HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2020 Salı - 11:25

Gaziemir’in virüs avcıları!

Gaziemir Belediyesi, Koronavirüs salgının Türkiye ulaşmasıyla oluşturduğu ilaçlama ekibi, 1 ayda 550 noktada 8 bin 500 litre dezenfektan kullandı. Gaziemirlilerin “virüs avcıları” adını taktığı ekip, bugüne kadar her mahallede en az 4 kez ilaçlama çalışması yaptı. İlaçlama çalışmaları kapsamında toplamda İzmir’den Köln’e kadar olan 3 bin kilometrelik yolu kat etti.

Gaziemir’in virüs avcıları!

4 kişiden oluşan ekip, tek kullanımlık tulum giyiyor ve maske, eldiven, gözlük gibi kişisel koruyucu ekipmanlarını takıyor. Görevde kullanılan tüm araçlar da her vardiya sonrasında dezenfekte ediliyor. 
Virüs avcıları, her sabah mesai ile birlikte hazırlıklarını yaparak yola çıkıyor. Belirlenen program çerçevesinde bir haftada 16 mahallede ilaçlama yapan ekip bugüne kadar toplam 3 bin kilometre yol kat etti. Tüm hastaneler, kamu kurumları, ATM’ler, eczaneler, parklar, bahçeler, banklar, duraklar başta olmak üzere halkın temas edebileceği alanlarda ilaçlama çalışması yapan ekip, salgın bitene kadar görevine devam edecek. Sırtlarında 17 litrelik dezenfekte makinesi taşıyan virüs avcıları bu zor görevi halkın sağlığı için en iyi şekilde yerine getiriyor.

Sokakta vatandaşların ilaçlama ekibini “virüs avcıları” olarak tanımladığını belirten Cemal Özcan, “Daha önce belediyemizde böyle bir birim yoktu. Salgının ülkemize ulaşmasıyla bu konuda Ege Üniversitesi’nde eğitim aldık ve hemen göreve başladık. 17 litrelik makineyi sırtımızda tüm gün boyu taşımak gerçekten zor ancak halkımızın virüsten korunması için bu çalışmayı severek yapıyoruz. Biz Gaziemirliler için çalışıyoruz, hemşerilerimiz de kendi sağlıkları için evde kalsınlar” dedi.
Ekipte yer alan Cengiz Avcı, “Yaptığımız işin çok önemli olduğunu biliyoruz. İnsanlık çok zorlu bir virüs ile karşı karşıya. Kullandığımız ilaç virüse karşı oldukça etkili. Tüm gün ekip arkadaşlarımla kamu kurumları, parklar, bahçeler, banklar, ATM’ler, banklar, duraklar dahil olmak üzere bir çok yüzeyi ilaçlıyoruz. Halkımızın temas edebileceği noktalarda virüse müdahale ediyoruz. Bizi sokakta görenler ‘virüs avcıları’ geldi diyor. Bu lakap bizi motive ediyor” diye konuştu. 



Vatandaşlarımız çok memnun
Virüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren ilaçlama ekibi kurduklarının altını çizen Gaziemir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Derya Dizman Kayar, “İlaçlama ekiplerimizi kurmaktaki amacımız kamusal alanları ilaçlayarak sağlıklı hale getirmek. Çok yoğun tempoda çalışan ekiplerimiz bugüne kadar 3 bin kilometre yol yürüdüler, 8 bin 500 litre de dezenfektan kullandılar. 550 noktada işlem yaptılar. Ekibimizin çalışmalarından vatandaşlarımız çok memnun. Salgın sol bulana kadar ekibimiz ilaçlama çalışmaları sürdürecek” dedi.

İnsanüstü gayret ile çalışıyorlar
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da, ilaçlama ekibinin insanüstü gayret ile çalıştığını söyledi. Başkan Arda, “Salgından önce belediyemizde böyle bir ekip yoktu. Salgının yayılma hızını öğrendikten sonra hemen ekibi oluşturduk. Ekibin gerekli eğitimleri almasını sağladık. Ardından göreve başladılar. Dere tepe yağmur çamur demeden ilçemizde ilaçlama çalışması yürütüyorlar. Sırtlarında taşıdıkları makine oldukça ağır. Tüm gün tulumu, maskenin içinde olmak da oldukça zor. İlçedeki tüm yurttaşlarım adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

 
CHP'li Beko: Bir alkış da temizlik işçilerine!
 
Büyükşehir'den iletişim desteği: 250 dakika ücretsiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karakayalı ile soru-cevap: 15 yılı ipotekli olan bir belediye aldım!
AK Parti’den iktidarı alan Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, görev ...
Narlıdere’de kapı kapı 'dayanışma'
Narlıdere Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan ...
Karşıyaka’da kaçak hurda depolarına neşter!
Karşıyaka Belediyesi, hem toplum sağlığı için risk oluşturan hem de çevre ...
 
Urla Enginar Festivali bu yıl evlerde yapılıyor!
Her yıl Geleneksel olarak yapılan Uluslararası Urla Enginar Festivali ...
Soyer’den hafta sonu yasağı için İzmirlilere uyarı: Hazırlıklarınızı ne olur son güne bırakmayın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki hafta sonunu kapsayacak ...
Bergama'da bankamatiklere hijyen ve dezenfekte noktası
Koronavürüs tedbirleri kapsamında en üst seviyede önlemler alan Bergama ...
 
Başkan İduğ’dan 'Evde misiniz?' telefonu
Koronavirüs salgınına karşı bürokratları ile sürekli olarak telekonferans ...
Güzelbahçe Belediyesi can dostları unutmadı
Hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle birçok sokak hayvanına ...
Başkan Kılıç 16 dönümlük  'destek' bostanı kurdu
Koronavirüspandemisinin uzama ihtimaline karşı gıda güvenliği için örnek ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva