HABERLER>YAŞAM
25 Aralık 2020 Cuma - 13:00

Gelinliği 'hemşire önlüğü', gelin arabası ise 'ambulans' oldu

İzmir'de yaşayan sağlık çalışanları Zeynep Fırtına ve Erhan Yaymacı, dünya evine doktor önlükleriyle girdi. Yoğun bakım servislerinde özveriyle çalışan çiftin gelin arabası ise çiçeklerle süslenen ambulans oldu. Zorlu süreçte aileleriyle dahi görüşemediklerini anlatan Zeynep Fırtına, "Riskli olduğumuz için ailelerimiz burada tanıştı. Lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım" dedi.

Gelinliği  hemşire önlüğü , gelin arabası ise  ambulans  oldu

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde görevli hemşire Zeynep Fırtına (48) ve Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görevli diş doktoru Erhan Yaymacı (44), pandemi sürecinde yoğun bakım servislerinde görev yapmaya başladı. Zorlu süreçte aile büyükleriyle dahi görüşemeyen çift, dünya evine girmeye karar verdi ancak koronavirüs riski yüzünden aileleri tanıştıramadı.

Bugün, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda nikahları kıyılan çift, dünya evine doktor önlükleriyle girdi. Çiftin gelin arabası ise çiçeklerle süslenen ambulans oldu. Belediyeye ait nikah salonuna siren sesleri eşliğinde ambulansla gelen çift, alkışlarla içeriye alındı. Çiftin nikahı ise maske ve mesafe kuralları doğrultusunda Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ tarafından kıyıldı.
Zorlu süreçte aileleriyle dahi görüşemediklerini anlatan Zeynep Fırtına, "Ben 25 yıllık hemşireyim ve eşim diş hekimi. Zor günler geçiriyoruz. Deprem acısını unutamadık. Sağlık camiasından çok kaybımız var. Bu yüzden biz de davetlilerin karşısına önlüklerimizle çıkarak şehitlerimizi anmak istedik. Çok sevdiğimiz arkadaşlarımızı kaybettik. Biz annelerimizi birbiriyle tanıştıramadık. İnsanlar o kadar dikkatsiz davranıyor ki kayıplarımız çok oluyor. Riskli olduğumuz için ailelerimiz dahi burada tanıştı. Lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım" dedi.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Erhan Yaymacı ise, "Hepimiz için dikkatli olalım. Maskemizi takalım. Birbirimizden uzak duralım. Düğün aracımızın ambulans olması arkadaşlarımızın bize bir jesti oldu. Pandemi ortamında çok süslenmemesi için arkadaşlarımızdan rica ettim. Bize bayrağımız yeter" diye konuştu.
Zeynep Fırtına'nın kızı Elifsu Naz (21) ise, "Mart ayından beri annemle birbirimize dokunmuyoruz. Aynı evin içinde adeta köşe kapmaca oynuyoruz. Bu kadar özverinin üzerine böyle bir şeye kalkışmaları benim için mutluluk verici. Birbirlerine moral oluyorlar, destek oluyorlar. Benim için sevindirici bir durum. Sürekli risk altındalar. Çok zor günler geçirdiler" dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Erhan Yaymacı'nın ablası Fisün Hazır, "Benim kızım, damadım ve erkek kardeşim Erhan sağlık çalışanı. Çok zor günler geçiriyorlar. Çocuklarım kendine gelemiyor. İki arada bir derede bu nikahı düzenlediler ve bir senedir ancak vakit bulabildiler. O da zor şartlarda oldu. Artık virüsten kurtulalım, sağlık çalışanlarımız da evlerine dönsünler tek dileğim bu" dedi.
Fisun Hazır'ın eşi Salih Hazır da, "İnşallah sağlık çalışanlarının değeri bilinir. Onlara her zaman yardımcı olmamız gerekiyor. Onlara yardımcı olmak için maskemize, mesafemize, hijyenimize dikkat edelim" şeklinde konuştu.  

"ONLAR BİZİM YANIMIZDA, BİZ DE ONLARIN YANINDAYIZ'
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Bornova'da ikamet eden tüm sağlık çalışanlarının nikah işlemleri ve 'Her şey bizden' projesi devam ediyor. Onlar bizim yanımızda, biz de onların yanındayız. Bu mutlu günlerinde onların nikahını kıymaktan dolayı mutluyum. Çok zor bir dönem geçirdik. Kaybedilmiş 1 yıl oldu. Böyle bir mutlu günü özlemişiz. İnşallah 2020 yılında daha mutlu bir dünya temenni ediyorum. Tüm sağlık çalışanlarının fedakar çalışmalarından müteşekkirim" dedi.  (DHA)

 
Sevindiren haber… İzmir yılı yağışla kapatıyor!
 
Dışişleri'nden Brexit'e yönelik açıklama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovali 25 Aralık 2020 Cuma 13:04

Bu davranışı kınıyorum, hele ki bu zor pandemi günlerinde ambulans aracını bu şekilde meşgul etmek hiç hoş bir davranış değil.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konteyner kentin ilk bebeği, hayata 'merhaba' dedi
İzmir'deki depremde 7 aylık hamile olan ve evleri ağır hasar gördüğü için ...
Sanatçı Engin Nurşani yaşamını yitirdi
Bir süredir gırtlak kanseri tedavisi gören Türk Halk Müziği Sanatçısı ...
Turşu ve turşu suyuna talepler yüzde 100 arttı
Samsun'da, havaların soğumasıyla, koronavirüs, grip ve soğuk algınlıklarına ...
 
Ünlü model doğum gününden beş gün sonra yaşamını yitirdi
1990'lı yılların moda dünyasına damga vuran isimlerden İskoç model Stella ...
Varyant'ın son hali 'İzmir Baba'yı üzdü!
Kamuoyunda "İzmir Baba" olarak tanınan,  İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, ...
Meryem Ana Evi'nde temsili Noel ayini
İzmir'in Selçuk ilçesinde, Efes Antik Kenti yakınındaki Katoliklerce kutsal ...
 
İzmirli gazeteci Kipöz, koronavirüs kurbanı!
İzmir’de uzun yıllardır gazetecilik mesleğini sürdüren Berkant Kipöz, ...
Tek göz evde yaşayan engelli vatandaşa Kızılay'dan yardım eli
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, tek göz oda kiralık evinde pandemi sürecini ...
Prof. Dr. Orhan Kural yoğun bakımda
Corona virüs tedavisi gören Prof. Dr. Orhan Kural, yoğun bakıma alındı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva