HABERLER>EKONOMİ
6 Temmuz 2021 Salı - 15:13

Halk toplantıyı yaptırmadı... Selçuk'ta JES isyanı!

Selçuk'un Gökçealan Mahallesi'nde yapılması planlanan ancak çevre halk tarafından tepkiyle karşılanan Jeotermal Enerji Santrali (JES) için vatandaşlar 'Gökçealan Doğa Buluşması' eylemi düzenlendi. Düzenlenen eyleme siyasilerden ve STK'lardan tepki gelirken, bölge halkı ise  JES'in yapılmasını istemediklerini belirtti. Eylemler sebebiyle şirket tarafından yapılması planlanan "halkın katılım toplantısı" da iptal oldu.

Halk toplantıyı yaptırmadı... Selçuk ta JES isyanı!

EGEDESONSÖZ - RE Enerji Yatırım Firması tarafından Efes Selçuk’un Gökçealan Köyü’ne yapılmak istenen ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlayan Jeotermal Enerji Santrali’ne (JES) karşı direniş sürüyor.

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan ve çevre halkı tarafından tepki ile karşılanan incir ve üzümü ile ünlü Gökçealan Mahallesi'nde yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali için bölge halkı, “Gökçealan Doğa Buluşması” eylemi düzenledi.

Düzenlenen eyleme, CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Önceki Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam ile çevre köylerden ve STK’lardan  destek verdi.

ALTIPARMAK: JES SUNUMUNU DİNLEMEYECEĞİZ
Yöre halkının Avukatı Cem Altıparmak, JES’in doğaya ve çevreye zarar vereceğini vurgulayarak, “Burada bir JES masalı dinlemek istemiyoruz. JES sunumunu dinlemeyeceğiz. Bu, toplantıyı yaptırmamak anlamına gelmiyor ancak bizim tavrımız çok net; biz peri masalı dinlemeye gelmedik. Buraya dükkan açtırmayacağız” dedi. Avukat Altıparmak ayrıca, çok sayıda imzayı ve dava dosyasını bakanlık personeline sunacağız. Hem bakanlığın hem şirketin cahilliğine son vereceğiz” diye konuştu.

BİZ HALKIMIZ NE İSTİYORSA ONU İSTİYORUZ
Selçuk’ta gerçekleştirilmek istenen doğa talanlarına karşı verilen mücadeleye değinen Selçuk Belediye Başkanı Sengel, “Biz halkımız ne istiyorsa onu istiyoruz. Başka da bir şey istemiyoruz. Buraya doğa severler gelmiş, sermayenin rengine değil gerçek yeşilin tonuna aşık olanlar gelmiş. Doğa sermayeden güçlüdür” dedi.

BURANIN KİRLETİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
CHP’li Öztunç, ‘Bu talana izin verecek misiniz?’ diyerek alandaki köylülere seslendi. Köylülerden ise ‘Hayır’ sesleri yükseldi. Öztunç, “Size destek olmaya, yanınızda olduğumuzu söylemeye geldik. Demokrasi de as olan millettir. Millet ne derse o olur. Birileri saraydaki porsiyonu büyütecek diye sizlerin yaşam alanına sokulmalarına izin vermeyeceğiz. Yüzyıllardır burası böyle kalmış. Osmancık üzümü coğrafi işaret almış dünyanın hiçbir yerinde böyle üzüm yok. Birileri zengin olmak için buraya KES yapacağım diyecek. Yok öyle yağma yok. Başka yer mi yok. Bütün kuşlar bitti, sıra leyleğe geldi öyle mi? Asla izin vermeyeceğiz. Biz yanınızdayız, yalnız değilsiniz. İki yönetim var, muhtarımızın istediği üzerine bir yöntem uygulayacağız. Birazdan gelecek birileri burada hikaye yazacaklar. Ama kanmayacağız. Ankara’ya vatandaş istemiyor diye dosya gidecek. Birileri para kazmamak istiyorsa başka yerde kazansın. Ama şunu bilin ben milletvekili olarak gerekirse önde biz ikimiz oluruz.  Sonuna kadar da belediye başkanımız sizi emrinizde, biz sizin emrinizdeyiz. Buranın kirletilmesine izin vermeyeceğiz, bunu unutmasınlar” dedi.

YAPILMAMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Yalnız değilsiniz. Çünkü biz doğanın yeşilini doların yeşilinden daha çok sevenleriz. Birileri zengin olacak diye Gökçealan’ı talan ettirmeyeceğiz. Bizler sizlerin oylarıyla seçildik, as olan sizlersiniz. Bizler size hizmet için varız, siz istemiyorsanız biz hiç istemiyoruz. Bedenimiz ve ruhumuzla sizinleyiz. Yapılmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Doğa ve çevre halkı kutsaldır. Buradaki zeytinini, üzümün, doğayı birilerine talan ettirmeyeceğiz. Çatlasınlar patlasınlar, omuz omuza engelleyeceğiz. Hep beraber sizinleyiz, çadır kurar nöbet tutarız ama dokundurtmayız” ifadelerini kullandı.

BÖLGE HALKINDAN İSYAN: BİZİ RAHAT BIRAKIN
Bölgede yaşayan vatandaşlardan olan Hanife Helvacı ise, “Bunlar gelip burayı nasıl işgal eder. Biz bunlara geçiniyoruz. Her tarafı ettiler ama burayı işgal edemeyecekler. Yeter, bardak ve sabır taşmıştır. Herkes kendine gelsin. Bu kadar verimli arazinin içine, köyün dibine nasıl JES yaparlar. Kanser olup ölecek miyiz biz? Bizi öldüremeyecekler. Bunu yapamayacaklar. Bu böyle bilinsin. Ben bu vatanın evladıyım. Daha ben bu kadar pisliğin içinde 5 kuruş haram lokma yemedim. Yapmayın bunu. Neden bizim gibi insanlarla uğraşıyorsunuz. Başka yerden kazanabilirsiniz. Burası şart değil bizimle oynamayın. Her şeyi yaptınız buraya bari bulaşmayın bizi rahat bırakın. Bizim cesedimizi çiğnemeden buraya giremezsiniz. Herkes aklını başına alsın ve yaptıkları yanlıştan dönsün. Bu ülkede hak ve adalet varsa bu ülkede savcı varsa bunların gereği yapılacaktır. Ben hala bu kadar pisliğin için dürüst savcıların olduğuna inanıyorum” sözleriyle isyan etti.

 
Yurt dışı seyahatleri için 'kimlik' genelgesi
 
Çeşme'nin vizyon projesi 3'üncü yılında
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 7 Temmuz 2021 Çarşamba 09:44

jeslerin sermayeye yararından başka hiç kimse yararı yoktur. doğa katliamıdır. bilmeyen vekilleride uyarın.

Yorumu oyla      2      3  
Yorgun demokrat 6 Temmuz 2021 Salı 21:41

CHP milletvekilleri direnişte başka CHP milletvekili JES i destekliyor. Kim dogru kim yanlış parti karar versin. Disiplin sart

Yorumu oyla      2      3  
Partili 6 Temmuz 2021 Salı 18:39

Izmır milletvekili Jes lerin pek zararını görmedik diyor öncelikle düşünce birliği olmalıdır...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan açıkladı: 'İzmir Mavi' yeniden yola çıkıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'dan YHT seferleriyle ilgili ...
İş dünyasından ‘otobüs’ çağrısı: Bütün sanayici Büyükşehir’e dua eder!
Hükümeti oluşturan parti ile İzmir'de yerel yönetimde bulunan siyasi partinin ...
Tarım yazarı Yıldırım’dan CHP’li Bayır’a ‘JES’ yanıtı: Enerji için tarımdan vazgeçemeyiz!
TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu üyelerinden CHP İzmir Milletvekili ...
 
Tarih vererek uyardılar... Yeni zam dalgası yolda!
Üreticiler maliyet artışlarına dikkat çekerek sonbaharda bir zam dalgasının ...
Son yasaklı!
İçişleri Bakanlığı'nın 27 Haziran genelgesinde açılacak yerler arasında ...
İşte memur ve emekli maaşlarına verilen zam!
Haziran ayı ve yıllık enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan ...
 
İzmir iş dünyası İZKA ile yeni sayfa açıyor
İzmir iş dünyasının önde gelen STK’ları ve çatı örgütü BASİFED, İZKA Genel ...
Kısa çalışma ödemeleri bugün yapılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kısa çalışma ve işsizlik ...
Memur ve emekli zammı belli oluyor!
Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'luların gözü bugün açıklanacak enflasyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva