HABERLER>EGE
12 Mayıs 2016 Perşembe - 10:16

Gizlice çıkıp, 68 metreden atladılar!

Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde Bir GSM şirketine ait 68 metrelik baz istasyonu direğine gizlice tırmanan 3 serbest atlayışçı (base jumper), heyecanla kendilerine boşluğa bıraktı.

Gizlice çıkıp, 68 metreden atladılar!

Fethiye'de farklı noktalardan serbest atlayışlar yapan Hollandalı Jp De Kam, Alman Andreas Amman ile Cengiz Koçak, atlayış için bu kez bir GSM şirketine ait baz istasyonu direğini seçti. Ovacık Mahallesi girişindeki ormanlık alanda bulunan 68 metre yüksekliğindeki direğin etrafını çevreleyen dikenli tel örgülerin üzerinden atlayarak gizlice tırmanan serbest atlayışçılar, zirvede uygun rüzgarı beklemeye başladı. Rüzgarın etkisini azaltmasıyla 68 metre yükseklikten kendilerini boşluğa bırakan atlayışçılar, bölgenin ormanlık oluşu nedeniyle Ölüdeniz- Fethiye karayolu kenarındaki boş alana inmeye çalıştı.

İNİŞ SIRASINDA İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER
İlk atlayışı yapan Cengiz Koçak yoldan geçen sürücülerin şaşkın bakışları arasında yol kenarına sorusuz inerken, arkasından atlayan Andreas Amman'ın paraşütü ağaçlara takıldı. Jp De Kam ise atlayışın ardından kendini aşağıda izleyen arkadaşlarının yol kenarında bulup oturduğu ikili koltuğa iniş yaptı. Hollandalı serbest atlayışçının paraşütünü açarak hızla üzerlerine geldiğini gören koltuktaki 2 arkadaşının kaçışı ise ilginç görüntü oluşturdu.

ANTENE 'SCHMETTERLİNG' ADI VERİLDİ
Serbest atlayışçılar gizlice tırmandıkları ve atlayışın ardından Türkiye'nin base jump haritasına ekledikleri antene, Almanca kelebek anlamına gelen 'Schmetterling' adını koydu.

'FETHİYE'YE BİR BASE JUMP OBJESİ DAHA KAZANDIRDIK'
Türkiye'nin base jump haritasını çıkarmak için çalıştıklarını belirten serbest atlayışçı 43 yaşındaki Cengiz Koçak, base jump atlayışlarının bina, anten, köprü ve uçurumdan oluşan 4 farklı objeden yapıldığını söyledi. Kelebekler Vadisi'nde uçurum atlayışları yaptıklarını anlatan Koçak, antenden atlayış yaparak Fethiye'ye bir base jump objesi daha kazandırdıklarını belirtti.

Rüzgarın şiddetli olduğu anda ilk atlayışı kendisinin yaptığını aktaran Koçak, "Biraz riskli olmasına rağmen atlayışımı tamamladım. Alman ve Hollandalı base jumper arkadaşlarım rüzgarın şiddetinin azalmasını bekledi. Yere 50 metre kala sırtlarındaki paraşütü açarak inişlerini gerçekleştirdiler" diye konuştu.

'İNİŞLER BECERİ İSTİYORDU'
Antenlerden atlamanın rüzgarı tüm yönlerden aldığı için diğer objelere göre farklılık gösterdiğini vurgulayan Koçak, "Rüzgarı kolayca arkamıza alabildiğimiz için anten atlayışları son derece güvenlidir. Ancak bu atlayışta yaşadığımız sıkıntı antenin yolun kenarında olmasıydı. Bu yüzden yoldan başka inecek yerimiz yoktu. Geriye kalan boş alan da inişler için biraz uzak kaldığı için planlamalar uzun sürdü. İnişler bu açıdan biraz beceri istiyordu" dedi.

'BİRKAÇ DAKİKA BİLE DURULSA ZARARI VAR'
3 atlayışçının baz istasyonunun yaydığı radyasyondan etkilenip etkilenmediği ise merak konusu oldu. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı İlhan Metin, baz istasyonlarının insan sağlığına zarar verdiğinin henüz bilimsel olarak ispatlanamadığını belirtirken, bunun ancak 10-15 yıllık süreç sonrası belirlenebileceğini aktardı. Baz istasyonlarının mutlaka SAR (Specific Absorption Rate- Özgül Emilim Oranı) ölçümlerinin yapılması gerektiğini ve sınır değerleri aşmaması gerektiğini vurgulayan İlhan Metin, "Baz istasyonu onlarca telefon görüşmesi ve internet gibi birçok ağın dolaştığı bir nokta. Bunun ne kadar zarar verdiğinin tespiti için 10- 15 yıl geçmesi gerekiyor. Bunun da tek ölçüm noktası SAR ölçüm noktasıdır. Bu da insanların radyo frekans elektromanyetik alana maruz kalma sınırıdır. Bu baz istasyonu direğinde birkaç dakika bile durulmasının zararı vardır" diye konuştu. (dha)

 
İntikam için yanlış kişiyi öldürdüler!
 
CHP’den İzmir’e davet var: #Yıllarsonrayeniden!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme açıklarında 39 mülteci yakalandı
İzmir'in Çeşme İlçesi'nden umut yolculuğuna çıkan farklı ülkelerden 39 ...
Manisa'da 'huzur' uygulaması
Manisa'da İl Emniyet Müdürlüğü il genelinde 1000 polisin katıldığı 'Huzur45' ...
İztuzu plajında işletme krizi!
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde Caretta Caretta'ların yumurtladığı dünyaca ...
 
Didim’de kıyı işgali isyanı!
Aydın’ın Didim İlçesi'nde site sakinleri, bu yıl hizmete giren Aurum Moon ...
Asansör boşluğa düştü: 2 yaralı
Aydın’ın Nazilli İlçesi'nde, bakım çalışmaları yapılırken halatı boşalan ...
1 gecede 15 otomobilin lastiği kesildi
Muğla’da park halindeki 15 otomobilin lastikleri, kimliği belirsiz kişi ...
 
İlk iş gününde cinsel istismardan tutuklandı!
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi'nde 22 yaşındaki Selçuk Y., temizlik ...
Bodrum’un villalarını kadın ustalar boyuyor!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki üniversite mezunu kadın, kendi mesleklerini ...
Protokolden engelliler için 'Empati yürüyüşü'
Denizli'de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva