HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2018 Pazar - 18:06

Fransa'dan et ithalatına sert tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fransa ziyaretinde 5 bin 700 ton et ithalatı konusunda da anlaşma sağlanmasını eleştirdi.

Fransa dan et ithalatına sert tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Aydın İl Kongresi’ne katıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Tezcan, AK Parti Hükümeti’nin Fransa’dan yapacağı et ithalatını eleştirdi.

Tezcan, "Bu hükümet kendisini ithalat lobisine teslim etmiş bir hükümettir. Türkiye’de çiftçinin beli bükülmüş, tarımsal üretim yok olmuş, hayvancılık çökmüş. Bakliyat üretimi, buğday, pamuk, arpa gibi her şeyde gümrük vergisini sıfırlayıp bir avuç ithalatçıyı zengin eden, çiftçisinin de belini bükerek yoksulluğa terk eden bir hükümet var. Bu hükümet finasta faiz lobilerinin, tarımda ise ithalat lobisinin hükümetidir. Ne yazık ki çiftçinin hükümeti olmaktan söz etmek mümkün değildir. Fransa’ya gitti ve oradan 5 bin 700 ton parça et ithal edeceğini söylüyor. Türkiye’de hayvancılığı bitirdiler. Hayvancılık yapan çiftçi, kredi borcunu ödeyebilmek için hayvanlarını kasaba göndermek zorunda kaldı. Böyle bir tablo yarattınız şimdi de gidip Fransa’dan parça et alacaksınız. Fransa’dan alacağınız parça ete vereceğiniz parayı kendi Türk çiftçinize vermiyorsunuz. Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Fransa’dan şövalyelik nişanı aldı. Özellikle tarımla ilgili Fransız çiftçisine verdiği desteklerden dolayı şövalye nişanı verildi. Bunlar Fransız çiftçisini kurtarmak için şövalyelik nişanı alan ama kendi çiftçisini ölüme mahkum eden hükümetin temsilcileri" dedi.

’BU HÜKÜMET ÇİFTÇİ DÜŞMANIDIR’
Hükümeti çiftçi düşmanlığıyla suçlayan Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Tunus’a gitti. Orada da ’Zeytinyağı alacağız’ diye bir şey attı ortaya. Türkiye’de 170 milyon zeytin ağacı var. Zeytinlikleri yok edip, zeytinciyi yoksulluğa mahkum etmeye yemin etmiş bir Hükümet var. Gidip 70 milyon zeytin ağacı olan Tunus’tan, ’Zeytinyağı alacağım’ diyor. Türkiye’deki zeytinlikleri ise imar rantına talana açan kanunları çıkararak, dönüp dönüp meclisin önüne getiriyorlar. OHAL kararları ile yine zeytin alanlarını talan edecek düzenlemeleri getirip koydular. Bu hükümet çiftçi düşmanıdır. Bu hükümet ithalat lobisine teslim olmuştur. Çiftçiyi de ithalat lobisine teslim etmiştir. Samanın bile ithal edildiği bir tabloya Türkiye’yi getirdiler. Bu hükümet yabancı çiftçilerin menfaat ve haklarını koruma konusunda şövalyelik nişanını hak kazanmış bir hükümettir. Recep Tayyip Erdoğan’da bu konuda bayrağı düşürmemeye kararlıdır. Bu anlayıştan önümüzdeki dönem millet sandıkta bunun hesabını soracaktır." (DHA)

 
Flaş iddia! Ahmedinejad gözaltında!
 
CHP İzmir’in kongresinde büyük gerginlik: İşte o pankart fitili ateşledi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Ocak 2018 Pazartesi 08:34

akepeliler uyuşturulmuş beyinleri yıkanmış vaziyette. dünya lideri masalıyla kendilerini kandırıyorlar. memleketin hali ağlanacak durumda. 2002den beter durumdayız. atv'yi izleyin direkt beyin yıkama. onlara göre Türkiye güllük gülistanlık

Yorumu oyla      11      5  
İştigal 7 Ocak 2018 Pazar 20:21

İnşaat işiyle iştigal ediyorduk ama sektörün hali malum, insanların karşısına çıkan yetkililer "İhracat tarihi rekor kırdı" açıklamalarda bulununca ihracatçı olalım dedik rakam 13 milyar dolar, birde igıda maddeleri bile ithal olunca ithalatçı olalım dedik 23 milyar dolar.Dış ticaret açığı 10 milyar dolar görünce vazgeçtik.Yazıktır bu ülkeye.Büyüme rakamları %11.1 bunu araştırdık üretime dayalı olursa insanlar zenginleşiyor, ithalata dayalı büyüme olursa vatandaş değil ithalatçı ve onu destekleyenler büyüyor.Enflasyon ve işsizlik rakamları çift haneli rakamlar ama devede kulak kalıyor meğerse rakamlar düşük çıksın diye matematik dahisi Tuik 2017‘de hesaplama yöntemini değiştirmiş çünkü eski formülle hesaplasa daha yüksek çıkarmış.Çalışana-emekliye verilen %4 zam bozdur bozdur harca.2018 vergi artışlarına ve akaryakıt fiyatlarını yazmaya kalem yetmedi.

Yorumu oyla      12      5  
Karınca ile ağustos böceği 7 Ocak 2018 Pazar 18:48

Dünya karınca gibi çalışıyor tarım-hayvancılık ve sanayi üretimini arttırmaya çalışıyor, biz ağustos böceği gibi sadece konuşuyoruz.Hollanda okyanustan balçık çıkarıp iskandinav ülkelerinden toprak satın alıp tarım ve hayvancılık yapıyor, israil çölde susuz tarım yapıyor bu iki ülke bize kısır tohum satıyor gelecek yıl tekrar ekelmesin diye, tunus bir ilimiz kadar topraklarının bir kısmı çöl ama bizden fazla zeytinyağı üretiyor, izlanda kutuplarda muz-portakal-domates üretiyor.Sırbistanda kasapta et 2 euro 9 tl bile etmiyor bize getirilince 29 tl.Dünyada 4 mevsimi yaşayan coğrafyada yaşıyoruz ama bütün gıda maddelerini ithal ediyoruz.çok pahalı alamıyoruz.Litresi 6 tl olan mazotla çiftçi nasıl üretim yapsın?

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Böke talihsiz kazaya uğradı: İl kongresini böyle selamladı
CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, geçirdiği kaza sonucu ayak bileğini ...
'Boğaziçi' eleştirisi: Bu milletin değerlerine...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları programında ...
AK Parti'den Başkan Karabağ'a pazar yeri tepkisi: Biz beceriksizliğine alışkınız!
Özkanlar pazaryerinin kaldırılmasıyla ilgili Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı ...
 
Tarihi açılış... Liderlerden kritik AB mesajları!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bulgaristan ...
Baydemir ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, ...
Trump: Akıllı değilim, dahiyim!
ABD Başkanı Trump, akıl sağlığının yerinde olmadığı iddialarına yanıt ...
 
Erdoğan'dan sert mesajlar: Vurduk mu oturturuz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa dönüşü gazetecilerle sohbetinde sert mesajlar verdi...
CHP İzmir tercihini yaptı... Yeni başkan Deniz Yücel!
CHP’de mahalle delege seçimleri ve ilçe kongrelerinin ardından sürecin ...
Başbakan'dan çiftçiye destek müjdesi!
Başbakan Binali Yıldırım "Şimdi 2018'de yeni bir uygulamaya geçiyoruz. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva