HABERLER>POLİTİKA
17 Eylül 2015 Perşembe - 15:11

Flaş! Kocaoğlu’ndan '1 Kasım' ve '10 başkan krizi' yorumu

Başkan Kocaoğlu “CHP iki bölgede birer milletvekili arttırır. Binali Yıldırım'ın adaylığı, AKP oylarını etkilemez" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'de krize neden olan 10 başkanın Ankara çıkarması konusunu da yorumladı.

Flaş! Kocaoğlu’ndan  1 Kasım  ve  10 başkan krizi  yorumu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Kasım erken Genel Seçimlerinde CHP'nin İzmir'de milletvekili sayısının her iki bölgede de birer arttırmasını beklediğini söyledi. Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın Ak Parti'den olası İzmir adaylığının AK Parti'nin oylarını etkilemeyeceği söyledi.
 
Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarına 1 Kasım Erken Genel Seçim tahminlerini açıkladı. Kocaoğlu, CHP'nin milletvekili sayısının her iki bölgede ede birer artıracağı görüşünde olduğunu söyledi. İkinci bölgede iki milletvekili bile artış olabileceğini belirten Kocaoğlu, “İzmir açısından yaptığım değerlendirmeye göre oy kayışlarının CHP'nin lehine olacağına inanıyorum. Eğer çok iyi bir seçim kampanyası geçilirse belki ikinci bölgede iki milletvekili daha arttırabiliriz" dedi.
 
Eski bakan ve son yerel seçimlerdeki rakibi Binali Yıldırım'ın AKP'den olası İzmir adaylığının AKP oylarını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Kocaoğlu net bir yanıt verdi. Kocaoğlu “Bence etkilememesi lazım, etkilemez diye düşünüyorum. Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday olması, gösterilmesi bizi sevindirir. Başarılar dileriz. Bu ayrı bir konudur. Ancak adaylar yerel seçimde daha önemlidir. Birebir oy verilir. Genel seçimde ise sadece adaylar değil genel konjonktür belirleyicidir İzmir'de 7 Haziran sonuçlarında AKP'nin daha fazla oy alacağına inanmıyorum. Çok az da olsa düşeceğine inanıyorum. CHP'nin oyunun İzmir'de ciddi anlamda artacağını düşünüyorum. 1 Kasım akşamı hep beraber yaşayacağız" dedi.
 
CHP İzmir'den 10 ilçe başkanının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyareti, İl Başkanı Bedri Serter'in kendisi dışında gelişen bu randevuya olan tepkisiyle gelişen parti içi sıkıntıyla ilgili soruya yanıt veren Başkan Kocaoğlu “Basında okuduğumdan başka, gördüğüm fotoğraftan başka hiçbir bilgim yok ama İzmir'de 30 tane ilçe var. 10 tane ilçe başkanımız gitmiş. Randevu alınmış. Ziyaret etmişler. Tabii ki giderler, ama bunun daha doğrusu, daha şıkı ki bu yanlıştır demiyorum ama İl Başkanı'nın başkanlığında 30 ilçe başkanın birlikte ziyaret etmesi veya Genel Başkan İzmir'e geldiğinde toplantı yapacaksa birlikte yapılmasıdır. Belediye başkanları da gidecekse, aynı şekilde 23 belediye başkanının beraber gitmesi doğru olur. Biz ülkenin şu sürecinde, yaşanan korkunç süreçte, hemen hemen her gün ülkemizin çeşitli yerlerine şehitlerimizin geldiği süreçte hepimizin daha sorumlu davranması, sadece söylemde değil eylemde her açıdan birlik beraberlik mesajımızı artırmamız gerekiyor" dedi. (dha)
 

 
CHP İzmir’den ‘Purçu’ya eleştiri’ açıklaması
 
Gaziemirli minikler okula hazır
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemalettin 18 Eylül 2015 Cuma 07:58

bu seçim izmir de chp için hüsran gözüküyor....

Yorumu oyla      12      12  
Eren 18 Eylül 2015 Cuma 00:14

Laf olsun diye konuşmuş. AKP çok az oy kaybedebilecekken CHP hangi oylarla sıçrama yapacak. HDP ve MHP den gelenlerle mi? AKP ye karşı hep bie zayıflık içindesin Aziz Başkan. Sözlerine yansıyan budur.

Yorumu oyla      12      10  
Hüseyin Çetin 17 Eylül 2015 Perşembe 21:51

Aziz Başkan dan ricam. ..Yasa ile Büyük Şehire bağlanan köylerin Örnek olarak Dikili Bademli Mahallesi alt yapısı Yol ve su gibi eksikliklerin giderilmesi ivedilikle ihtiyaç haline gelmiştir.Sayın başkanın 6 ay önce aynı köyde yaptığı toplantıda verdiği sözü hatırlamasını ve programa alındığını beyan etmesini hatırlatmak bir vatandaşlık görevidir. Saygı ile duyurulur. .

Yorumu oyla      15      9  
arif coban 17 Eylül 2015 Perşembe 21:12

Baskanim bu secimde izmir size umuttugunuz bazi gercekleri hatirlatacak.Mesala izmirde sadece gocmenlerin, kurtlerin, alevilerin yasamadigi gibi.....sadece izmirin bornavadan ibared olmadigi gibi....

Yorumu oyla      16      16  
Deniz 17 Eylül 2015 Perşembe 21:08

Kocaoğlunun yerel seçimdeki tahmini 30 da 30 du.8 ilçe kaybetti.Bir kaçını da zor kurtardı.Şimdi de genel seçimdeki tahmini 1 fazla her iki bölgede diyor.Aman her iki bölgeden bırakın fazlayı birer tanede kaybetmesinler.CHP de bu şekilde aday belirleme ve emekçilerine sahip çıkmama devam ettiği sürede durumları çok vahim.

Yorumu oyla      17      11  
17 Eylül 2015 Perşembe 17:27

Başkanım Kemeraltı Kordon dilenci den geçilmiyor. Lütfen biraz ilgi, Lütfen!

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den ‘Purçu’ya eleştiri’ açıklaması
İl Örgütü yazılı bir açıklama yaparak yönetim kurulu toplantısı Orhan ...
HDP İlçe Başkanlığı'nda polis araması
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah ...
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları seçim startını verdi
Genel seçimler öncesi çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti İzmir ...
 
CHP’de flaş gelişme: ‘Beni görevden alın’ dedi, alındı!
Delege seçim sürecinde hareketli günler geçiren Bornova örgütünde il başkanlığına ...
İzmir’in MHP’li başkanından Adana’nın MHP’li başkanına 'İskilipli Atıf' tepkisi!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’nün İstiklal Mahkemeleri’nde idama ...
HDP’den Osmanlı Ocakları hamlesi!
HDP Osmanlı Ocakları'nın araştırılması hakkında Meclis Araştırması istedi. ...
 
AK Parti’de liste kulisleri: İzmir’de ilk sıralarda kimler olacak?
Milletvekili aday listelerinin cuma günü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ...
İzmir’de MHP ve HDP’den AK Parti’ye strateji tepkisi!
AK Parti'nin İzmir'de muhafazakar Kürt ve milliyetçi oylar üzerine kurduğu ...
Liste operasyonu: Davutoğlu, Erdoğan’ın bölgesine!
AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde oy kaybı yaşadığı İstanbul'a yönelik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva