HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Nisan 2016 Çarşamba - 12:52

Gaziemir’de bir dünya şenliği: Barış için dans!

19’ncu Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği basın lansmanı yapıldı. 22 Nisan’da başlayacak olan şenliğin bu yılki teması ‘Barış için dans’ oldu.

Gaziemir’de bir dünya şenliği: Barış için dans!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Gaziemir’de Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin tanıtımı yapıldı.

Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde yapılan tanıtıma belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve basın mensupları katıldı.

22 Nisan’da başlayacak ve 8 gün sürecek şenliğe 5 ülkeden ve Sinop ile Siirt Kurtalan’dan toplam 150 çocuk katılacak. Şenliğin bu yılki teması ise ‘Barış İçin Dans’ oldu.

Şenlikte bu yıl Kolpa, Yeni Türkü, Pepee Çocuk Şarkıları, Gaziemir Belediyesi Popüler Müzik Korosu, Gençlik Orkestrası, DJ Ege Güner ve Grup Tapınak sahne alacak. Dünya Dans Günü Özel Gösterisi ile şenlik çocuklarının halk oyunları görsel şöleni, Gaziemir ve İzmirlilere unutulmaz saatler yaşatacak.

Şenlikle ilgili konuşan Başkan Şenol, “Şenliklerimizde önce ‘yurtta barış, dünyada barış’, daha sonra ‘Çevre ve sağlık’, ‘Bilinçli çocuk, mutlu gelecek,’ ‘Eğitim ve sağlık,’ önceki yıl ‘Bilişim ve teknoloji,’ geçen yıl Sev kardeşim’ temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise, ‘Barış için dans’ olarak belirlendi” dedi.

Altı yıldır “Gücünü göster Gaziemir” sloganıyla başlatılan kampanyaya ilçe esnaf ve sanayicisinin sponsor olup büyük destek verdiğini de anlatan Başkan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kampanya ile esnafı, sanayicisi, işadamı; kısacası yaşamını bu kentte kazanan herkesi, ‘görkemli ve dünyaya örnek’ bir şenlik yaratmaya çağırdık. Çok büyük bir katılım oldu ve herkes az ya da çok demeden gücü ölçüsünde maddi ve manevi destek verdi. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziemir gücünü gösterdi.”

BÖYLE GÜNLERİN İÇLERİ BOŞALTILMAYA ÇALIŞILIYOR
Son olarak yaşanan terör olaylarıyla dünyanın kan gölüne döndüğünü belirten Şenol, onur konuklarının Bosna Hersek olduğunu söyledi. Şenol, “Bu güne kadar şenliklere en çok katılan ülkeler Rusya ve Litvanya’ydı. Dünyada birçok çocuk ve insan ölüyor. Bu bizi yürekten yaralıyor. Biz yine de 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı, 30 Ağustos’u, 29 Ekim’i kutlamaya devam edeceğiz. Böyle günlerin içleri boşaltılmaya çalışılıyor. Acımızı yüreğimize basacağız, ama milli bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. Dünyada tek çocuk bayramı Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’dır. Biz de bunu layıkıyla kutlamaya devam edeceğiz. Bu şenliği barış elçileri yetiştirmek için yapıyoruz. Türkiye’ye dışarıdan farklı bakılıyor. Bizim çocuklarımız barışı seven çocuklarımız. Ama silah satan ve barıştan kazanç elde edemeyen ülkeler savaş çıkartıyor. Nifak tohumları ekenlerin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar 7 bin 500 çocuğumuzu ağırlamışız. 2 defa bu şenliğe ara vermek zorunda kaldık. 1996 depremi ve 2003‘teki Irak Savaşı yüzünden. Aslında bugün 21’ncisini düzenleyecektik. Yine de coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz, barış tohumları ekeceğiz. Ben dışarıdan gelen çocuklarımızı evlerinde ağırlayan ailelere çok teşekkür ediyorum. Bu yıl gelmeyen ülkelere ben davet gönderdim. Onlar da kibarca davete katılamayacaklarını ilettiler. Bu ülkeyi bu duruma kimler getirdi? Bu sorunun cevabını hükümet olarak onların vermesi gerekiyor. Nereden nereye geldik onların söylemesi gerekiyor. Ben dünya çocukları adına üzülüyorum” ifadelerini kullandı.

Tören sonunda Başkan Halil İbrahim Şenol basın mensupları ve temsilcileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
CHP’li Bakan’dan 3 maddelik ‘Üçkuyular’ açıklaması!
 
İzmir’de trole geçit yok: 4 tekne karaya!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VAROL ZENGİNOBUZ 20 Nisan 2016 Çarşamba 22:11

sn.belediye başkanım;cesaretle almış olduğunuz 23 nisan kutlama porğramı kararınız için tebrikler.bu ülkede birileri bayramları kutlamama kararları alırken;ABD’nin Orange County bölgesindeki Irvine şehrinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediye tarafından resmi olarak tanındı ve kabul edildi. Irvine şehir komisyonunun aldığı bu karara göre, 23 Nisan günü “Türk Kültürel Mirası ve Çocuk Günü” olarak kutlanacak.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu Egeli belediyelere seslendi: Turizm, tarım ve mülteci sorunu
Ege Belediyeler Birliği meclis oturumunda 4.kez başkan seçilen Kocaoğlu, ...
İzmir’de üç belediyeden proje kardeşliği!
İzmir’de belediyelerin projelerinin Türkiye genelinde dikkat çekmesinin ...
Başkan Çalkaya'ya teşekkür keki
Okul Aile Birliği’nin Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya ziyarete ...
 
İzmir’in çöpünde ‘Yıldırım’ mesaj: Yer tamam, haftaya biter!
Başkan Kocaoğlu’nu Ankara’da ağırlayan Bakan Yıldırım, Yamanlar’a yapılması ...
Dünya çocukları Karşıyaka’da buluştu
Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Bornova’da 23 Nisan haftası dopdolu geçecek
Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel ...
 
Buca’da hedef 3 yılda 20 bin ağaç!
Buca yeşile bürünüyor. Daha yaşanabilir bir Buca hedefiyle yola çıkan ...
Fuar İzmir’de Mayıs bereketi!
Türk fuarcılığının yeni merkezi Fuar İzmir, Mayıs ayında 3 büyük etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Buca'da yeşil uyanış: Hedef 3 yılda 20 bin ağaç!
Daha yaşanabilir bir Buca hedefiyle yola çıkan Buca Belediyesi, her gün ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva