HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2023 Çarşamba - 09:02

AK Partili İnan ‘Bir kere olsun bizi deneyin’ dedi ve ekledi: İzmir’in sorunlarını 1 yılda çözeriz!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, “İzmirli hemşerilerimizi geçmiş seçimlerde ikna edememişiz. Kendimizi anlatamamışız, kendimizi doğru ifade edememişiz. Amma velakin gerçekten şehirdeki sıkıntılar siyaset üstü bir hal aldı. Alt yapı ve üst yapı noktasında sorunları 1 senede çözecek, partimizle, kentimizle uyumlu adayımızı çok kısa sürede açıklayacağız Bir sefer dahi olsa İzmirli vatandaşlarımızın desteğini almak istiyoruz. Gelecek için AK Partili belediyeciliğini denemelerini çok istiyoruz” dedi.

AK Partili İnan ‘Bir kere olsun bizi deneyin’ dedi ve ekledi: İzmir’in sorunlarını 1 yılda çözeriz!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programda CHP’deki değişim süreci masaya yatırıldı.

GENEL BAŞKAN EKREM İMAMOĞLU MU OLDU, ÖZGÜR ÖZEL Mİ OLDU?
CHP’deki değişim süreci ve yeni MYK’yı yorumlayan İnan, “MYK mı seçildi yoksa 68’inci kabine mi kuruldu sosyal medyadan ona bir baktım. Gerçekten CHP’de değişen hiçbir şey yok. Zihniyet değişmedi. Bir genç olarak şunu sormak istiyorum: Genel başkan Ekrem İmamoğlu mu oldu, Özgür Özel mi oldu? Kamuoyu bu konuda ikna olmuş değil. İstanbul’a belediye hizmeti yapacak kişi kongrede divan başkanlığında kurultaycılık oynadı. Seçim döneminde cumhurbaşkanı yardımcılığı oynarken gördük. Dün kurultaycılık bugün de genel başkancılık oynarken görüyoruz. Asıl genel başkan kim? Bunun açıklığa kavuşması lazım” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir  İnan Sonsöz TV ekranları… - YouTube

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’DEN SORUMLU BİR TANE GÖLGE KOORDİNATÖR ATASINLAR
“Size göre Özgür Özel gölge başkan mı?” sorusuna yanıt veren İnan, “Kamuoyuna bunu zaten ilan ettiler. Kamuoyu eşitliği gördü. İmamoğlu mu genel başkan Özgür Özel mi konusunda soru işareti kendi tabanların da dahi var. Açıkladıkları yeni görevlendirmelerinde hayırlı olsun. Partilerinin içişleri bizi ilgilendirmiyor. Seçim öncesi 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı adayı atamışlardı. Şimdi de bir tane atamışlar. Davutoğlu’nu unutmuşlar. O alınmıştır kesin. Kedilerinde olmayan bakanlıkları kendince dağıtmaları kolay… O kadar büyükşehir yönetiyorlar. İzmir Büyükşehir’den sorumlu bir koordinatörleri var mı? Büyükşehir’de ne hizmet yapıyorlar? İzmir Büyükşehir’den sorumlu bir tane gölge koordinatör atasınlar. Çıksınlar sokağa İzmirlilere dinlesinler. Kazanamadıkları hükümete genel başkan yardımcısı atamak kolay. Kazandıkları yerlerdeki sorunları neden denetlemiyorlar?” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen: Osman Kavala derhal serbest  bırakılmalıdır

İZMİR’DE BİR GECE DAHİ KALMAMIŞ OLANLAR…
“MYK’daki İzmir atamaları AK Parti için sorun yaratır mı?” sorusuna ise İnan, “Deniz Bey’i ayrı tutuyorum ama diğer hanımefendinin –Gökçe Gökçen’i kastederek- İzmir’i ne kadar bildiği konusunda eleştirilerimi yapmıştım. İzmir’de bir gece dahi kalmamış olanlar CHP’nin en güçlü yerlerinde liste başı yapıldı. İzmir’in sorunlarından bihaber birisi... Partinin kendi iç mekanizması sonuçta… Gençlik Kolları Genel Başkanı olduğumda memnuniyetlerini ifade eden CHP’li arkadaşlarım olmuştu. Şehrimizden bir temsilcinin Ankara’da şehrimizin sıkıntılarını dillendirir diye. Bu tür görevlerde olmak şehrimizde uygulanacak politikalar açısından hayırlısı olur. Bugün İzmir’de şehircilik çökmüş durumda… İzmir’de büyük kronik sorunlar var ve bunlarla uğraşırlarsa faydalı olurlar” değerlendirmesini yaptı.

Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanı seçildi - Medyascope

CHP’Lİ BAŞKANLAR İÇİNDE EN KÖTÜSÜ BENCE SOYER
CHP’li büyükşehir belediyesinin performansını eleştiren AK Partili İnan, Başkan Soyer’i de hedef aldı. İnan açıklamalarında şunları söyledi:

“25 yıldır bu kenti CHP yönetiyor. Kentin diğer şehirlerden nasıl geri kaldığını görüyoruz. Bunu CHP’li seçmen ciddi biçimde yaşanan sorunları dillendiriyor. Beceremedikleri vahşi depolama, kentsel dönüşüm, trafik, alt yapı sorunları için proje ortaya koymadıklarını, gençler için hiçbir hamle yapamadıklarını görüyoruz. Soyer dönemi 5 sene, CHP belediyeciliği ile toplam 25 senede İzmir’in ne kadar geriye gittiği konusunda fikir birliğindeyiz. Bir değişim yaşadılar. Mevcut başkanın devam edip etmeyeceği belli değil. İzmir’de mevcutta seçilmiş belediye başkanı belirsiz. Onlar da bu konuda İzmirlinin memnun olmadığını gayet iyi biliyorlar. İstanbul, Ankara, Aydın devam. Tunç Bey’e gelince anketlere bakacağız diyorlar. Zihindeki politikayı deşifre ediyorlar. Yani İzmirliler memnun değil. 25 yıldır bütüncül olarak şehri geriye götüren anlayış var. Soyer bunu terse çevirecek 5 senesi vardı. İcraat yapamadı. CHP’li başkanlar içinde en kötüsü bence Soyer. Bütüne bakıldığında 25 senedir İzmir çok şey kaybetti. İstemezük anlayışı, diğer kentlerle yarışacak vizyonları olmayışı çok şey kaybettirdi bu kente. Bir tweet attı kendisi. İki tane kahve bardağını kamera önüne koyuyor ve kahve shoplar açıyoruz diyorlar. İzmir’in gençleri ile alay etmeyin artık. 5 senede bu kentin gençleri için tek kalem icraatın yok. Kahveleri başka kentlerde AK Partili belediyeler dağıtıyor. Bazıları 30 bin tane dağıtıyor. Kampüs kenarlarında, kütüphane kenarlarında AK Partili belediyeler bunu yapıyor. Kocaeli-Başiskele’de, İstanbul-Fatih’te 11 kütüphanede zaten o kahveler ücretsiz dağıtıyor. Sanki yeni bir şeymiş gibi gelip gençlerle dalga geçer gibi yeni bir vaat gibi sunuyor. İzmirli çocukların derdin ne? Karşıyaka’da, Yalı’da gençlerle fotoğraf çekilmek kolay. Şehrin 5 kilometre derinliğine gir, Limontepe’de, Yamanlar’da, Gümüşpala’da gençlerin derdin ne? Oradaki gençlere uğradın mı bisikletinle? Yapamadığı dönüşümden dolayı gençler vakit kaybediyor. Beceremediğin trafikten dolayı ana babalar evlerine geç kalıyor. Tabi haberi yok. Ondan sonra iki tane bardakla gençlere ‘meraklanmayın enflasyondan dolayı kahve alamıyorsunuz. Bunu çözeceğiz’ diyor. Haydi sorunları çöz. 5 sene boyunca üniversite öğrencilerine yönelik hangi icraat yapmış? İzmir bir üniversite kenti… Seçime 4 ay kala bunu yapıyorum gibi basit şeylerle milletin aklını manipüle etmesin. Kendisinin odaklandığı tek nokta aday gösterilecek miyim, gösterilmeyecek miyim? Bunları bırakıp bu şehrin gençlerine Mart ayına kadar daha yararlı ne yapabilirim diye düşünsün. Mart ayında inşallah bu şehirde AK Parti belediyeciliğini başlatmak istiyoruz. Ülkemizin en güzel şehirlerinden birisi olan İzmir’de çok kısa sürede altyapısıyla ve üst yapısıyla belediye başkanımızla cumhurbaşkanımız Erdoğan’la bütünleşen bir belediyecilik anlayışı 1 sende tüm kentin kronik sorunlarını çözecektir”

ALT YAPI SORUNLARINI 1 YILDA ÇÖZERİZ
Yerel seçimde iddialı olduklarını belirten İnan, “İzmirli hemşerilerimizi geçmiş seçimlerde ikna edememişiz. Kendimizi anlatamamışız, kendimizi doğru ifade edememişiz. Amma velakin gerçekten şehirdeki sıkıntılar siyaset üstü bir hal aldı. Yaşam tarzımızı, standardımızı etkiler hale geldi. Temennimiz İzmirli hemşerilerimizin yerel idareden maksimum seviyede yararlanmasıdır. Biz İzmir’de ikinci partiyiz, 4-5’te değiliz. Cumhurbaşkanımız 5 sene hükümetin başında, onun da desteğiyle sorunları halledelim. 2028’de, 2029’da takdir hemşerilerimizde olsun. Bu konuda talepkarız. İzmirimizde en yüksek oyu alacağımız, neticeye kavuşacağımız, İzmir’i iyi bilen ve hemşerilerimizin de iyi bildiği, alt yapı ve üst yapı noktasında sorunları 1 senede çözecek, partimizle, kentimizle uyumlu adayımızı çok kısa sürede açıklayacağız. İlçeler de çok önemli. 30 ilçenin 30’unda da AK Parti’nin kazanması için en güçlü adayları takdim edeceğiz. Bununla ilgili kazanacağımız yada kazanamayacağımız yer görmüyoruz. Biz Türkiye’deki en güçlü oyu alan partilerden biriyiz. Derdimizi vatandaşımıza anlatacağız. Çağrım şudur; 25 yıldır İzmirli hemşerimiz kredi verdi. Sokak röportajlarında bile CHP’li vatandaşlar belediye hizmetlerini beğenmiyor, birçok kentin gerisinde kaldığımızın farkındayım ama CHP’ye gönül veriyorum ve belediyeciliğe desteklemek mecburiyetindeyim diyorlar. Bir siyasetçi için kötü bir durum. Vatandaşın sizi destekliyor ama karnenize 0 veriyor. Bu çok kötü bir siyasetçi için. Bir sefer dahi olsa İzmirli vatandaşlarımızın desteğini almak istiyoruz. Gelecek için AK Partili belediyeciliğini denemelerini çok istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

KAVGA GÜRÜLTÜ BİZDE YOK, MUTFAK ÇALIŞACAK
Aday belirleme sürecinde takvimin işlediğini kaydeden AK Partili İnan, “AK Parti bir istişare partisi… Milletvekili adaylarımız için karar mekanizmaları da oluştururken de istişareler bizim için önemlidir. Yine İzmirli hemşerilerimizin görüşlerini ifade eden anketler de bulunuyor. Bunda elbette siyasetçilerimizin de teşkilatlarımızın da görüşleri var. Bunları harmanlayıp komisyonlarımız değerlendirip cumhurbaşkanımıza aktaracaktır. Çok uzman ve mutfak çalışmasını iyi yapan partiyiz. Kavga gürültü bizde yok. Mutfak çalışacak, son kararı cumhurbaşkanımızın oluşturduğu komisyon belirleyecek” dedi.

 
Efemçukuru kilit parke ile döşendi
 
Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 15 Kasım 2023 Çarşamba 15:48

Denedik 1300 dolar olan emekli maaşım 650 dolara düştü.

Yorumu oyla      6      5  
Red Kit 15 Kasım 2023 Çarşamba 15:45

Altan Dalton(avarel) 25 sene Ankara ve İstanbul belediyelerinde tüy mü diktiniz? Hala bu şehirlerde metro çalışmaları devam ediyor. Siz aslında toplu taşımaya karşısınız. Devamı olmakla övündüğünüz Turgut Özal döneminde(1984 ile 1989) yılları arasında niçin 1 metre bile metro hattı yapılmadı. Kavala gelince kaval kırsal kesimde çalışıyor.

Yorumu oyla      5      5  
Skandal! 15 Kasım 2023 Çarşamba 14:41

Altan kod adlı şahıs sürekli millete hakaret ediyor. Sanki kendisi adayların projelerine bakıp, karar veriyor. Dalga mı geçiyorsun? Kavalmış. Haddini bil!

Yorumu oyla      5      5  
altan koralttan 15 Kasım 2023 Çarşamba 14:22

burası hizmete oy vermez..kaval çalar,tıpış tıpış gider bildiğine verir...

Yorumu oyla      4      6  
Metin 15 Kasım 2023 Çarşamba 12:54

Otogar metrosu ulaştırma bakanlığı tarafından yapılacak dediniz, BŞB'den aldınız, 8 yıldır tık yok. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Yorumu oyla      11      3  
HESAP UZMANI 15 Kasım 2023 Çarşamba 12:32

Sayın İNAN, " iki yanlıştan bir doğru çıkmaz" derler. Bunu sizin açınızdan tercüme edersek; yaptığınız sayısız yanlışlardan dolayı, sizi bir daha da denesek, doğru bir şeyin çıkma ihtimali matematiksel olarak mümkün görünmemektedir. NOKTA

Yorumu oyla      8      3  
Hüsryin 15 Kasım 2023 Çarşamba 11:55

1 yılda çözecekmiş İzmir in değerlerini tarikatlara Türgeve peşkeş çekersiniz gari

Yorumu oyla      10      3  
CEHAPE'li belediye yönetimi 15 Kasım 2023 Çarşamba 11:49

Haklı; CEHAPEli Soyer bu işi yapamıyor.

Yorumu oyla      3      14  
İzmir'li 15 Kasım 2023 Çarşamba 11:12

Tutan yok...

Yorumu oyla      8      3  
15 Kasım 2023 Çarşamba 11:10

Peki siz ne kadar tanıyorsunuz İzmir'i İzmir'liyi diye sormak lazım Sayın milletvekilim

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li 81 il başkanından tüzük kurultayı açıklaması
CHP'nin 81 il başkanı tarafından yayınlanan ortak açıklamada, "Tüzük Kurultayı'nın ...
CHP'li Arslan'a mecliste özel görev yolda!
CHP MYK’da Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ...
Netanyahu hakkında suç duyurusu
Üç avukat Başsavcılığa UCM'de yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. ...
 
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BM Genel Sekreterinin Ortadoğu Barış Süreci ...
'Hedefimiz Türkiye'yi net maden ihracatçısı yapmak'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Bizim önümüzdeki ...
CHP lideri Özel net konuştu: Örgüt isterse ön seçim!
CHP lideri Özgür Özel, Genel Başkan seçilmesinin ardından ilk kez CHP'nin ...
 
Bakan'dan Filistin için kalıcı çözüm çağrısı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cezayir’de 19. Uluslararası ...
Bakan Fidan Avustralyalı mevkidaşıyla görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ile bugün telefonda görüştü.
Özel'den Erdoğan'a Anayasa tepkisi!
Özgür Özel, CHP grup toplantısında ilk kez CHP Genel Başkanı olarak kürsüye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva