HABERLER>EGE
29 Aralık 2016 Perşembe - 17:21

FETÖ sanığı CHP il yönetimine girmeye 'teşvik' edilmiş

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

FETÖ sanığı CHP il yönetimine girmeye  teşvik  edilmiş

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında biri tutuklu 5 sanık hakkında hazırlanan ve Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 6 sayfalık iddianamede, sanıkların "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütlerine yardım etmek" suçundan cezalandırılmaları talep ediliyor.

Sanıkların, 17-25 Aralık 2013'ten sonra Bank Asya'ya finansal destek sağlamak amacıyla yüklü miktarda para yatırdığı, bir şüphelinin altın hesabı açtığının belirtildiği iddianamede, davanın halen tutuklu bir numaralı sanığı emekli hava astsubayı Zekeriya Atalan'ın, CHP Aydın il yönetimine girmesi yönünde teşvik edildiğini beyan ettiği kaydedildi.

FETÖ'nün sözde "Aydın imam yardımcısı" Ali Akkurt'un bacanağı olan Zekeriya Atalan'ın eşi ve oğlunun da şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, söz konusu kişilerin örgütün talimatları doğrultusunda hareket ettiği belirtildi.

CHP il yönetimine girmeye "teşvik" edilmiş
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yaşandığı gece sanıkların aralarında yaptıkları telefon konuşmalarına ilişkin HTS kaydına göre, örgüt mensupları ile görüştükleri bilgisine yer verilen iddianamede, Atalan'ın, CHP Aydın il yönetimine girmesi yönünde teşvik edildiği belirtildi.

İddianamede, Atalan'ın ifadesinde, tanımadığını ileri sürdüğü adının "Akif" olduğunu belirten bir kişinin cep telefonuna "Tango" sistemi yüklediğini, sebebinin ise kendisinin CHP üyesi olmasından kaynaklandığını ifade ettiği belirtilerek, bu kişinin "kendisini CHP yönetiminde görmek istediklerini, bu nedenle haberleşme sistemi kurduklarını ve bu şahsı başka yerde görmediğini" söylediği belirtildi.

Sanığın ifadesinde, "CHP'nin menfaatine olabilecek haberleri bu sistemden göndereceğini söylediği bu şahsın, kendisine Tango'dan ABD, cemaat ve diğer muhalif haberleri göndermeye başladığını, 2 ay kadar söz konusu haberleri gönderdiğini, CHP yönetiminin Aydın ilinde 'yaşlı olduğunu', genç olması nedeniyle kendisini yönetimde görmek istediklerini, örgüt üyeliğini kesinlikle kabul etmediğini..." beyan ettiği bilgisi de iddianame yer aldı.

Hücre tipi yapılanma
Örgütün deşifre olmaması ve devletin örgüt yapısını çözmekte zorlanması için hücre tipi yapılanma içerisinde olduğu da belirtilen iddianamede, söz konusu hücrelerin en fazla 5 kişiden, bir "abla" ve "abi"ye bağlı birimlerden oluştuğu belirtildi. Hücredeki kişi sayısının bazı kurumlar için 3, Türk Silahlı Kuvvetlerinde 1'e 1 yapılanma olduğu aktarılan iddianamede, ayrıca her hücre abisinin ve ablasının da başka bir hücre içerisinde yer aldığı bildirildi. İddianamede, yöneten yapısının 3’e ayrıldığı, istişare heyetinin örgüt lideriyle görüşüp danıştığı kişilerden oluşan üst kurul olduğu, buna bağlı danışma kurulunun bulunduğu, bunların toplam 10 kişiden oluştuğu bilgisine de yer verildi.

İddianamede, "şüphelilerin irade birliği eylem paylaşımı içerisinde örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde hareket ederek anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, örgüte yardım etme" eylemlerini işledikleri kaydedilerek, ilgili maddeler gereği cezalandırılması istendi. (AA)

 
Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'a tahliye
 
Bornova'da karla mücadele tam gaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski ilçe milli eğitim müdür cami tuvaletinde ölü bulundu
Manisa’nın Demirci İlçesi'ndeki bir cami tuvaletinde, kentin eski ilçe ...
Aydın’da ilçe milli eğitim müdürüne FETÖ gözaltısı
Aydın’ın Söke İlçesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ...
Çanakkale'de PKK/KCK operasyonu: 6 üniversiteli tutuklandı
Çanakkale'de dün gözaltına alınan 6 üniversite öğrencisi tutuklandı.
 
Yangın kurbanı 3 kardeş yan yana defnedildi…
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybeden Suriyeli 3 çocuk toprağa verildi.
‘Yan baktın’ kavgasında kan aktı
Denizli’de caddede gençler arasında 'yan bakma' yüzünden çıkan tartışma, ...
Denizlili çiftçinin korkunç ölümü!
60 yaşındaki Osman Nikferlioğlu, işçilerin kesim yaptığı sırada bir kavak ...
 
Muğla'da facia: 3 çocuk yangın kurbanı
Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde bir evde çıkan yangında dumandan zehirlenen ...
Süt firmasına FETÖ operasyonunda 19 tutuklama
Denizli’de aralarında firmanın yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de ...
Marmaris’te okullara tepki çeken yılbaşı uyarısı!
Muğla’nın Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara resmi yazı göndererek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva