HABERLER>İŞ DÜNYASI
27 Kasım 2023 Pazartesi - 10:40

Esnaf Dijital Pazarlarda söz sahibi oluyor

İESOB- Esnafacanver A.Ş. projesi ile tüm Türkiye’deki esnaf sanatkarlar, online ticaretlerinde büyük avantajlar sağlayacakları alternatif alışveriş sitesine kavuşuyor.

Esnaf Dijital Pazarlarda söz sahibi oluyor

İESOB’den Türkiye’ye örnek olacak projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. esnafpazar adlı online alışveriş sitesi ile yüksek komisyonlar altında ezilen esnafa alternatif ticaret imkanları sunulacak. İzmirli oda başkanlarına yönelik yapılan sunumda projenin detayları ve getirileri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Alışveriş siteleri aracılığıyla online satış yapan esnafın yüksek komisyonlar nedeniyle mağdur olmasını önlemek adına çalışmalarını yürüten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), esnafpazar projesi hakkında oda başkanlarına yönelik bir lansman gerçekleştirdi.

Oda başkanlarına sunum hazırlayan ESNAFACANVER E-ticaret A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Yenikale,  amaçlarının online ticaret konusunda esnaf sanatkarların önünü açmak ve online alışveriş siteleri ile çalışan esnafa yeni bir alternatif sunmak  olduğunu söyledi. Yenikale, ‘Esnaf sanatkarları diğer sitelerin ağır komisyon yüklerinden kurtarmak için İESOB ile Esnafacanver e-ticaret A.Ş. tarafından önemli bir projeyi yürütüyoruz’ dedi.

3 ana proje..
İESOB Cemal Tercan Konferans Salonu’nda İzmirli oda başkan ve yöneticilerine proje tanıtıldı. İESOB Başkanvekilleri Necdet Heppekcan, Ali Üstün ve İhsan Esen’in oturum başkanlığını üstlendiği toplantıda konuşan Yaşar Yenikale, ‘İstihdamı artırmayı, e-ticaret pazar sitelerinin komisyon baskısından esnafı korumayı, şirketlerin kazançları doğrultusunda esnaf odalarının yetkili kılınmasını arzu ediyoruz. Toplantıda, tüm Türkiye’deki esnafları tek çatı altında toplayarak, kesimin kendine ait bir sistem oluşturmasını hedefleyen www.esnafpazar.com pazaryeri sistemini tanıttık, oda başkanlarının düşünce ve önerileri aldık’ dedi.

Proje hakkında bilgi veren Yaşar Yenikale, ‘www.esnafyemek.com ile, gıda sektörünün yükselen komisyonları ve esnaf odalarının çalışan sistem üzerinden hak talep edememesi gibi sıkıntıları gidermeyi istiyoruz. 

www.rehberegir.com ile,  vergi mükellefi olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin kendilerini tanıtmak, bu amaçla şahsi web siteleri olmasını sağlamak,  aynı zamanda vatandaşın günün her saatinde bakabileceği bir esnaf rehberi hazırlamak ana düşüncemiz.

Sistemimiz hizmetleri alanında kullanımı aktif olan ARMUT firmasının hizmet al – ver sisteminin çalışma koşullarını kullanıyoruz. Şehir fırsatlarını da sisteme dahil ettik, bu şekilde Türkiye’deki tüm hizmet sektörünü tek çatı altında toplamış olduk. Türkiye de aktif çalışan esnaflarımızın tamamının ihtiyaçlarını barındıran sistemimizi,  İzmir esnaf teşkilatının seçkin oda başkan ve yöneticilerinin üstleneceği görevlerle güçlendirmek istiyoruz. Bu proje Türkiye’de esnaf teşkilatının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tek projedir.’ diye konuştu.

 
Pınar Karşıyaka'ya zorlu rakip
 
Demans hastalığına yakalanan Bruce Willis'in son hali hayranlarını yıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yorgancılar'dan Erdoğan'a taşkın için destek çağrısı!
Sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek açıklamada ...
Yeni şirketlerin asgari sermaye tutarları artacak!
Ticaret Bakanlığı, yeni kurulacak anonim ve limited şirketlerin Türk Ticaret ...
Mandalinada ihracatta hedefi 500 milyon dolar
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak da 2022'de ...
 
Erdoğan imzaladı… O holdinge İzmir teşviği!
İzmir’de nafta ikamesi geri dönüşümden piroliz yağı üretimi yapacak firmaya ...
Işınsu Kestelli'den 25 Kasım mesajı
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli 25 Kasım ...
İzmirli iş insanı Sedef Cem’den ev kadınlarına istihdam projesi
Mübadele Dönemi’nde Kavala ve Drama’dan İzmir’e göç ederek Buca’ya yerleşen ...
 
TOBB İzmir verilerini açıkladı… Ekim’de kaç şirket açıldı/kapandı?
TOBB, İzmir’de Ekim ayında açılan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı.
Ege'den İngiltere’ye hedef 2 milyar dolar ihracat!
7 milyar doları aşan ihracat rakamına ulaşan Egeli gıda ihracatçıları, ...
Küresel piyasalarda karışıklık hakim!
Küresel piyasalarda, ABD ve Japonya'daki Şükran Günü tatili sonrası satış ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva