HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2023 Çarşamba - 10:26

Gözler 31 Mart seçimlerinde… Çiğli’de kim/hangi partiden aday?

Yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala İzmir’de kulisler hareketlenmiş durumda. 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek seçimler öncesi Çiğli’de CHP, AK Parti, İYİ Parti’den çok sayıda isim aday adaylığı için çalışmalarını sürdürüyor.

Gözler 31 Mart seçimlerinde… Çiğli’de kim/hangi partiden aday?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de aday adaylarının çıktığı ve mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı süreçte ise kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

ÇİĞLİ’DE ADAY ADAYLARI NETLEŞİYOR
Seçim heyecanının başladığı ve yoğun çalışmaların gerçekleştirildiği ilçelerden biri de Çiğli... Geçtiğimiz seçimlerde 124 bin  853 seçmenin oy kullandığı Çiğli’de CHP-İYİ Parti ittifakından seçime giren Utku Gümrükçü, 75 bin 697 oy almıştı. AK Parti ve MHP ittifakının yer aldığı Cumhur İttifakı’nın adayı Okan Korkmaz ise 41 bin 790 oyda kalmıştı.

CHP’DE ADAY KİM OLACAK?
Parti içinde gerçekleştirilen kongre sürecinde geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni seçilen Genel Başkan Özgür Özel  arasında gerçekleştirilen kongre de delege olmadığı için oy kullanamayan ancak İzmir’de ‘değişimci’ gruptan delege adayı olan mevcut Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yeni dönem için belediye başkanlığını koltuğunu istediğini açıkça ifade etmişti.

ESKİ BAŞKAN YENİDEN ADAY ADAYI
Geçmiş dönemde belediye başkanlığı görevi yapan Hasan Arslan’ın ise yeniden başkan aday adayı olduğunu duyurmuştu. Mayıs seçimlerinde milletvekili aday adayı da olan Arslan, bu kez eski koltuğunu yeniden devralmak için rekabete başladı. Arslan açıklamasında “İnşallah bir daha partim bu şansı verir ise yeniden Çiğli halkının destekleri ile seçilirsem Halkçı Başkan olarak yapacağım projeler ile birlikte ilçemizde katma değer yaratarak Çiğli’yi hak ettiği yere taşıyacağız” ifadelerini kullanmıştı.

İlçede adı ön plana çıkan isimler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanı Onur Emrah Yıldız da bulunuyor. 657 sayılı devlet memurları kanuna göre YSK’nın belirlediği takvimde istifa etmesi beklenen Yıldız’ın adaylık düşündüğü ifade ediliyor.

Diğer yandan belediye Başkanlığı için ismi geçen bir diğer isim ise geçmiş dönem il başkan yardımcılarından olan ve Hasan Arslan döneminde belediye şirketlerinin genel müdürlüğü Niyazi Arslan... Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile yaşadığı tartışmalar ile gündeme gelen Arslan’ın Çiğli Belediye Başkanı olmak istediği biliniyor.

Seçimlere yerel ve genel fark etmeksizin sürekli adaylar arasında bulunan ilçenin tanınmış simalarından Gürbüz Bal’ın da belediye başkan adaylığına talip olacağı öğrenildi.

Çiğli’de siyaset kulislerinde konuşulan bir diğer isim ise Dr. Orhan Akıncı… Özel Can Hastanesi’nde ortopedi ve Travmatoloji bölümünde hizmet veren Doç. Dr. Akıncı’nın başkanlığı istediği biliniyor.

İlçede şimdilik belediye başkan aday adayları arasında İbrahim Büyükgöl ile eski Meclis Üyesi Güven Dursun isimleri de yer alıyor.

Geçmiş dönemde Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten Erdal Mansuroğulları’nın ismi de kulislerde belediye başkanlığı için yer alıyor. 2019 seçimlerinde Çiğli’den belediye başkan aday adayı olan Cemal Doğan’ın ismi de yeni dönem için konuşulanlar arasında…

AK PARTİ'DE ADAY BOLLUĞU
31 Mart 2019’da seçimlerinde olduğu gibi MHP'nin AK Parti ile ittifak yapması beklendiği süreçte, yaklaşık 30 bin oyla seçim kaybeden MHP- AK Parti ittifak adayı Okan Korkmaz’ın yeni dönemde de aday adayı olması bekleniyor.

Kulislerde Korkmaz’ın yanı sıra bir diğer  sağlıkçı olarak ise Çiğli Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. İlker Gül’ün adı da belediye başkan aday adaylığı için yer alıyor. Aday adaylığı için kulislerde ayrıca, AK Parti Çiğli Meclis Üyesi Nedim Aslan, geçmiş dönem ilçe başkanı Sedat Karatekin, geçmiş dönem Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, geçmiş dönem Çiğli İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kalafat, meclis Üyesi Özgür Kaner ve ilçede ticaret yapan Murat Gökçekaya’nın isimleri yer alıyor.

İYİ PARTİ’DE TEK ADAY
Yerel seçimlere bağımsız girecek olan İYİ Parti’de ise ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Özgür Doğan aday adaylığını açıklayan tek isim konumunda.

DP’DE ADAY ÇIKARACAK
Geçtiğimiz yerel seçimlerde de aday çıkaran Demokrat Parti 489 oy alabilmişti. 2024 seçimlerinde de yarışa katılacak olan DP’de, aday adaylığını açıklayan tek isim Hasan Can Akay oldu.

 
Titanik menüsü satıldı... İkramlar ortaya çıktı!
 
Uyuşturucu sevkiyatı 'ANKA'ya takıldı
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Akçalı 16 Aralık 2023 Cumartesi 17:08

Siyaset uğruna CHP de insanlara hizmet edebilmek için Devlet memuruyken 5 yıl sürgün yiyip ailesinden ayrı kalıp bedel ödeyen Doç Dr Orhan Akıncı hocamla yola devam. Çiğliye çok güzel katkıları olacak eminim.

Yorumu oyla      1      1  
Onur Sönmez 16 Aralık 2023 Cumartesi 17:05

Doç Dr Orhan Akıncı başkanımla yolumuza devam inşallah.

Yorumu oyla      1      1  
Mehmet Savuk 12 Aralık 2023 Salı 09:10

Orhan Akıncı başkanımla yola devam edicez.

Yorumu oyla      2      3  
Hasan savuk 12 Aralık 2023 Salı 09:09

Çiğlide Doç Dr Orhan Akıncı yı artık başkan olarak görmek istiyoruz. Tam destek vermeye hazırız. Siyasetin Temiz yüzü.

Yorumu oyla      2      3  
Burkay Akdeniz 10 Aralık 2023 Pazar 21:06

30 yıldır saglıkta çiğlinin bütün insanlarına hizmet veren ve üç dönemdir sitasettte çiğliyi kucaklamak isteyen temiz dürüst halkla iç içe olan biri Doç. Dr Orhan Akıncı yı Çiğli belediye başkanı olarak görmek isterim. Gereken ne destek varsa vermeye hazırım. Eğitim iyle gençlere hizmetiyle çiğliye siyasetiyle CHP sini daha ileriye götürecek tek adam.

Yorumu oyla      2      3  
Genç Osman 21 Kasım 2023 Salı 17:24

Ciglinin umudu Gürbüz başkan

Yorumu oyla      2      3  
Okan 21 Kasım 2023 Salı 17:24

Tabiki Gürbüz Bal

Yorumu oyla      2      3  
MUSTAFA ARAS 20 Kasım 2023 Pazartesi 23:14

Dürüst insan lazım bize... Ondan dolayı GÜRBÜZ BAL i istiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Cigligenclik 20 Kasım 2023 Pazartesi 18:01

Gurbuz Baskan cigli icin degisim olacak

Yorumu oyla      2      3  
Ethem 20 Kasım 2023 Pazartesi 15:13

Benim için en güvenilir aday Gürbüz Bal.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan ‘Bir kere olsun bizi deneyin’ dedi ve ekledi: İzmir’in sorunlarını 1 yılda çözeriz!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir ...
CHP'li 81 il başkanından tüzük kurultayı açıklaması
CHP'nin 81 il başkanı tarafından yayınlanan ortak açıklamada, "Tüzük Kurultayı'nın ...
CHP'li Arslan'a mecliste özel görev yolda!
CHP MYK’da Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ...
 
Netanyahu hakkında suç duyurusu
Üç avukat Başsavcılığa UCM'de yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. ...
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BM Genel Sekreterinin Ortadoğu Barış Süreci ...
'Hedefimiz Türkiye'yi net maden ihracatçısı yapmak'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Bizim önümüzdeki ...
 
CHP lideri Özel net konuştu: Örgüt isterse ön seçim!
CHP lideri Özgür Özel, Genel Başkan seçilmesinin ardından ilk kez CHP'nin ...
Bakan'dan Filistin için kalıcı çözüm çağrısı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cezayir’de 19. Uluslararası ...
Bakan Fidan Avustralyalı mevkidaşıyla görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ile bugün telefonda görüştü.
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva