HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2019 Cuma - 11:44

Gümrükçü’den son sandık mesajları: Yüzde 70’i geçme hedefimiz var!

Görev süresinde uygulayacağı yol haritasını, “Çiğli’de her şeyimiz var. Yok yok! Ama helva yapmamız lazım. Çiğli’de bu dönem dönüşüm ve değişim zamanı olacak” sözleriyle özetleyen Gümrükçü, 31 Mart yerel seçimleri özelinde ise, “‘Ne kadar oyunuz var?’ derseniz; yüzde 60 civarındadır. Şimdi ittifakla beraber yüzde 70’i geçme hedefimiz var” dedi.

Gümrükçü’den son sandık mesajları: Yüzde 70’i geçme hedefimiz var!

EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı’nın Çiğli Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Utku Gümrükçü, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı saatler kala açıklamalarda bulunan Aday Gümrükçü yeni süreçte izleyeceği yol haritasına dair bilgi verdi. Çiğli’deki hedefini ‘2 dönem belediye başkanlığı yapmak’ olarak açıklayan Gümrükçü daha sonraki yıllardaki siyasi amaçlarına dair ipuçları verdi.

TEK KALE MAÇ YAPIYOR GİBİ BİR GÖRÜNTÜMÜZ VAR SAHADA
Çiğli’de sahada yürüttüğü çalışmalara değinerek konuşmasına başlayan Gümrükçü, “Tek kale maç yapıyor gibi bir görüntümüz var sahada. Diğer rakip de bizim arkadaşımız ama toplumdaki algı ‘yahu başkan boşuna çalışıyorsun, seçimi kazandın, git evinde yat’ diyorlar ama bu bize yetmez. Sadece Çiğli için yarışıyor olsak rehavete kapılıyor olabiliriz ama hem İzmir hem Türkiye için çalışıyoruz. İktidar olma mücadelemiz var” açıklamasında bulundu.

ÇİĞLİ’DE YOK YOK AMA HELVA YAPMAMIZ LAZIM
2019-2024 arası döneminin Çiğli’nin değişim süreci olacağını aktaran Gümrükçü, “Çiğli’de her şeyimiz var. Yok yok! Ama helva yapmamız lazım. Çiğli’de bu dönem dönüşüm ve değişim zamanı olacak. İlk işlerimizden biri kent konseyi kurmak olacak. Vatandaşı karar alma sürecine dahil edeceğiz. ‘Biz belediye başkanıyız, şehrin geleceğini biz belirleriniz, ben ne dersem o olacak’ anlayışına sahip olmayacağız. Nasıl Ahmet Piriştina, ‘İzmir fuarlar kentidir’ demişti. Biz de Çiğli’ye bir başlık atacağız. Yeniden yapılanmayı 2019’un sonuna kadar tamamlayacağız. 2020’den itibaren büyük projelerimizle ilerleyeceğiz” dedi.

BORÇ BELEDİYENİN İŞ YAPMASINA ENGEL DURUMDA DEĞİL
Belediyenin mali yapısına değinen Gümrükçü, “200 milyon TL’ye yakın bütçemiz var. Önceliğimiz gelirleri artıracağız ve tasarruf tedbirleri alacağız. Ülkede kriz var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Kaçaklar var, onları önleyeceğiz. Buradan elde ettiğimiz karı vatandaşa dağıtacağız. Borçsuz belediyecilik diye bir şey yok. Borç yiğidin kamçısıdır. Borçlar belediyenin iş yapmasına engel durumda değil, taksitlendirilmiş. Maaşlarda aksam, ödemelerde bir kesilme olmadı. Bu ana kadar bozulmadıysa bizden sonra da olmayacaktır. Belediyede işini iyi yapan personel de rahat olsun. İşinin erbabı olan arkadaşlar korkmasınlar. Vatandaştan aldığımız vergi bar, kaytararak olmaz. Çalışacağız aldığımız oyun ve maaşların hakkını vereceğiz” açıklamasında bulundu.

BELEDİYEYİ VATANDAŞA GÖTÜRECEĞİZ
Projelere değinen Gümrükçü belediyeyi vatandaşın ayağına götüreceklerini aktarırken, “Her mahallede bir belediye başlığı altında bir proje hazırladık. Her meclis üyesini bir mahalleden sorumlu yapacağız. Orada toplantılar yapacağız, insanların dertlerini dinleyecek. Her kahveye bir pano asacağız. Muhtarlık ofislerine genç arkadaşlarımızdan bir tanesini yerleştireceğiz. Orada vatandaşın istekleri dinlenecek. Sokakta karşılaştığım vatandaşlar ‘ben derdimi sana iletebilecek miyim?’ diyor. Ama 150 bin seçmen var. Ayrıca belediye başkanı makamda oturursa vatandaştan kopar ve koltuk zehirlenmesi yaşar. Vatandaşın içinde ne kadar fazla olursan, devam eden projeleri denetlersen, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelirsen o kadar iyi olur. Her geldiğinde belediye başkanını makamında buluyorsan o çalışmıyor demektir. Diğer yandan vatandaş koca belediyede derdini anlatacak kimseyi bulamıyorsa orada yanlış giden bir şey var demektir. Vatandaşın derdini mahalleden çözmemiz lazım ki belediyeye kadar zahmet etmiş olmasın. Muhtarlıkta direkt olarak belediyeyi bulacak. İnternet altyapısıyla da desteklenecek. Emlak vergisi gibi ödemelerinizi belediye binasına gelmeden ödeyebileceksiniz. Özetle halk masası kurulacak ” diye konuştu.

SOYER İLE ETLE TIRNAK OLDUK
Gümrükçü amaçladığı siyasal kariyere ilişkin ipuçları verirken, “Türk standartlarına göre 30-35 yıl daha siyaset yapabilme durumum olabilir ama ben bunu 20 yıl ile sınırlıyorum. Bunun ilk 10 yılını Çiğli’de tamamlamak istiyorum. Ondan sonrasında siyasi kariyerimize arkadaşlarımızla oturup karar vereceğiz. Çiğli’de ne kadar başarılı olursak o kadar önümüz açılır. Türkiye’de Eskişehir, İzmir’de Karşıyaka, Konak belli bir noktaya gelebilmişler. İzmir’de de Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilçe belediye başkanı el ele verirse Çiğli’de çok boş yer var. Kullanılabilir. Biz de Tunç Başkan ile etle tırnak gibi olmuş bir takım arkadaşı gibiyiz” dedi.

YÜZDE 70’İ GEÇME HEDEFİMİZ VAR
‘Çiğli CHP’nin İzmir’deki kalesi mi?’ sorunu yanıtlayan Gümrükçü, “Karşıyaka’dan sonra ikinci bölgede oy farkının en yüksek olduğu yer Çiğli. Çiğli CHP’yi seviyor. Ama şimdi Millet İttifakı var. İYİ Parti’yi ve daha büyük toplumsal desteği kucaklamamız lazım. Bu seçimde alınan oran CHP hanesine yazacak ama tamamen CHP’nin oyu olmayacak. ‘Ne kadar oyunuz var?’ derseniz; yüzde 60 civarındadır. Şimdi ittifakla beraber yüzde 70’i geçme hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

10 YIL SONRA KİM ÖLE KİM KALA
10 yılın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı hedefinin olup olmadığının sorulmasının ardından konuşan Gümrükçü, “Süleyman Demirel’in ‘Doğmamış çocuğa don biçilmez’ diye bir lafı var. Biz işimizi güzel yapalım da, 10 yıl sonra kim öle kim kala! O zaman konuşulur. Şimdiden konuşmanın siyasette rüya görmenin yeri yok. İkinci dönem niye dedim; ikinci dönemde bile arkadaşlarımız yorulmuşlardır. 3. Dönemde heyecan kalmıyor. 4 dönem üst üste işini layıkıyla yapan arkadaşlarımız var. Genel olarak konuşuyorum. 10 yıl yeterli süredir, sonrasında başka arkadaşlarımıza bırakmamız lazım. Şu ana kadar Çiğli’de 2 dönemi tamamlayan olmadı. Bu bir hedeftir” açıklamasında bulundu.

HARMANDALI’YI DEĞİŞTİRMEK BOYNUMUZUN BORCU
Harmandalı hakkında konuşan Gümrükçü, “Harmandalı’yı değiştireceğiz. Bu hem benim hem Tunç Soyer’in boynun borcu. Aslında bu İzmirlilerin borcu. İmar problemini en kısa sürede çözmüş olacağız. Çöpü kısa vadede pat diye kaldırmamız mümkün değil. Yeni alanın yapılması süreci belli bir noktaya geldi. Oradaki tesis yapıldıktan sonra çöp Yamanlar’a dökülmeye başlayacak. Büyükşehir Belediyesi buradan elektrik üretmeye başladı. Bu yıl çöpü kaldıramayacağız ama çöp kokusunu bitireceğiz” dedi. 

 
CHP Bornova Adayı İduğ'a en büyük destek kadınlardan
 
İzmirli pilotu FETÖ mü şehit etti?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğlili 29 Mart 2019 Cuma 17:20

Sasalı kent ormanını adam ederek başlasın mesela az bir harcamayla müthiş bir yer olur.

Yorumu oyla      4      5  
ERGÜN PENBE 29 Mart 2019 Cuma 15:45

CHP TARİHİ OYU ÇİĞLİDE ALICAK AKPARTİ ADAYININ ARKASINDAN KİMSE GİTMİYOR KENDİ MECLİS ÜYELERİ BİLE İNANMIYOR PARTİNİN ESKİ ADAMLARI BİLE YOK ORTADA DOKTOR 3/5 ROMAN ÇOCUKLARLA GEZİYOR

Yorumu oyla      5      5  
Basri Koyuncuoğulları 29 Mart 2019 Cuma 13:34

Çiğlide en az %70 oy alır Sayın Gümrükçü,Çiğli bence bundan sonra iyi izlenmeli,örnek projeler yaşama geçtiğinde tüm belediyelerin izleyeceği ve yararlanacağı projeler olur bu projeler. Özellikle muhrtarlıklardaki belediye temsilcileri projesiş.Kolay gelsin ve hayırlı olsun Çiğli ve Utku Gümrükçü

Yorumu oyla      5      5  
BAKALIM 29 Mart 2019 Cuma 13:20

VAATLER BOL MİKTARDA...GÖRECEĞİZ BAKALIM BASİT BİR KONU İÇİN ARANIP ŞİKAYETİMİZİ DİLE GETİRDİĞİMİZDE NASIL BİR TABLO İLE KARŞILACAĞIZ?

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova Adayı İduğ'a en büyük destek kadınlardan
Seçim çalışmalarında kadın gönüllülerden büyük destek gören Cumhuriyet ...
Zeybekci'ye sürpriz karşılama
Seçim çalışmaları kapsamında Konak, Çamdibi ve Buca’yı gezen Cumhur İttifakı ...
AK Parti Adayı Arslan: İzmir'in külfetini Buca'ya yüklemişler!
Cumhur İttifakı AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Büyükşehir ...
 
Karabağlar’da Selvitopu ve Soyer'den esnafa ziyaret
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile ...
Kılıçdaroğlu: Arka kapıdan IMF ile görüşüyorlar
Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ı da hedefine aldı. Albayrak'a ...
CHP'li Sertel'den Afyon ve Konya mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’de ...
 
CHP'li Oran'dan Alaçatıspor'a şampiyonluk primi sözü
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Play-Off'a kalan ...
Soyer: Seferihisar'da yaktığımız ateş ülkeyi saracak
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Seferihisar ...
CHP'li Polat: Mührümüzü aydınlığa, şeffaflığa ve doğruluğa basacağız
CHP’li Mahir Polat, Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz, İl Başkan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva