HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ekim 2014 Çarşamba - 16:37

Foça'da 91. gurur yılı coşkusu

Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 91. Yılı, Foça'da; coşku ve gurur dolu törenler ve etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na; Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

Foça da 91. gurur yılı coşkusu

İZMİR - 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen tören ve etkinliklere; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, Askeri Erkan, Belediye Meclisi Üyeleri, Daire Amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.



29 Ekim Çarşamba günü programı, saat 10.00'da, Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen Tebrikat Töreni ile başladı. Tebrikat Töreni’nin tamamlanmasının ardından, Foça 11 Eylül Stadyumu'ndaki kutlama programına geçildi. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun ve Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ; törene katılanların bayramını kutladı.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, “Cumhuriyet ilan edildikten sonra, eğitimde, bilimde, sanatta, ekonomide ve daha pek çok alanda yapılan atılımlarla genç Cumhuriyet, o bölgenin istikrarlı, güçlü ve lider ülkesi haline gelmiştir. Bu başarı, başta vefakar ve cefakar Anadolu insanı olmak üzere bütün milletimizindir” dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde konuşan Kaymakam Ulugölge, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yaptıklarımızı asla yeterli göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak zorunda ve kararlılığındayız” diye konuştu.



Anadolu’nun, jeopolitik konumu ve doğal kaynakları itibariyle tarih boyunca her zaman stratejik bir cazibe merkezi olduğunu belirten Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, “Ülkemiz her zaman iç ve dış düşmanlarla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Savaş meydanlarında istediği sonucu alamayan bu düşmanlar, ülkemizin istikrar ortamını bozmak için her fırsatta kavga çıkartmaya cüret etmiş ancak aziz milletimizin sağ duyusu ve kararlılığı sayesinde hüsrana uğramıştır. Çünkü bu Cumhuriyet kolay kurulmamıştır. Bundan sonra da Milli Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasal çatışmaların üzerinde tutmaya ayni azim ve kararlılıkla devam etmeliyiz” dedi.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge'nin konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okurken, halk oyunları gösterileri de sunuldu. Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 91. Yılı Kutlama Programı çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarının verilmesinin ardından törenler Resmi Geçit töreni le son buldu.

Öte yandan Foça Belediyesi’nin Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yılı anısına düzenlediği Fener Alayı ve Şenliği, Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da Cumhuriyet coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kemalpaşa’da düzenlenen resmi törenle kutlandı. ...
Selçuk’ta 29 Ekim kutlamalarına Ermenek iptali
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ...
Aliağa’da su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Aliağa’da sürdürdüğü depo ve kuyu bakım- onarım ...
 
Flaş! İzmir’de yas: Cumhuriyet resepsiyonu da iptal
Valilik Karaman’da yaşanan maden faciası nedeniyle Cumhuriyet Bayramı ...
Güzelbahçe 91.yılda tek yürek
Cumhuriyet'in 91.yıldönümü Güzelbahçe'de törenlerle kutlandı.
İzmir’den Ermenek’e uzanan yardım eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, dakikada 3 ton suyu tahliye edebilen ...
 
Bornova’da Cumhuriyet coşkusu stada sığmadı
Cumhuriyet’in ilanın 91. yılı nedeniyle Bornova’da törenler düzenlendi. ...
Seferihisarlılar'a 29 Ekim sürprizi
Başkan Soyer, Cumhuriyetin ilanının 91.yılında tüm ilçeden görülen dev ...
Bornovalılar Cumhuriyet için fener alayında buluştu
Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet’in ilanının 91. yılı etkinlikleri kapsamında ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva