HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ekim 2014 Çarşamba - 15:22

Selçuk’ta 29 Ekim kutlamalarına Ermenek iptali

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından tebriklerin kabul edilmesi ile başlayan bayram kutlamaları, tören alanında devam etti. Karaman’da bir kömür ocağında meydana gelen su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kalması nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Selçuk’ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalar kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan tüm eğlence içerikli programlar iptal edildi.

Selçuk’ta 29 Ekim kutlamalarına Ermenek iptali

İZMİR - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Selçuk Kaymakamlığı’nda başladı. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tebrikleri kabul etti.

Selçuk Kaymakamlığı’nda günün anlamına ilişkin duygularını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Nice bayramları hep birlikte ağız tadıyla geçirmeyi umut ediyorum. Ama bugün ülkemizde bir maden faciası yaşanmıştır. Dolayısıyla o burukluğu içimizde yaşıyoruz. Toplum olarak acılarımızı ve sevinçlerimizi bir arada yaşayan bir toplum olma özelliğimiz var. İnşallah bundan sonra hiçbir kaza olmaz.  Çok daha gönenç içerisinde, refah içerisinde, mutluluk içerisinde bayramlar kutlarız. Ben cumhuriyetimizin 91. Yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

Selçuk Kaymakamlığı’ndaki bayramlaşmanın ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Selçuk Belediyesi tören alanında devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende öğrenciler tarafından tören alanına koşarak getirilen Atatürk resmi ve Türk Bayrağı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ya teslim edildi. Ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Boyacı; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları o çok güvendiği milletiyle birlikte bu zaferi kazandıktan sonra mevcut rejimler içerisinde en önemlisi olan cumhuriyeti kurdular. O güzel günün sonrasında 91 yıl geçti. Büyük Atamızın bizlere armağan edip bıraktığı cumhuriyetimizin üzerinden 91 yıl geçti. Nice 91 yıllar geçecek. Büyük atamızın bizlere dediği gibi, “Benim naçiz vücudum elbet bit gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözleriyle bizlere emanet eden cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Selçuk’taki okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Selçuk’ta eğitim veren okulların öğrencileri tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri şiirlerin okunmasıyla, Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle devam etti. Selçuk’taki okullar, gaziler, meslek odaları, belediye ekipmanları ve esnafların katıldığı resmigeçidin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’da su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Aliağa’da sürdürdüğü depo ve kuyu bakım- onarım ...
Flaş! İzmir’de yas: Cumhuriyet resepsiyonu da iptal
Valilik Karaman’da yaşanan maden faciası nedeniyle Cumhuriyet Bayramı ...
Güzelbahçe 91.yılda tek yürek
Cumhuriyet'in 91.yıldönümü Güzelbahçe'de törenlerle kutlandı.
 
İzmir’den Ermenek’e uzanan yardım eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, dakikada 3 ton suyu tahliye edebilen ...
Bornova’da Cumhuriyet coşkusu stada sığmadı
Cumhuriyet’in ilanın 91. yılı nedeniyle Bornova’da törenler düzenlendi. ...
Seferihisarlılar'a 29 Ekim sürprizi
Başkan Soyer, Cumhuriyetin ilanının 91.yılında tüm ilçeden görülen dev ...
 
Bornovalılar Cumhuriyet için fener alayında buluştu
Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet’in ilanının 91. yılı etkinlikleri kapsamında ...
Çiğli'de 29 Ekim'e meşaleli ve konserli kutlama
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ...
Karabağlar'da Cumhuriyet coşkusu: Binler fener alayında buluştu
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet kutlamaları renkli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva