HABERLER>POLİTİKA
3 Mart 2015 Salı - 16:07

HDP'li aday adayından 'cinli' barış çağrısı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı'ndan istifa ettikten sonra HDP'den Mardin Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Kadri Yıldırım, "Kuran'da cinlerden bahsediliyor. Ey Arapları, Süryanileri ve Kürtleri içinde barındıran Mardin ve Mardin halkı; eğer bin 500 yıl önce sizin cinlerinizin kabul ettiği bir barışı, siz kabul etmezseniz, birbirinizin hakkını, hukukunu kabul etmezseniz, bu cinler sizi çarpacaktır haberiniz olsun" dedi.

HDP li aday adayından  cinli  barış çağrısı

 Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen 'Ortadoğu’da İslam ve Barış' konulu panel, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını ise Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. İbrahim Bor yaptı.

Günümüzde İslamiyet’in ya da Müslümanlar’ın geri kalmasının sebeplerini anlatan Doç. Dr. Bor, "Bu sebepleri ekonomik ile siyasi, sosyal sebepler olarak ifade edebiliriz. Ancak buna göre önemli temel sebep, bütün bu saydığımız sebepleri bağlayacağımız ana sebep, İslamiyet’in doğuşunun ilk yüz yıllarını saymasak, sonradan özgür düşünce ve özgür bilimi kaybetmesidir. İslamiyet özgür düşünce ve bilimi kaybettiği için kendi içinde yasayan farklı inançları, kendi zenginliğinin ilhamını, gelişme şansını da kaybetmiştir" dedi.

"BÖYLE BİR İSLAM YOK"
Süryaniler’in Mardin Metropoliti Salima Özmen’in de katıldığı panelde konuşan HDP Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım ise İslam tarihinde kurulmuş olan Kürt, Arap birlikleri ve birliktelikleri üzerinde durdu.

Prof. Dr. Yıldırım, "DAİŞ vahşi çetesinin 300 Süryani kardeşimizi katliamını kınıyoruz. Böyle bir İslam yok. Yaşatmaya çalıştığımız, Selahattin Eyyubi’nin İslamiyet anlayışıdır. Kurmaya çalıştığımız demokratik İslam anlayışıdır. Tarihte Kürtler ve Araplar’ın beraberliği çok köklüdür. Kürtler tarihte iki defa Kürdistan’ı ümmet için, ümmet hatırına feda etmesine rağmen, en ufak bir dil talebi, bir statü talebi ve ayrılıkçılık olarak değerlendiriliyor. Böyle barış olmaz ve böyle adalet olmaz" dedi.

"CİNLER ÇARPAR"
Ardından Kuran-ı Kerim’deki Cin Suresi’ni okuyan Prof. Dr. Yıldırım, "Biliyorsunuz Kuran’da cinlerden bahsediliyor. Hz. Muhammed döneminde Mardin ve Nusaybin cinlerinin Kuran-ı Kerim’i dinleyerek Müslüman olduğunu biliyoruz. Kaç yüzyıl önce bu cinler Müslümanlığı seçmiş. Barışı ve birlikte yaşamayı istemişler. Ey Arapları, Süryanileri ve Kürtleri içinde barındıran Mardin ve Mardin halkı, eğer 1500 yıl önce sizin cinlerinizin kabul ettiği bir barışı, siz bin 500 sene sonra kabul etmezseniz, birbirinizin hakkını, hukukunu kabul etmezseniz, bu cinler sizi çarpacaktır haberiniz olsun. Birbirinizi tanıyın, birbirinizin kimliğini, dinini, dilini tanıyın. Bunlar için mücadele edin, birbirinize yardımcı olun. Aksi takdirde bu cinler başınıza musallat olabilir" ifadelerini kullandı.

"AKP HÜKÜMETİ 28 ŞUBAT’IN İNTİKAMINI KADINLARDAN ALIYOR"
Diyarbakır’ın Hazro İlçesi Belediye Başkanı DBP’li Güler Özavcı da İslamiyet’e ilk inanan kişinin kadın olduğunu söyleyerek, Ak Parti döneminde kadın cinayetinin yüzde bin 400 arttığını söyledi.

El Kaide ve IŞİD terör örgütlerinin de kadın ve kadın kazanımlarına yönelmesinin de, toplumun özgür yüzünün kadın olduğunun göstergesi olduğunu savunan Özavcı, "El Kaide, DAİŞ gibi çetelerin etkisi yadsınamaz. IŞİD’in kadına, kadın kazanımlarına yönelmesi de aslında toplumun özgür yüzünün ve kaynağının kadın olmasıdır. DAİŞ’in kadın katliam ve tecavüzü bir seks aracı olarak kullanmasının İslam adına, İslami bir nizam adına yaparken, gerçek İslamiyet’te ilk inanan da ilk kazanımları da kadın kazanımları olmuştur. AKP döneminde kadın cinayetleri yüzde bin 400 artmıştır. Yüzyıl süreceğini bahsettiğimiz 28 Şubat sürecinin mağduru yine kadınlarken, şu an da AKP hükümeti, 28 Şubat’ın intikamını yine kadınlardan, yine farklı muhalif kesimlerden alıyor" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Bu anlayışla barış gelmez!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, silah bırakma çağrısı yapılın metnin şifreli ...
Hakan Fidan temayül yoklamasında zirve yaptı
Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti’nin milletvekili aday adaylarının ...
Sevda Erdan Kılıç yola Anıtkabir’den çıktı!
CHP Eski İl Sekreteri Genel Merkez’e yaptığı başvurunun ardından ilk olarak ...
 
Demirtaş’tan AK Parti’ye bombardıman, Arınç’a flaş soru!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında ...
CHP İzmir’in aday olmayan vekilleri kitap yazacak!
CHP'de yeniden aday olmayan İzmir milletvekillerinden Oğuz Oyan ve Alaattin ...
CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı AK Parti adayı!
CHP'de genel başkan yardımcılığı da yapan Mesut Değer, AK Parti'den Diyarbakır ...
 
AK Parti’den ‘Kaynaklar’ raporu: Sağlık tehdit altında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu, Buca Kaynaklar’da bulunan, ...
Bahçeli ‘masadaki’ 10 maddeyi Sevr’e benzetti!
MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümet ile HDP'nin üzerinde anlaştığı 10 maddelik ...
Flaş! AK Parti İzmir’de temayül şampiyonları belli oldu
AK Parti Genel Merkezi'nin İzmir milletvekili aday adayları için yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva