HABERLER>GÜNCEL
10 Mayıs 2020 Pazar - 23:27

Foça'da 65 yaş ve üzerinin çifte mutluluğu

İzmir'in turistik ilçesi Foça'da sokaklar çifte mutluluk yaşayanlarla doldu. İki aya yakın bir süredir evlerinden çıkmayan 65 yaş üstü bazı Foçalılar, özgürlükleri ile birlikte Anneler Günü'nü de sokaklar da kutladı.

Foça da 65 yaş ve üzerinin çifte mutluluğu

Sokağa çıkma izninin başladığı saat 11.00'den itibaren Foça'da sahil kenarları, cadde ve meydanlar dolmaya başladı. Uzun süredir birbirini görmeyen dostlar sosyal mesafeyi koruyarak ayaküstü sohbetlere koyuldu. Bazı vatandaşlar dükkanların, kafelerin, marketlerin kapalı olmasına, ilçe sokaklarının bu kadar boş kalmasına şaşırdı. Engelliler eşleri ya da refakatçileriyle günün tadını çıkarmaya çalıştı. 30 dereceye yaklaşan sıcaklıkta güzel havanın tadını birlikte çıkarıp, Anneler Günü çiçeğini sokakta eşine sunanlar oldu. Bazı vatandaşlar kısıtlamalar nedeniyle ziyaret edemediği eşinin mezarına Anneler Günü nedeniyle çiçek götürerek kutlayacağını, bazıları ise kısıtlamalar süresince en çok denizi, teknesini, motorunu özlediğini söyledi. Polis ve Jandarma ekipleri sosyal mesafenin korunması ve izin verilen yaş grubu dışındaki kişilerin sokağa çıkma kısıtlamasına uymaları için devriye gezerek denetimlerini sürdürdü.

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KUTLUYORUZ
Sokağa çıkma iznini Küçükdeniz Sahili'nde yürüyerek değerlendiren vatandaşlardan Yılmaz Hamurcu, eşi Rengin Hamurcu'ya çiçeğini sokakta takdim etti. Yılmaz Hamurcu, "İstanbulluyuz. Buraya yerleştik. İki aydır evdeydik. Bir kere dışarı çıkabilmiştik. Bu ikinci çıkışımız oldu" dedi.

Rengin Hamurcu da Foça'da olmaktan çok mutlu olduklarını belirtip, "Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyoruz. Aynı zamanda 4 saatliğine de olsa özgürlüğümüzü kutluyoruz" diye konuştu.

'ÖNCE MOTORUMU SONRA AYAKLARIMI ÇALIŞTIRDIM'
Sokağa çıkma izninin başladığı saat 11.00'de önce motorunu sonra ayaklarını çalıştırdığını söyleyen Şevki Avcı da, "Motosikletim çalışınca şanzımanı ve motoru yağlandı. Sonrasında sıra bana geldi. Şimdi ise kendi ayaklarımı çalıştırıyorum. Bacaklarım kendine gelsin diye yürüyüş yapıp, hareket ediyorum. Koronavirüs, insanlığa yeteri kadar acı verdin.  Artık uzaya bir yere defol git lütfen" dedi. Yaşar Nevin Orhan çifti de şehit ve gazi anneleri başta olmak üzere tüm annelerin gününü kutladı.

EŞİMİN ANNELER GÜNÜNÜ KABRİNDE KUTLAYACAĞIM

Doğan Erdoğan ise, "Annelerimiz rahmetli oldu. Eşimi kaybettim rahmetli oldu. Ahirete intikal etmiş olan bütün anne ve eşlerin nur içinde yatmalarını, cennete kavuşmalarını dilerim. Allah hayatta olan annelerimize, kardeşlerimize mutlu  sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Ben birazdan eşimin kabrini ziyaret gideceğim. Bu 4 saatlik izin iyi geldi. Çünkü iki aya yakın zamandan beridir eve kapalı kalmıştık" dedi.

ŞEKER REİS: EN ÇOK DENİZİ ÖZLEDİM
İlçede 'Şeker Reis' olarak tanınan Tahir Gönülden ise kısıtlamalar süresince en çok teknesini özlediğini ve ilk iş olarak gelip motorunu çalıştırdığını söyledi.Gönülden, "50 gün oldu. En çok denizi özledim. Denizde doğdum ben. Motoru çalıştırdım. Yağmur suyu vardı. Onu çıkardım" diye konuştu.

4 SAATLİK MOLA VERDİK
Eczacı Önder Aytuğ da bugün iki güzelliği bir arada yaşadıklarını ve mutlu olduklarını söyledi. Aytuğ, 13 Mart'tan beri evde kapalıydık. Bugün 4 saatlik bir molayla motosikletime kavuştum.  Foça’ma kavuştum. Sahilime kavuştum. Nefis manzarayla nefis atmosferle dostlarımızla selamlaşarak dertleşerek günümüzü geçireceğiz inşallah" dedi.

AHRETLİKLER KOYU SOHBETTE
65 yaş üstü vatandaşların Anneler Günü'nü çiçekleriyle sokaklarda kutlamaları, sahil boyları, cadde, sokak ve meydanlarda ayaküstü sohbetleri, birbirlerini ahretlik olarak tanımlayan kadınların kuytu köşelerde özlemlerini koyu sohbetle gidermeye çalışmaları, bazılarının zamanını pelikanlara yiyecek atarak geçirmeleri Foça'da unutulmayacak görüntüler yarattı. (DHA)

 
Nefes borusuna erik kaçan Alya bebeğin feci ölümü!
 
Salda Gölü'nün taşınan kumları, eski yerine alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nefes borusuna erik kaçan Alya bebeğin feci ölümü!
Zonguldak'ta, boğazına erik kaçması sonucu yaşamını yitiren 14 aylık Alya ...
Arazi tartışmasında demir çubuklu dehşet!
Antalya'da arazi tartışması sonucu Mehmet Dursun, iddiaya göre kalabalık ...
Sokağa çıkma kısıtlamasında çöp kavgası
Koronavirüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması sürerken, ...
 
MİT Kenya'da kaçırılan İtalyan vatandaşını kurtardı
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Kenya’da kaçırılıp Somali’ye götürülen ...
O ilde 5 gündür koronavirüs vakası görülmedi!
Karabük Valisi Fuat Gürel, kentte son 5 günde yeni koronavirüs vakası ...
Bağ evinde dehşet! Kızı haber alamayınca ortaya çıktı
Bursa'da yaklaşık 10 gün önce bağ evinde meydana gelen olayda İ.B. (16) ...
 
Köprüde mucize kurtuluş!
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden kendini denize bırakan bir kişi, dalgıç ...
303 yerleşim yerinde karantina kaldırıldı!
İçişleri Bakanlığı, "Sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 08 Mayıs Cuma ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Libya'daki çıkarlarımızın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva