HABERLER>GÜNCEL
19 Nisan 2017 Çarşamba - 14:17

FETÖ operasyonları sonrası tarihi köşk için son karar: Tüm kurumları içine alacak…

Bakanlık tarafından yoğun tartışmalar sonrası Şifa Hastanesi’ne verilen Buca’daki De Jongh Köşkü geri alınırken kaymakamlığın buraya taşınması kararı alındı. Başbakan Yıldırım’ın yakından takip ettiği proje kapsamında tüm kurumları içine alacak yeni kaymakamlık binası inşa edilecek.

FETÖ operasyonları sonrası tarihi köşk için son karar: Tüm kurumları içine alacak…

EGEDESONSÖZ - Felemenk asıllı İngiliz De Jongh Ailesi'nin 200 yıl önce Buca’da yaptığı köşk ile ilgili yeni bir karar alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı SGK tarafından FETÖ yapılanması aracılığıyla Şifa Üniversitesi’ne kiralanan yer uzun süre hastane ve poliklinik olarak kullanılmıştı. 15 Temmuz sonrasında üniversitenin FETÖ/PDY yapılanması tarafından kapatılmasıyla birlikte hem işlemler durduruldu hem de mülkiyeti hazineye ait köşk yeniden bakanlığa devredildi. İlçe SGK Müdürlüğü’nün bir bölümünü kullandığı köşk ve bahçesindeki binalarla ilgili çalışmanın startı verildi.

YENİ BİNA İNŞA EDİLECEK
Başbakan Binali Yıldırım’ın da talimatıyla Buca Kaymakamlığı’nın köşke taşınması kararı alındı. Kurumlar arası yazışma ve valilik olurunun ardından işlemler hızlandırılırken mevcut yerinde faaliyetini sürdüren kaymakamlık bir ay içinde yeni yerinde hizmete başlayacak. İki yıl burada kalacak olan kaymakamlık eski yere yeni binanın yapılmasının ardından yeniden yerine dönecek. Toplam 11 bin metrekarelik alanda kaymakamlık binasıyla birlikte tüm kurumların bulunacağı bir tesis inşa edilecek.

YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Karanın, ilçede hizmetlerin tek elden verilmesi için önemli olduğunu belirten AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, “De Jongh köşkü geçen dönem belediye meclisi olduğum dönemlerde ilçede tartışmalara neden olmuştu. Burayı kurum, Şifa Hastanesi’ne kiraladı. Biz belediye olarak bu duruma karşı çıkmıştık. Fakat kurum içi yazışmalar ve il müdürlüğünün onayıyla bu işlemler yapıldı. Yaşanan sürecin ardından şimdiki haline geldi. Buca’nın nüfusu her yıl artıyor. Tüm kurumların içinde olacağı emniyet hariç bir bina planlıyoruz. Burada vatandaşlarımız daha iyi hizmet alacaklar. Eski Şifa Hastanesi’nin bulunduğu yeri Demokrasi Üniversitesi de talep etti fakat sayın başbakanımızın da onayıyla kaymakamlığa verilmesi uygun görüldü. Kendisi de yakından takip ediyor. Yeni bina yapıldığında Buca daha iyi hizmet alacak” dedi.

NELER YAŞANDI?
FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma kapsamında bugün cezaevinde bulunan Küçükbay A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay’ın ihbarın üzerine yapılan araştırmada arazinin kiralanması ve köşkün devrine ilişkin usulsüzlükler tespit edilmişti. SGK’ya ait tarihi De Jong Köşkü’nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük arazinin aylık 30 bin TL üzerinden Şifa Hastaneleri Grubu’na 49 yıllığına tahsis edildiği, oysa söz konusu yerin aylık kiralama bedelinin 250 bin TL olduğu iddianamede yer aldı. Savcı Hidayet Kaya, aralarında Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, eski SGK İl Müdürü Engin Bilgili ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş’in de bulunduğu toplam 11 kişi hakkında, ’silahlı terör örgütüne üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma’ suçlarından dava açmıştı. Bu arada bazı isimler sonradan tahliye edilirken bazıları ise meslekten atıldı.

 
Vahşet: Caretta Caretta'nın başına 3 kurşun!
 
Flaş! Manisa’da bir deprem daha: İzmir de sallandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 20 Nisan 2017 Perşembe 12:21

tarihi binanın bahçesine yeni inşaat yapılmamalı. bina yapacak başka yer mi yok, tarihi böyle mi koruyacaksınız. sit kurulu izin vermemeli.

Yorumu oyla      11      5  
Hür Düşünce 20 Nisan 2017 Perşembe 12:21

Buraya bir fen lisesi ilaveten teknik/sanat okulları açılamaz mı ? Ekonomik zorluklardan bahsediyoruz. Geleceğimizi kurtaracak olan iyi yetişmiş/eğitim almış gençler değil mi ? Devlet nasıl olsa kendine yer bulur.

Yorumu oyla      11      5  
bucalı 20 Nisan 2017 Perşembe 09:03

bu köşkün bahçesindeki ağaçlar sit kurulu Tarafından korumaya alınmış tescilli ağaçlardır...Buraya yeni binalar yapacağız demek, yeni bir ağaç Katliamı demek....Bucada zaten ağaç kalmadı,nefes alacak yer yok.lütfen burdaki ağaçlara kıymayın efendiler...

Yorumu oyla      14      5  
Salim 20 Nisan 2017 Perşembe 01:54

Sit alanına proje öyle mi?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adayları tartıştı, esnafın mağduriyeti havada kaldı!
Çiğli Kasaplar Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin geçen şubat ayında ...
Çeşme'de mülteci dramı: İkinci kez yakalandılar
İzmir'in Çeşme İlçesi'nden lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın ...
İzmir'de FETÖ'nün emniyet yapısına operasyon
Aralarında meslekten ihraç edilen bir emniyet müdürünün de bulunduğu 23 zanlı gözaltına alındı.
 
İzmir gereğini yapar!
Savaştan çıkan ve yedi düvele karşı mücadele eden Türkiye henüz yeni kurulmuştu.
Gazeteci İrfan Değirmenci’nin evi kurşunlandı
Gazeteci İrfan Değirmenci’nin evi kurşunlandı. Değirmenci olayı sosyal medyadan duyurdu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ateş açıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne gece saatlerde ateş açıldı. Saldırıda ...
 
12 şehidin cenazesi enkazdan çıkarıldı
Tunceli'de dün düşen ve 12 kişilik mürettebatı şehit olan polis helikopterinin ...
Kuran kursunda istismar dehşeti!
Diyanet İşleri müfettişlerinin aldığı ihbarı değerlendirmesi ile birlikte ...
9 soruda mühür tartışması: Referandum iptal olur mu ?
YSK, tartışmalı mühür kararının gerekçesini 48 saat sonra açıkladı. YSK, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva