HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2013 Cumartesi - 12:11

‘Herkes İçin Demokrasi’ hedef büyüttü

Merkezi İzmir’de bulunan ve kurulduğu günden bu yana önemli etkinliklerle adından söz ettiren Herse İçin Demokrasi Derneği hedef büyüttü. Dernek olağanüstü genel kurula giderken şube ve genel merkez yönetiminde yer alan sayıları arttırdı. Bünyesine birçok kesimden insanı katan derneğin Çiğli’de yaptığı toplantıda konuşan Genel Başkan Birol Soylu, “Biz yola çıkarken vaatlerle, inandığımız değerleri anlattık. Bunlar acıtasyon değildi, laf olsun diye konuşmadık” dedi.

‘Herkes İçin Demokrasi’ hedef büyüttü

EGEDESONSÖZ - Başkanlığını Birol Soylu’nun yaptığı Herkes İçin Demokrasi Derneği olağanüstü genel kurula gitti. Yerel seçimlere bir yıl kala siyasi ve sosyal alandaki çalışmaları hızlandıran dernek yönetimi hedefleri büyütme kararı aldı. Çiğli’de düzenlenen genel kurula Derneğin Kurucu Genel Başkanı CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Selahattin Balta, Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Herkes İçin Demokrasi Derneği’nin kısa zamanda başarılara imza attığını, herkes tarafından konuşulan sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Dernek Genel Başkanı Birol Soylu, “Biz idealleri olan ve idealleri için yola çıkan bir ekibiz. Sorumluluklarımız geçen zamanda arttı. Etki alanımız da artınca böyle bir tüzük değişikliğine gitme kararı aldık. Biz yola çıkarken vaatlerle, inandığımız değerleri anlatarak çalıştık. Bunlar acıtasyon değildi, laf olsun diye konuşmadık. Biz ‘çimento olacağız, kavgayı, gürültüyü sonlandıracağız’ dedik. Bizim kendimizle çelişkimiz olmamalıdır. Bu anlayış ile devam ettik. Aynı anlayış ile görevimizi sürdürüyoruz” dedi.
 
PANELLER ARDI ARDINA
Derneğin faaliyetlerinden de bahseden Başkan Soylu, “İki kişi yola çıktık ama üyelerimiz yüzlerce oldu. Derneğimizin genel merkezini kurduk. Binamıza yerleştik. Kapısı her zaman açık bir şekilde faal olarak çalışıyor. Dernek olarak ‘basın ve demokrasi’ yaptık. Yine sosyal ve kültürel birçok çalışmalara imza attık. Örgütlenme çalışmalarına hız verdik. Yeni şubelerin açılması için görüşmelerimiz devam ediyor. Sizlerin katılımı ve gücü ile dernek ivme kazandı. Genel kurulumuzun sonucunda daha güçlü olacağız. Birçok projeyi ardı ardına getireceğiz. Sırada ‘yerel yönetim ve demokrasi’ panelimiz var. Sonradan ‘insan hakları ve demokrasi’ paneli yapacağız. Bu panelin konuşmacıları CHP Milletvekili Veli Ağbaba, eski Bakan Fikri Sağlar gibi isimler panelde konuşacaklar. Sonradan gençlik ve kadın panelleri de yapacağız. Sadece panel ve toplantılar ile değil alan çalışmaları ile gündemdeyiz” diye konuştu.

 
Derneğin faaliyetlerinin ve geçmiş dönem faaliyetlerinin oy birliği ile aklanmasının ardından Soylu, “Aklanmak çok güzel. Her anlamda aklanmak lazım. Bizim kalbimizde AK olan yurtseverlerin cezaevlerinden çıkartılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
ÖN SEÇİM İSTİYORUZ
Genel Kurulda Divan Başkanlığı’na seçilen Kurucu Genel Başkan Balta, derneğin geldiği noktayı anlattı. Herkes için Demokrasi Derneği’nin demokratik bir yapıda olduğunu anlatan Başkan Balta, “Hiçbir parti ayrımı yoktur. Derneğimizin en önemli amaçlarından birisi her ilde örgütlenmeyi sağlamak ve bunu tabana yaymaktır. Dernek kurulalı bir yıl olmasına rağmen sayımız her geçen gün artıyor. Biz, Türkiye’de demokrasi evlerini hayata geçirmek istiyoruz. Kırsalda, gelişmemiş bölgelerde insanlar demokrasiyi kucağında bulduğu için kıymetini bilmiyor. Demokrasinin ne olduğunu bilmeyenler bile var. Hatta insanların temiz duygularını kullanıyorlar. Bizim kimsenin toprağında, taşında gözümüz olmamalıdır. Bizim sınırlarımız, topraklarımız yeter. Biz, toplumu her konuda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz. Siyasette de her platformda ön seçimi istiyoruz. Belediye başkanı, milletvekillerinin seçimi ön seçim ile yapılmalıdır. Onun bunun iki dudağının arasında olmaması gerekiyor” dedi.
 
Derneğin yaptığı olağanüstü genel kurul ile birlikte genel merkezdeki yönetici sayısı 5’ten 7’ye çıktı. Şubelerin hızla kurulması ve yönetimlerinin belirlenmesi kararı alındı.
 
Yeni kongrede ayrıca derneğin başkanlığına yeniden Birol Soylu getirilirken yönetimde ise Abdulkadir Özdemir, Ramadan Gezginci, Hüseyin Gündüz, Halil Çivi, Müge Abdullahoğlu, Hüseyin Yılmaz yer aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DİNAZOR 21 Nisan 2013 Pazar 01:47

SİYASETTTE BİR YER KAPMAK İSTİYORSAN GELDİĞİN İLİN DERNEĞİNE GİRECEKSİN,YOKSA HANGİ ALT KİMLİĞİN VARSA ONU KULLANACAKSIN, ODA YOKSA BİR DERNEK KURUP TABAN OLUŞTURUP KENDİNE YER AÇACAKSIN .BUNUN AÇILIMIDA SOLCULUK OLACAK GÜLDÜRMEYİN ADAMI!.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’in avukatı yaşamını yitirdi
Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in de avukatlığını yapan Burhan Apaydın, ...
Öcalan’dan Kandil’e sert yanıt: Hemen çekilin
İmralı’da görüştüğü BDP heyeti aracılığıyla PKK’ya geri çekilme çağrısı ...
İzmir’deki kuruyemişçide yangın paniği
İzmir’in Konak İlçesi'nde, kuruyemiş dükkanında elektrik kontağından çıkan ...
 
En sert ‘T.C.’ tepkisi: Sen Apo’nun valisi misin?
MHP, Bursa Valisi Harput’a sert çıktı, ‘Apo’nun valisi, makamını terk ...
İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı dehşeti
Beşiktaş'taki bir araç kiralama şirketine kimliği belirsiz kişilerce ateş ...
Çiğli’de hemzemin isyanı
İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, Küçük Çiğli Mahallesi sakinleri, banliyö hattının ...
 
Anadol’dan mektup var: Kaklıç Havaalanı İzmir’e dönmeli mi?
CHP’de Grup Başkanvekilliği görevini en uzun süre yürüten İzmir Eski Milletvekili ...
Şok! Emek protestosuna 6 yıl hapis istemi
Beyoğlu'ndaki Emek Sineması'nın yıkımının durdurulması için 7 Nisan'da ...
7 askeri şehit eden patlamada Tuğgenaral Es’e hapis!
Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Çukurca'da 2009 yılında el yapımı mayının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva