HABERLER>MAGAZİN
16 Temmuz 2014 Çarşamba - 09:42

Gencebay’dan eleştirilere çok sert yanıt

Orhan Gencebay, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için vizyon belgesini açıkladığı toplantıya katılmasından sonra gelen tepkilere cevap verdi.

Gencebay’dan eleştirilere çok sert yanıt

Medyatava'nin haberine göre Gencebay "Ben kaba bir insan değilim, bir davettir, üstelik ülkemizin başbakanı davet ediyorsa davete icap etmemek mümkün değildir. Başka bir örnek vereyim üç gün önce de Alevi Federasyonu'nun daveti vardı oraya katılmıştım. Benim ülkemin insanları önemli, insanlar davet ettiğinde giderim. Cumhurbaşkanlığı vizyonunu da anlatacaksa, ben ne olacağını anlamak için orada bulunmayalım. Neticede gittik, gördük, öğrendik. Ülkemizde din, dil, ırk farklılığı vardır, ayrılığı yoktur. Biz saygılıyız herkese" diye konuştu.
 
Gencebay konuşmasına şöyle devam etti:
 
ETKİLEMEMEK İÇİN OY TERCİHİMİ SÖYLEMEM
Biz demokrat bir ülkeyiz, herkesin özgürlüğü vardır. Ben katıldım, gördüm, dinledim. Herkes tercihini yapacaktır. Sonra da bir yazı yazma ihtiyacı hissettim. Seçimin neticesini halkımızın iradesi verecektir. Burada herhangi bir tercihi söylemek istemiyorum etkilememek için. Bu sabah bir yazı yazdım.
 
ÖTEKİLEŞTİRME, MAHALLE BASKISI, KENDİNİ BİLMEZLİK
Çağrıldığınız bir davete gider misiniz? Bu davet bir iftar, düğün, cenaze, vizyon anlatımı, konferans olabilir, gider misiniz?  ki bu davet halkımızın yasal oylarıyla ülkemizi yöneten bir meşru bir başbakanın daveti ise gider misiniz? İnsanlık kurallarına göre müsaitseniz gitmeniz gerekmez mi, tabi ki gerekir fakat bazı vatandaşlarımıza göre gidemezsiniz. Bazı vatandaşlarımız  diyor ki sen benim istediğim bir şeyi yapamazsın, öyle her  davete gidemezsin. Yoksa seni lekelerim, küfrederim demek istiyor ve yapıyor da. Ben demokratik, özgürlük, insana saygı anlamam diyor. Sen  benim onayım olmadan hiçbir yere gidemezsin diyor. Bunu  yalnız sadece sanatçılara söylüyor. Üstelik bu davete katılan STK'lara, işadamlarına, biliminsanlarına, gayrimüslim temsilcilerine, bu ülkenin vatandaşı olan dört beş bin insan var iken bunu yalnızca sanatçılara söylüyor. Neticede böyle bir duruma ne denir, bana göre tam anlamıyla mahalle baskısı denir, inanılmaz bir şey denir, sınıf farklılığı oluşturmak denir, ne yaptığını bilmezlik denir, ötekileştirmek denir. Ben buna benzer resmi 70 ile 80 arasında gördüm ülkemizde sağ sol olayları vardı, kardeş kardeşe düşürülmek istenmişti, günde onlarca kişi yaralanıp ölebiliyordu. Ben o ortama dayanamayarak Batsın Bu Dünya bestemi yapmıştım. Protest bir şarkıdır, bu olumsuzluğa tepki olarak yazmıştım. Buna benzettim biraz.Birileri bizim dışımızda olan birileri bizi rahatsız etmek, bizi bozmak istiyor, bana göre gücü yetmez. Birbirimizin sağduyusuna sığınarak bir bütünün parçalarıyız. Biz ötekileştirmeden birbirimizi anlamaya çalışırsak bize bir şey olmaz. Bu bir projenin parçası. Alevi -Sünni olayı, Kürt-  Türk olayı, laik antilaik dediler, yetmişlerde ferdici- orhancı dediler, matrak da var, şarkıları türküleri sağcı solcu diye ayırdılar. Bunlara kapılmayalım. Bu muhteşem yer bizim vatanımız. Burası bizim doğduğumuz yer. Buraya sahip çıktığımız sürece bize kimse bir şey yapamaz. Daha da konuşmak istemiyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
boraycan 3 Ağustos 2014 Pazar 17:45

Öyle de eskilerde bu kadar sık göremezdik sizi.Haaa eskiden çağıran yoktu ise o başka

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hollywood Efsanesi İstanbul’da iftarda
Oyunculuğu ile Hollywood'un efsane ismi haline gelen Steven Seagal, İstanbul'a ...
Ronaldo Ege’de aşk yaşıyor!
Dünya kupasında beklediği sonucu alamayan Portekiz'in dünyaca ünlü futbolcusu ...
Demet Akalın'dan 4 şarkılık konser
Demet Akalın Bodrum'da bir eğlence mekanında sahne aldı. Sahnede sadece ...
 
Ahu Tuğba'dan 'oscarlık' trafik kazası!
Ahu Tuğba Bodrum'da otomobiline bir araç arkadan hafifçe çarptı. Kaza ...
Acun’la Mesut’tan şampiyonluk özçekimi
Mesut Özil şampiyonluk kutlamasını Acun Ilıcalı ile yaptı.
Rihanna’dan olay yaratan gol sevinci
Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna, Dünya Kupası'ndaki Almanya - Arjantin finalini ...
 
Erdoğan'ın 'Vizyon belgesi' ünlüleri Twitter'a konuştu!
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Vizyon Belgesi’ni açıkladığı ...
Ronaldo kupa stresini Ege’de atıyor
Dünya kupasında beklediği sonucu alamayan Portekiz'in dünyaca ünlü futbolcusu ...
Yunan gecelerine Türk damgası
Yunanistan’ın ünlü eğlenceleri, Türkiye’nin hemen yanı başındaki Yunan Adalarına da kaydı.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva