HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Nisan 2016 Çarşamba - 08:34

Bornova’da 23 Nisan haftası dopdolu geçecek

Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel etkinlikleri, Bornova Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin toplanmasıyla başladı. Bu özel Meclise katılan Başkan Atila, Bornovalı tüm çocuklardan hafta boyunca gerçekleştirecekleri etkinliklerde yer almalarını istedi.

Bornova’da 23 Nisan haftası dopdolu geçecek

Bornova Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği 23 Nisan Çocukça Bornova Şenliği’ni bu yıl Makedonya’dan kardeş kenti olan İştip ve Delçova’dan gelecek çocukların katılımıyla yapılacak. Bornova Merkez ve Çamdibi’nde renkli etkinlikler gerçekleştirilecek. 23 Nisan’a özel etkinlikler, çeşitli derneklerin ve kurumların işbirliğinde hafta boyunca devam edevam edecek.

Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel etkinlikleri, Bornova Kent Konseyi Çocuk Meclisi için düzenlenen eğitimle başladı. Sosyal politikalar uzmanı Özlem Çalışkan, kapılarını bu kez çocuklara açan Meclis Salonu’nda Bornova Belediyesi’nin de içerisinde yer aldığı UNİCEF Çocuk Dostu Şehirler Projesi’ni ve çocuk haklarını anlattı. Eğitimde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken de çocuklarla birlikte yer aldı.

GELECEK SİZ ÇOCUKLARIN
Salonu dolduran çocuklara hitap eden Başkan Olgun Atila, 23 Nisan’ın Büyük Önderimiz Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği çok özel gün olduğunu söyledi. Tüm çocuklardan bu hafta boyunca gerçekleştirecekleri etkinliklere katılmalarını isteyen Atila, Çocuk Meclisi’nin önemine dikkat çekerek, “Kent, şu an oturduğunuz sıralardan yönetiliyor. Unutmayın ki; Bu sıraların gelecekteki sahipleri sizler olacaksınız. Biz Bornova Belediyesi olarak en iyi koşullarda eğitim almanız için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Sizlerden tek isteğimiz iyi ahlaklı, kentine, ülkesine, Cumhuriyetimize ve Atatürk’e sahip çıkan iyi ahlaklı bireyler olmanız” diye konuştu.

Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken de çocuklara seslenerek, “Özellikle sizlerin yaşlarında bir şeyleri başarabilmek, kendi kendimizi, kim olduğumuzu farkedebilmek ile mümkün olabilir. Önünüzde uzun ama nasıl geçtiğini anlamayacağınız çok uzun bir dönem var. Sizler güzel ülkemizin aydınlık geleceğisiniz. Bunu hiçbir zaman unutmayın” dedi.

BORNOVA MERKEZ VE ÇAMDİBİ'NDE
Bornova Belediyesi 23 Nisan Çocukça Bornova Şenliği, Bornova’nın Makedonya’dan kardeş kenti olan İştip ve Delçova Belediyelerinin katılımıyla gerçekleşecek. Şenlik, 22 Nisan Cuma günü saat 19.30’da başlayacak. Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu’ndan Çamdibi Atatürk Parkı’na kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü yapılacak. Çamdibi Atatürk Parkı’nda kardeş kentlerden ekiplerinden sahne alacağı Halkoyunları Gecesi gerçekleştirilecek. Etkinlikler, Cumartesi günü Bornova Merkez’e taşınacak. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na uzanacak 23 Nisan Korteji, saat 15.00’te yürüyüşe geçecek. Yine burada da Çamdibi’nde olduğu gibi halkoyunları gösterileri sunulacak. Pazar günü ise konuk çocuklar için vapurla Körfez turu ve Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nı kapsayan gezi düzenlenecek.

HAFTA BOYU ORTAK ETKİNLİKLER
Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan etkinlikleri hafta boyunca devam edecek. İNCİVAK ile birlikte yürütülen “1 Nota Bir Hayat” projesi kapsamında eğitim alan çocuklar, ilk gösterilerine Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde çıkacak. Etkinlik 23 Nisan günü saat 14.00’da başlayacak.

 
İnatçı depresyona elektroşokla müdahale
 
Flaş! Sanat dünyasını yasa boğan haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da hedef 3 yılda 20 bin ağaç!
Buca yeşile bürünüyor. Daha yaşanabilir bir Buca hedefiyle yola çıkan ...
Fuar İzmir’de Mayıs bereketi!
Türk fuarcılığının yeni merkezi Fuar İzmir, Mayıs ayında 3 büyük etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Buca'da yeşil uyanış: Hedef 3 yılda 20 bin ağaç!
Daha yaşanabilir bir Buca hedefiyle yola çıkan Buca Belediyesi, her gün ...
 
Konak Yaya Üst Geçidi'nin montajı başladı: Ne zaman bitecek?
Konak’ta yayaların geçişini kolaylaştıracak olan yaya üst geçidinin montajına ...
Menderes’te Döngeloğlu ile Kutlu Doğum programı
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenecek Kutlu Doğum Programı kapsamında ...
Ödemiş Belediyesi’nin duvarları renklendi!
Özel Dünya Koleji Anaokulu öğrencilerinin yapmış olduğu resimler, Ödemiş ...
 
Kocaoğlu’ndan Ankara çıkarması: 3 bakanla proje zirvesi!
Ankara’ya çıkarma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ...
‘Yıldırım’ talimat: Alsancak’ın trafik çilesi bitiyor!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle ...
Urla Belediyesi’nden kritik ‘Balıklıova ve villa’ açıklaması!
Açıklamada Savcılığın talebiyle suç duyurusunda bulunulduğu belirtilirken, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva