HABERLER>SAĞLIK
4 Aralık 2015 Cuma - 11:17

Hayatı tek parçaya sığdırdı!

İzmir’in Gaziemir ilçesinde oturan ve kiloları yüzünden hayatı zindana dönen 18 yaşındaki Salih Uzel, geçirdiği tüp mide ameliyatıyla kilolarından kurtuldu. Bir oturuşta 6 büyük boy sandviç yiyen ve 6 yaşından beri aşırı kilolu olan 18 yaşındaki Salih Uzel, geçen şubat ayında geçirdiği tüp mide ameliyatı ile hayatını zindana çeviren kilolarından kurtuldu.

Hayatı tek parçaya sığdırdı!

İzmir Gaziemir'de market işleten Uzel, eskiden raf bile yerleştiremediğini belirterek "Hayatım zindana dönmüştü. Şimdi ise hem iş hem de sosyal hayatım düzeldi” dedi. Çocukluğundan beri aşırı kilolu olan Uzel, 18 yaşına geldiğinde tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Yaptığı araştırmalar sonucu İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Doç.Dr. Serdar Kaçar ile tanışan genç, geçirdiği ameliyatla hayata yeniden 'Merhaba' dedi. 8 ayda 162 kilodan 87 kiloya inen Uzel, kilo alma ihtimaline karşı obez iken giydiği kıyafetleri sakladığını söyledi. Eskiden kıyafet seçme şansı olmadığını anlatan Uzel, “Ne bulursam onu giyiyordum, başka şansım yoktu. Şimdi ise istediğimi giyiyorum. Eski kıyafetlerimi saklıyorum ki bir gün kilo almaya başlarsam onlara bakıp eski günlerimi hatırlayayım. Eski kıyafetler şimdi bana motivasyon oluyor. Eski kotumun bir paçasına girebiliyorum” diye konuştu.


 
ESKİ SALİH'İ KARDEŞİM SANIYORLAR
Aşırı kiloyla birlikte şeker, tansiyon ve kolesterol gibi sorunlar da yaşadığını anlatan Uzel, “Tansiyonum 22'ye kadar çıkıyordu. Evde ölü gibi yattığım zamanlar oldu. Bu hastalıklardan kurtuldum. Artık daha sağlıklı hissediyorum. Sağlığımın yanı sıra sosyal yaşamım da düzene girdi. Markete gelen müşteriler beni tanıyamıyor. Eski Salih'i kardeşim sanıyorlar. 'Kardeşiniz nerede? Askere mi gitti?' diye soruyorlar” diye konuştu.
 
Salih'in annesi Saime Uzel ise, öncelikle ailecek ameliyata karşı çıktıklarını dile getirerek, “Salih aşırı kiloları nedeniyle eve kapanmıştı, arkadaşlarıyla görüşmüyordu, mutsuzdu. Ameliyat olmak istediğini söyleyince kabul etmedik ancak şimdi iyi ki olmuş diyoruz. Artık oğlum çok mutlu ve özgür” dedi.
 
OBEZİTEDE KALP, DAMAR VE KANSER HASTALIKLARI DAHA SIK GÖRÜLÜYOR
Salih Uzel'in ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Serdar Kaçar, obezitenin tüm organ ve sistemleri olumsuz etkilediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Obezite hastalarında başta kalp damar hastalıkları olmak üzere, bazı kanser hastalıkları da daha sık görülüyor. Dünyada önlenebilir ölümlerin birinci nedeni sigara, ardından obezite gelir. Önlem alınmadığı takdirde obezite hastalarının, ideal kilodaki sağlıklı bir kişiye göre ömrü 9-12 yıl daha kısadır. Obezite cerrahisi hafife alınmaması gereken bir ameliyattır. Ancak obez bir hastanın 7 gün 24 saat sokakta dolaşması ameliyatın riskinden daha fazla korkulması gereken bir durumdur. Obezite ameliyatı olan hastaların, ihmal edilmemesi gereken kurallara yüzde 100 uymaları gerekir. Salih de obezite ameliyatı sonrasında söylediklerimize harfiyen uyarak yaptığı düzenli spor ve diyet sayesinde 70’li kilolara düştü. Bu sayede Salih’in ömrü uzadı, hayat kalitesi arttı, psikolojisi düzeldi.’’

 
Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye sert çıkış: Soğuk savaş dönemi…
 
Gaziemir’de çifte mutluluk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sağlığın müdüründen örnek dayanışma
İzmir Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Sağlık Müdürlüğü ve bağlı ...
İzmir’de sağlık çalışanlarından acı tespit
İzmir’de, Alsancak Devlet Hastanesi'nde görevli bir grup sağlık çalışanı, ...
İzmir’de organ nakli krizi: Müdür yardımcısı sistemi baypas etti!
Sağlık Bakanlığı’nın tüm illerde özel birim kurarak tek elden çalışmaları ...
 
İzmir’de sağlık çalışanlarından son uyarı!
İzmir Tabip Odası ve bazı sendikaların çağrısı üzerine Tepecik Eğitim ...
Tıpta Uzmanlık Sınavında Farkındalık Projesi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ...
Hastane'de ihmale rekor tazminat!
Diyarbakır’da 2010 yılında prematüre doğan bir çocuğa geç müdahale edildiği ...
 
İl Sağlık Müdürlüğü’nden pedal harekatı: 23 okula…
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli ...
Kadına şiddet uygulayana psikolojik destek şart
Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Türkiye’de, ...
Türkiye'nin ilk tüp bebeği anne oldu
Türkiye'de doğan ilk tüp bebek olan 27 yaşındaki Dilek Katrancı Akar, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva