HABERLER>GÜNCEL
4 Mart 2017 Cumartesi - 19:50

Hatay’da savaş uçağı düştü: O örgüt üstlendi!

Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde bir savaş uçağının düştüğü ve pilotların paraşütle atladığı ihbarı yapıldı. Başbakan Yıldırım Suriye rejimine ait MİG 23 model savaş uçağının düştüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Hatay’da savaş uçağı düştü: O örgüt üstlendi!

Uçağın pilotu düşmeden önce Türk tarafına arızayı bildirdikten sonra paraşütle atlayarak kurtuldu. Uçağın Suriye'nin İdlip kentine düştüğü bildirildi.Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

BAŞBAKAN AÇIKLADI: SURİYE REJİMİNE AİT SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ

Başbakan Binali Yıldırım, Nevşehir mitinginin ardından Valiliği ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Hatay’ın Suriye sınırında düşen uçakla ilgili, “MİG-23 uçağı düştü. Pilotun atladığı tahmin ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Uçağın Suriye topraklarına pilotun muhtemelen ya Türkiye tarafına ya da Suriye tarafına düştüğü varsayılıyor. Samandağ Yaylacık mevkiinde meydana geliyor. Durum bundan ibaret. Suriye rejimine ait bir uçak olduğu tahmin ediliyor” ifadelerini kullandı.

HATAY VALİSİ: UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya merkez Yaylacık civarında bir uçağın düştüğü ihbarına ilişkin "Biraz önce aldığım bilgiye göre, jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz." dedi.

Vali Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Valiliğe yapılan ihbar üzerine Antakya merkez Yaylacık civarında bir uçağın düştüğü bilgisinin edindiklerini, Türk sivil havacılık ve silahlı kuvvetlerine ait bölgede herhangi bir uçuş faaliyetinin olmadığı şeklinde bilgiler aldıklarını ve teyit ettiklerini hatırlattı. 

Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya merkez Yaylacık köyü civarında bir uçağın düştüğüne yönelik kendilerine bilgi ulaştığını belirterek, "Bunun üzerine jandarma, emniyet, AFAD ekiplerimiz, yaptığı çalışmalarda henüz uçağının enkazına ulaşılamadı. Uçak ülkemizin değil, muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu düşünüyoruz. Bulgular onu gösteriyor."

Ata, yaptığı açıklamada, düşen uçağın Suriye tarafına ait olduğunu değerlendirdiklerini, Türk sivil havacılık ve silahlı kuvvetlerine ait bölgede herhangi bir uçuş faaliyetinin olmadığı şeklinde bilgiler aldıklarını ve teyit ettiklerini söyledi. 

Uçak enkazı konusunda net bilginin olmadığını aktaran Ata, "Muhtemelen belki karşı tarafa da düşmüş olabilir uçağın enkazı. Ayrıca vatandaşların verdiği bilgiye göre, pilotların paraşütle atladığı şeklinde bilgi var. Onları da araştırıyoruz, hem emniyet hem jandarma hem AFAD ekiplerimiz, pilotların muhtemelen atlamış olduğu bölgelerde arama tarama ve kurtarma çalışmaları yapılıyor." diye konuştu. 

Ata, sınır ihlali var mı şeklindeki soru üzerine de "Hayır bu olayın sınır ihlaliyle ilgisi yok. Zannediyorum karşı tarafta meydana gelen teknik arıza mıdır, başka türlü bir olay mıdır, onu bilmiyoruz. Yani bizim taraftan uçağa yapılan herhangi bir müdahale söz konusu değil. Teknik olarak mı düştü, yoksa vuruldu mu onu bilmiyoruz. Büyük ihtimalle savaş uçağının söz konusu olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 

SURİYELİ MUHALİFLER ÜSTLENDİ

Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan İdlib ilinin kırsalını bombalayan Beşşar Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.

Muhalif askeri grup Ahraru’ş Şam'ın sözcüsü Ahmed Karaali, AA muhabirine telefonla açıklamada, “Rejim uçağı İdlib kırsalını bombalarken alçaktan uçuş yapıyordu. 23 mm uçaksavar ile vurduk. İsabet alınca uçakta teknik arıza oldu. Ardından düşmeye başladığı görüldü.” dedi. 

Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya merkez Yaylacık köyü civarında bir uçağın düştüğüne yönelik ihbar aldıklarını açıklamış, ekiplerin çalışmasında henüz uçağın enkazına ulaşılamadığını ve uçağın muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu düşündüklerini bildirmişti.

ZIRHLI ARAÇ TAKLA ATTI

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerini taşıyan zırhı araç, Amanos Dağları'nda düşen Suriye uçağının enkazını ararken, takla attı. Araçta bulunan 8 polis, kazadan yara almadan kurtuldu. 

PİLOTLARI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hatay’ın Samandağ ilçesi Yaylacık Mahallesi dağlık alanına düşen Suriye rejimine ait savaş uçağının pilotlarını arama çalışmaları sürüyor. Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalardan şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadı.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Bu arada uçağın düştüğü bölgeye ilk ulaşan Yaylacık sakinleri yaşadıklarını anlattı. Mahalle sakinlerinden Süphan Polat enkazın bulunduğu bölgeye ilk gidenlerden olduğunu belirtip, "Arkadaşlarla beraber koştuk, yetiştik. Askerler gelmeden önce biz yetiştik, kokpitine kadar baktım, pilotlardan hiç iz yoktu, zaten biz yaralı var diye gittik, yaralı falan bulamadık, kokpiti bulduk, kokpit yanıyordu, birkaç tane mermi ve uçaksavar vardı, patlamamıştı biz de patlama olabilir diye uzaklaştık, derken asker ve sağlıkçılar geldi” dedi.

'PİLOTLARIN SİLAHLARINI BULDUK'

Mahalle sakinlerinden Kemal Doğu ise, “Uçak çamların içine düşmüş, orada silahlarını buldum, askerleri aradık, asker hiçbir şeye dokunmayın dedi, uçak o arada hala yanıyordu, asker geldi, AFAD görevlileri geldi, onlara teslim ettik, pilotları bulamadık” diye konuştu.

PARAŞÜT PARÇALARINA ULAŞILDI

Hatay’ın merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Yaylacık Mahallesi yakınlarına düşen Suriye rejimine ait savaş uçağının pilotlarını arama çalışmaları sürüyor. Pilotların, paraşütle sınıra sıfır noktadaki Altınözü İlçesi Fatikli Mahallesi kırsalına indiği ihbarı üzerine jandarma, aramaları bu bölgede yoğunlaştırdı. Yapılan aramalarda, pilotlara ait olduğu tahmin edilen paraşüt parçaları bulundu. (Hürriyet)

 
Kılıçdaroğlu’ndan Sinan Oğan’a saldırıya tepki!
 
Evli çift uyuşturucu ticaretinden tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de TOKİ hak sahiplerinden fiyat tepkisi
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde TOKİ Reisdere konutları için açıklanan satış ...
İzmir'de KESK'li kadınlardan ihraç protestosu
İzmir'de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, OHAL ...
Çeşme açıklarında 22 mülteci yakalandı
İzmir'in Çeşme İlçesi'nden, lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın ...
 
Genelkurmay Başkanını nasıl dinlediklerini anlattı
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ...
FETÖ'nün suikast timinden tutarsız ifadeler!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı ...
FETÖ 43 yılda TSK'ya nasıl sızdı?
15 Temmuz ana karargah iddianamesinde FETÖ'nün ordunun içine 43 yılda ...
 
Uzay kaşifleri Bahçeşehir Güzelbahçe’de
Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe Kampüsü, 19 Mart’ta uzay meraklılarını bir araya getiriyor.
Çakıcı 50 jandarma eşliğinde hastaneye götürüldü
Bolu F Tipi Cezaevi'nde yatan Alaattin Çakıcı, 'Kronik Obstrüktif Akciğer ...
İzmir’deki düğünde dehşet: Damat öldürüldü!
Aliağa ilçesinde bir restoranda devam eden düğün sırasında damat, silahlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva