Maske ihracatı için rüşvet alınıyor
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, insanlar maskeye ulaşmakta ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva