HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2014 Salı - 11:15

Flaş! ESHOT’tan yeni sistem raporu: Daha da iyi olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada devreye alınan “Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı” projesi etkilerini göstermeye başladığı bildirildi. Raylı sisteme yönelen yolcu sayısı artarken, kent içi trafikte önemli ölçüde rahatlama görüldüğü ifade edilirken, ESHOT yetkilileri, uyum sürecinin ardından yeni sistemin avantajlarının daha net bir şekilde görüleceğini dile getirdi.

Flaş! ESHOT’tan yeni sistem raporu: Daha da iyi olacak!

Kent içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak, duraklarda bekleme süresini kısaltmak ve toplu ulaşımda alternatifleri artırmak amacıyla devreye alınan “Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı” projesinde hedefler bir bir gerçekleşiyor.

- YENİ SİSTEMİN İLK GÜN…

- FOTO GALERİ: İZMİRLİ’NİN YENİ SİSTEMLE SINAVI…

4 yıllık akademik çalışma ve akıllı kart biniş verilerinin analiziyle oluşturulan yeni sistemle birlikte ilk günden itibaren kent merkezlerindeki önemli arterlerde trafik akışı rahatladı. Basmane ve Gümrük’te sona eren otobüs hatlarının kaldırılarak ring seferlerinin getirilmesi, bu bölgede geçmişte yaşanan karmaşanın da sona ermesini sağladı. Uzun hatların hareket saatlerinin sarkması nedeniyle yaşanan belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte duraklarda uzun süreli beklemeler sona erdi.
 
SİSTEM OTURUYOR
“Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı Projesi”nin uyum aşamasında yaşanabilecek sorunlara karşı ESHOT Genel Müdürlüğü “sahada tam kadro” olarak görev yaptı. Aktarma merkezlerinde hazır tutulan otobüslerle her türlü aksamaya anında müdahale edildi. Buralarda görevli personel, vatandaşları doğru otobüslere yönlendirmek, hat ve güzergâhlardaki değişiklikler hakkında bilgi vermek için tüm gün görev yaptı. Duraklara, ulaşım araçlarına, aktarma istasyonlarına bilgilendirme afişleri asıldı, broşürler dağıtıldı. Alanında uzman personel, ESHOT Genel Müdürlüğü Halkla İletişim Merkezi’nin 320 0 320 numaralı telefonunu arayan vatandaşların yeni sisteme ilişkin tüm sorularını yanıtladı. İlk gün belli merkezlerde yaşanan yoğunluk ve küçük çaplı karışıklıklar, vatandaşların yeni sisteme alışması nedeniyle ikinci gün tekrarlanmadı. 
 
AKSAKLIKLARA ANINDA MÜDAHALE
ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, sistemin henüz adaptasyon sürecinde olduğunu belirterek, “Toplu ulaşımda alışık oldukları düzenin değişmesi nedeniyle, tedirginlik ve rahatsızlık duyan hemşerilerimiz de, birkaç günlük uyum sürecinin ardından, bu sistemin avantajlarını somut olarak görecektir. Elbette bazı noktalarda aksamalar yaşanabilir. Tüm bölgelere ilişkin veri akışlarını detaylarıyla inceliyoruz. Aksaklıkların olduğu yerlerde anında müdahale ediyoruz” dedi.
 
DAHA AZ HAT, DAHA ÇOK SEFER
Yeni ulaşım sistemiyle birlikte raylı sistem kullanımı daha aktif bir hale getirildi. İZBAN’ın yolcu sayısı daha ilk günden yüzde 4 oranında arttı. ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yeni düzenlemesi sonrasında hat sayısı ise 341’den 287’ye, trafikteki otobüs sayısı 1.488’den 1.396’ya düştü. Buna karşılık “daha fazla sefer” yapılması sağlandı. Günlük servis sayısı 12 bin 379’dan 13 bin 884’e yükseldi.
 
Eski sistemde 06.00-09.00 saatleri arasında merkeze 89 hat ile 1212 kez sefer yapılıyordu. Bu rakam gün boyu 4 bin 16’ya ulaşıyordu. Yeni sistemle, bir dakikada geçen araç sayısı Şair Eşref Bulvarı’nda yüzde 72, Fevzipaşa Bulvarı’nda yüzde 35, Gazi Bulvarı’nda yüzde 56 oranında azaltıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metrosever 2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:58

Sevgili Başkanım hani bizim poligon ve üçkuyular metro istasyonları açılıyodu... Mart/2014 seçimlerinde Nisan ayında test sürüşlerine başlayacağız demiştiniz.... Hepsi kocaman bir yalan hep günden değiştirme.... Ulaşımda devrim yapacağız dediniz ama 2 istasyonu 4 seneden fazla zamanda bitiremediniz.. Sizi bürokratlarınız hiç uyarmadımı acaba "sayın başkanım hiç olmazsa şu hataydaki 2 istasyonu açıpda uygulamaya geçelim" diye malesef gerçek şuki siz halktan kopuksunuz... Burada yorumlarında başkanı destekleyen kitle (hayatında hiç otobüs yada metroya binmeyen kesim) ile sayın başkanı sabaha ve akşam iş giriş ve çıkış saatlerinde duraklarda bekliyoruz....

Yorumu oyla      21      8  
Zeynep 2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:44

255 nolu hatlar sabah 7'de sonmodel koruklu,, oglen saatlerinde klimasız-koruksuz olmasi neden acaba? Sabah reklamlar sonra dizi mi basliyor.

Yorumu oyla      16      5  
Serkan Hakyemez 2 Temmuz 2014 Çarşamba 10:48

Egekent semtinin otobüslerini tümden şehir merkezi ile ilişkisini kestiler. Ama yanı başındaki mavişehirin bostanlının otobüslerine dokumadılar. Ya 342 Egekent Konak otobüslerini hizmete koyarsınız. Yada ayrımcılık yaptığınız için Yargı davası açarız. Bu yaptığınız yeter artık. Hep aynı oyunlar. Yine karşıyakaya mavişehire kıyak geçilmiş. Kardeşim mavişehir yolcusunu Carrefour AVM'deki izban durağına götürün. Oradan binsinler, bostanlıdakilerde Demirköprü ve Nergis izban durağından binsinler. Egekent otobüslerini konağa gitmesine engel oldunuz, mavişehirede biz engel olacağız. Terbiyesizlik bu başka birşey değil.

Yorumu oyla      22      5  
Yolcu 2 Temmuz 2014 Çarşamba 01:08

Herşey cok güzel yalnız şu Konak ykm duraklarına bi çözüm bulun sayın yetkililer araçlar yanaşamıyor duraklara cok yogun akşam oldumu yangın yeri otobüslerin arkalarından koşuyoruz

Yorumu oyla      17      7  
yuru izmirim 1 Temmuz 2014 Salı 21:02

cagdas olun biraz ya ne bu herseyi sikayet ediyorsunuz otobus gec kaldi soforu sikayet iki adim yurudun baskani sikayet otobus durakta durdugunda bile iki adim yurumekten acizleniyorsun yok oyle paspasin ustunde otobuse binme deviri birakin yasli engelli seviciligini otobusun icinde yasli gordunuzmu alayiniz off puff bunun ne isi var aksama kadar geziyo diyosunuz engellilerede yer kapliyo diye oldurcek gibi bakiyonuz birakin timsah goz yaslarini baskan harika bi is cikardi seni seviyoruz buyuk baskan..

Yorumu oyla      33      35  
cigli 1 Temmuz 2014 Salı 19:47

Menemen dolmuslarini kaldirmadan trafik cozulmez

Yorumu oyla      36      8  
1 Temmuz 2014 Salı 19:36

şirinyer den karşıyaka ya otobüsle 24 dakikada gitmek mi? :))))

Yorumu oyla      24      5  
1 Temmuz 2014 Salı 19:02

Peki engelliler ve yaşlılar bu aktarmalardan memnun mu canan?

Yorumu oyla      29      12  
1 Temmuz 2014 Salı 18:24

uzun hatları insanlar istiyorsa aktarma istanbul ve ankara da ki gibi ücretli olacak, ayrıca bilet fiyatlarına da zam gelecek. hem ucuz olsun, heryere metro olsun da 365 milyon zararı kim verecek? önlem alınmasaydı bu zarar 500 milyona doğru gidiyordu. buca ya metro olsun. 1 milyar civarında maliyeti var. tamamı tbm olacak. 2 lira olsun, aktarma bedava olsun, uzun hat olsun demekle metro yapılmıyor.

Yorumu oyla      23      22  
ksk lı 1 Temmuz 2014 Salı 17:21

canan rumuzlu arkadaş 514 ile bucaya 4o dk da gidiliyordu. şimdi ise şirinyere izbanla yarım saat,ordan da tınaztepeye 15dakika ama otobüs hemen gelirse.yolda geçen süre 1.5 saat

Yorumu oyla      23      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta düğüm çözüldü: Yeni ihale formülü
Konak Belediyesi’nde krize neden olan taşeron şirket yargı sürecinin devam ...
Urla’da mavi kapaklar umut oldu
Urla Rotary Kulübü ve Yılay Hakan Çeken Kız Teknik ve Meslek Lisesi iki ...
Karabağlar'ı daha iyi yönetme için muhtarlar zirvesi
Karabağlar Belediyesi, 480 bin nüfusla İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’ın ...
 
Turizm konseyine Büyükşehir’den veto
İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
Alaçatı'ya 5 yıldızlı ortaokul geliyor
Başkan Dalgıç'ın aracılığıyla; hayırseverler ve Milli Eğitim Müdürlüğü ...
Çiğlili çocuklar 'Başkan Amca'dan hayvan sevgisini öğrendi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, anaokulu öğrencilerine hayvan hakları ...
 
Başkan Soylu’dan yat limanı teftişi!
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, seçim kampanyasında yer alan Yat ...
Akpınar düğmeye bastı: Bostanlı Pazaryeri...
Bostanlı ve çevresindeki otopark sorununa kalıcı bir çözüm bulmak için ...
İZSU’den Meles’te ‘kokuyu bitirecek’ operasyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Meles Deresi’nde kokuya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva