HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2014 Cuma - 11:55

Güler o kazaları Meclis’e taşıdı: Tire’nin celladı kim?

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Tire’nin İzmir – Aydın otoyoluna çıkışını sağlayan 22 km’lik Belevi bağlantısının yetersizliğini ve yolda meydana gelen ölümcül kazaları Meclis gündemine taşıdı.

Güler o kazaları Meclis’e taşıdı: Tire’nin celladı kim?

Tire’nin, 80 bin nüfusuna, yüksek üretim ve ticaret potansiyeline karşın, verimli ve güvenli bağlantı yollarından yoksun olduğunu belirten Güler, “mevcut yollarda yaşanan can ve mal kayıplı kazalar, ilçede yapılan üretimi ve ticareti olumsuz etkilediği gibi Tirelilerin gündelik yaşamını da güçleştiriyor. Özellikle Tire’nin İzmir – Aydın otoyoluna çıkış noktası üzerinde 22 km’lik Belevi bağlantısı arasında yaşanan kazalar nedeniyle bu yol Tireliler tarafından “Tire celladı” olarak adlandırılmış. Yollar kendi kendilerine cellat kesilmez. Gerçek cellat işini kötü yapanlardır” dedi.
 
Hükümet’in 12 yıllık hizmetlerinden yegane övünç kaynağı olan ‘dubleyol’ların Tire’den maalesef esirgendiğini görmekteyiz diyen Güler, “ Tire’de onlarca yurttaşımızın yaşadığı can ve mal kaybının sorumlusu 12 yıldır iktidarda bulunan ve hizmeti İzmir ve ilçelerine esirgeyen AKP iktidarıdır” dedi.
 
Tire – Belevi arası yol için ‘biz Türkiye’nin her tarafında binlerce km duble yollar yaptık 20 km’lik Belevi bağlantısını mı yapmayacağız’ diyen eski bakan Binali Yıldırım’a yüklenen Güler, “Binali Bey bugün İzmir’de büyükşehir belediyesi başkanlığına aday kişi. Tire’de yapılan toplantıda Tire halkına ‘Tire’nin yollarını genişleteceğiz, Tire’nin yolarını duble yol yapacağız’ demesi  şaşkınlık verici. Bakan olarak yollardan sorumlu kişi olarak o koltukta 11 yıldır oturdu. Tire’nin “duble yol” yoksunluğu sürdü gitti. Aklınız neredeydi?” dedi.
 
“EKONOMİK POTANSİYELİNE KATKI SAĞLAR”
Konunun ekonomik yönüne de değinen, Belevi bağlantı yolunun düzenlenmesinin ekonomik potansiyele katkı sağlayacağını ifade eden İzmir Milletvekili Güler, “Tire Organize Sanayi Bölgesi de Tire – Belevi yolu üzerinde. Otoyola bağlantı elverişli hale gelse üreticiler İzmir – Aydın otoyolundan hem İzmir ve limana rahat ulaşacak hem de Aydın ve iç bölgelere rahat nakliye sağlanacak. Yatırım yapacak birçok yurtiçi - yurtdışı şirket Tire’den İzmir limanına ulaşımın güç olması nedeni ile bölgeye yapacakları yatırımları farklı bölgelere yönlendiriyor. Turizm sezonunda Manisa, Beydağ, Kiraz, Ödemiş ve Bayındır’dan gelen yurttaşlar Tire – Belevi yolunu kullanarak turistik yerlere ulaşım sağlanıyor. Ancak mevcut durumun yetersizliği ve yoğun trafik nedeni ile de yaz aylarında kazalarda ciddi artışlar görülüyor” dedi.
 
Daha önce de Bayındır ve Ödemiş İlçelerinin yaşadığı yol sorunlarını Meclis gündemine taşıyan Güler, yaptığı açıklama ile Menderes Havzasının yaşadığı yol problemlerinin takipçisi olacağını belirtti.
 


İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular:
1 - Tire’nin İzmir – Aydın otoyoluna çıkışını sağlayan 22 km’lik Belevi bağlantısına ulaşımı sağlayan yolda genişletme ya da bölünmüş yol çalışması yapılmakta mıdır? Ne zaman bitirilecektir?
 
2 - Yöre halkı tarafından Tire celladı olarak adlandırılan Tire – Belevi(Selçuk) arasında son bir yılda yaşanan kaza sayısı ne kadardır?  Bu kazalardaki can ve mal kaybı ne olmuştur?
 
3 - Tire – İzmir bağlantı yolu olarak kullanılan Torbalı güzergahında, güvenli ve kolay trafik seyri için bölünmüş yol planlaması - çalışması var mıdır? İş ve İşlemler hangi aşamadadır?

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hanifi kayhan 11 Ocak 2014 Cumartesi 08:33

bencede bahsettiğini yolda gecen sene iki gencimizi kaybettik söylediklerinize katılıyorum ve en yakın zamanda buranın bir çözüme ulaşmasını istiyorum.Bunun yanında bir şey söyleyeceğim o güzargahta çayırlı köyünde dağ yollarınıdada sorunlarımız var yardımçı olmanızı isterim.

Yorumu oyla      11      5  
tireli 10 Ocak 2014 Cuma 13:00

TAMAMEN KATILIYORUM AYRICADA BELİRTMELİYİMKİ ŞU BAYINDIRA TANINAN ESHOT AYRICALIĞINIDA GÖRMEDEN GÇEMİYORUM ESHOT NEDEN TİRE VE ÖDEMİŞTE YOK

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti savcılığın kararın takmadı, üstüne aydınlattı!
Bolu Cumhuriyet Savcılığı'nın, Ak Parti Bolu İl Başkanlığı'nın astığı ...
Bozdağ 3 yıl önce HSYK yapısını savunmuştu!
AK Parti, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısını değiştirmek ...
Partilere hazine yardımı dopingi: Kasalar dolacak
AK Parti, CHP ve MHP toplamda 315,7 milyon lira tutarında Hazine yardımı ...
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malezya'da
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Malezya'nın başkenti ...
AK Parti'nin HSYK teklifinin püf noktası!
Hâkim ve savcıların kaderi 3 üyenin eline geçiyor. 7+7+7 olan dağılımın ...
Feyzioğlu Kılıçdaroğlu görüşmesini anlattı
TBB Başkanı Feyzioğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, ...
 
Hanzade Ünuz yazdı: Sağlam irade... Sağlam kafa, sağlam vücut!
"17 Aralık Rüşvet Skandalı operasyonunu yapan polis ve savcıya yönelik ...
AK Parti pankartına yargı freni, CHP’den ‘bebişim’ yorumu
Bolu’da Ak Parti’nin, İl Özel İdaresi’ne ait kapanan sinema binasının ...
Eyipişiren’den Kocaoğlu’na Çarşı’nın sloganıyla yanıt!
CHP Eski PM Üyesi, dönemin il başkan adayı Levent Eyipişiren Başkan Kocaoğlu’nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva