HABERLER>GÜNCEL
1 Ağustos 2016 Pazartesi - 02:03

FETÖ mağduru kader ortakları: Ordudan nasıl atıldılar?

Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının genç subay ve astsubaylara yaptıkları baskılara yönelik iddialara her gün bir yenisi ekleniyor. Mehmet Çakır ve Erhan Yılmaz, 2012’de “Grup seks yapıyormuşsunuz, alkol alıyormuşsunuz” denilerek ordudan atıldıklarını anlattı.

FETÖ mağduru kader ortakları: Ordudan nasıl atıldılar?

2007 yılında İzmir Gaziemir’deki Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’nu kazanan ve 2009 yılında mezun olduktan sonra birlikte ilk görev yerleri olan İzmir Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı’na tayinleri çıkan Mehmet Çakır (28) ve Erhan Yılmaz’ın (27) hayatı 2012’den sonra alt üst oldu. Hava Astsubay Kıdemli Çavuş olan Çakır ve Yılmaz’a, soruşturmada herhangi bir delil gösterilmeden “Çok sayıda kız arkadaşları olduğu, grup seks yaptıkları, alkol aldıkları” gibi suçlamalar yöneltildi.

KADER ORTAKLARI

2’nci Ana Jet Üssü’ndeki soruşturmanın ardından Çakır ve Yılmaz, birçok subay ve astsubayla birlikte ‘ahlaksızlık ve disiplinsizlik’ nedeniyle ordudan atıldılar. Konuyu Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıyan ancak reddedilen iki arkadaş, Anayasa Mahkemesi’ne de başvurdu. Ordudan atıldıktan sonra üniversite sınavına giren Mehmet Çakır, ODTÜ Makine Mühendisliği’ni, Erhan Yılmaz ise Türkiye 4’üncüsü olarak ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği’ni kazandı. İki kader arkadaşı, 2012’den bu yana yaşadıklarını Hürriyet’ten Mert Gökhan Koç’a  anlattı:

600 KIZ ARKADAŞIN VAR

“Bunlar 2’nci Ana Jet Üssü’ne yuvalanmış, bizler de yuvanın içine düşmüşüz. 5 yılımız gitti, belki de evleneceğimiz, hayata atılacağımız yaşta sildiler her şeyi. Üsteki genç subay ve astsubaylara yönelik soruşturma başlattılar. Ankara’dan gelen bir subay ve bir astsubay istihbarat görevlisi, ‘Hava Kuvvetleri Komutanı’nın verdiği yetkiyle sizlere bazı sorular soracağız. Yalan söylemeyin’ dedi. 4 saat bir odada beklettikten sonra sorguya aldılar. Sorguda ‘Senin 600 kız arkadaşın var. Grup seks yapıyormuşsun. Özel hayatında uyuşturucu kullanıyorsun’ gibi suçlamalar yönelttiler.”

İMZALAMAZSAN ATTIRIRIM

Yarım saat sonra tekrar içeri girdiğimizde önümüzde bir ifade tutanağı vardı. Bize yönelttikleri suçlamalar yazıyordu. ‘İmzalamıyorum’ dedim. Bir kurmay albay çağırdılar. ‘İmzalayacaksın yoksa seni emre itaatsizlikten süründürürüm, attırırım seni’ dedi. İmzaladık. Soruşturma bitti ve bizi açığa aldılar. 4 ay boyunca atılacağız diye psikolojimiz mahvoldu. Bir gün sabah saatlerinde çağırdılar, ‘Silahını ve kimliği’ ver dediler. 10 yılı tamamlamadığımız için 23 bin TL de borç çıkardılar. Askeri Yüksek İdari Mahkemesi’ne başvurduk ancak reddedildi. Orada da FETÖ’ye bağlı hâkimlerin olduğu ortaya çıktı.”

‘MEĞER KUZU DA ONLARDANMIŞ’

Mehmet Çakır ve Erhan Yılmaz Marmaris’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oteline baskın düzenleyip 2 polisi şehit eden ‘suikast timi’nden Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’nün imamı olduğu öne sürülen Astsubay Zekeriya Kuzu ile de yollarının kesiştiklerini anlattı: “O dönem üst astsubayımız olan Zekeriya Kuzu yakalandıktan sonra ifadesinde ‘Bizden olmayanları, bize uymayanları tasfiye ettik’ dedi. Biz o dönem sorguların ardından diğer astsubay arkadaşlarla durumumuzu konuşurken Kuzu yanımıza geldi. ‘Bize çok haksızlık ettiler, ne olacak bizim durumumuz’ dediğimizde ‘Ben komutanlarla konuşuyorum, siz haksızlığa uğradınız evet’ diyordu. Meğer o da örgütün adamıymış. Örgütten olan sözleşmeli astsubaylar muvazzaf oldu.” (Hürriyet)

 
Suikast timine operasyon: 11 firari darbeci yakalandı!
 
Çarpıcı iddia: Şike operasyonunu yapan Gülen!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suikast timine operasyon: 11 firari darbeci yakalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenleyen 37 askerden 11'ine yönelik, ...
Kurtulmuş 'nöbet'in bitiş tarihini açıkladı!
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Taksim Meydanı’ndaki demokrasi ...
Gölbaşı'nda şehit sayısı 48'e yükseldi
Darbe girişimi sırasında savaş uçakları ile bombalanan Emniyet Genel Müdürlüğü ...
 
Bozdağ'dan YAŞ, Gülen ve Fuat Avni açıklaması!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YAŞ, Gülen ve Fuat Avni ile ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP'nin büyük mitingine sendika desteği!
İzmir'de 4 Ağustos'ta Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda demokrasi mitingine ...
İzmir'de tutuklanan 25 kişi adliyeye sevkedildi
İzmir'de darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında ...
 
'Darbe' gecesi Diyarbakır Üssü’nde ne oldu?
Darbeciler 15 Temmuz gecesi Diyarbakır Üssü’nden 6 F-16 kaldırdılar. Ayrıca ...
Kanlı darbe nasıl planlandı: Mermili mesaj!
İstanbul Yeşilköy’deki Harp Okulu binasında ve Ankara Akıncı Üssü’nde ...
O bayrağın hikayesi: Valiliğe asıldı, Erdoğan'a gönderildi, Delican anlattı...
Darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri sürerken İzmir ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva