HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2017 Salı - 16:53

Erdoğan: Bir referandum da onun için yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '16 Nisan'da 'evet'le sandıklar patladığı takdirde hemen ardından parlamentoya idamla ilgili karar taslağı inşallah gelecek. Sayın Bahçeli 'evet' diyor, Sayın Yıldırım aynı, Kılıçdaroğlu da 'Ben de desteklerim' dedi. Desteklemezse ne olur? Bir referandum da onun için yaparız'.

Erdoğan: Bir referandum da onun için yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan Meydanı'nda düzenlenen "Şanlıurfa Buluşması"nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam cezasının geri getirilmesine CHP destek vermezse, bunun için de referanduma gidilebileceğini söyledi.

Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türkiye'nin 67, Özgür Suriye Ordusu'nun ise 500'ün üzerinde şehit verdiğini belirterek, "Bu, bin yıldır omuz omuza verdiğimiz mücadelede ödediğimiz son bedeldir. Şayet terör örgütleri, Urfa'nın, Mardin'in, diğer şehirlerimizin sınır bölgelerinden tamamen çekilip her şehri kendi halkına bırakmazsa bu operasyonlar devam edecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''15 Temmuz'da bu ülkeyi FETÖ'ye bırakmayan Urfalı, yanı başında DEAŞ'ı ile PKK, YPG'si ile terör örgütlerinin cirit atmasına izin vermez değil mi? Urfa meydana terör örgütlerine bırakmıyor değil mi? Bugün üzme üzülme günü değil bugün sevda aşk günü. Aman ezmeyelim birbirimizi. Urfa terör örgütlerini kullanarak yeniden topraklarına namusuna göz dikenlere dersini veriyor mu? Urfa, 16 Nisan'da 'evet' demeye hazır mı? Bunca zamandır Urfa'ya gelir giderim ama bugün Şanlıurfa başka değil bambaşka.

''ADI İSTER DEAŞ, İSTER PKK/PYD OLSUN...''

Birecikli, Suruçlu kardeşlerimiz için Cerablus kendi canlarından bir parça değil mi? Harranlı, Akçakaleli kardeşlerimiz için Tel Abyad, Rakka kendi canlarından bir parça değil mi Ceylanpınar'la Resulayn'ın, Haseke'nin ayrı düşünülebilmesi mümkün mü? Öyleyse buraları asla terör örgütlerine terk edemeyiz. Adı ister DEAŞ, ister PKK/PYD olsun hiçbir terör örgütünün sınırlarımızın dibinde bayrak sallamasına izin veremeyiz.

İDAM AÇIKLAMASI

16 Nisan'da 'evet'le sandıklar patladığı takdirde hemen ardından parlamentoya idamla ilgili karar taslağı inşallah gelecek. Sayın Bahçeli 'evet' diyor, Sayın Yıldırım aynı, Kılıçdaroğlu da geçenlerde eğer yanlış duymadıysam o da 'Ben de desteklerim' dedi. Herhalde destekler değil mi? Desteklemezse ne olur? Bir referandum da onun için yaparız. Demokraside bu işin sahibi millet. Burada milletin evladı şehit oldu bunları bizim affetme yetkimiz var mı? Yok. Parlamento kararını verecek ondan sonra da idam çıkacak. AB ne der? George Hans Helga ne derse desin benim için önemli olan Ayşe Hasan Hüseyin ne der o önemli. Hiçbir terör örgütünün sınırlarımızın dibinde bayrak sallamasına izin veremeyiz.

''O TERÖRİSTLERİ, O ÇUKURLARA GÖMDÜK, GÖMÜYORUZ, GÖMECEĞİZ''

Türkiye'nin büyümesinden, zenginleşmesinden, huzurunun ve güvenliğinin artmasından rahatsız olanlar yok mu? Var. Birinci derecede Batı, FETÖ acayip rahatsız, PKK bundan rahatsız. PKK'nın destek verdiği belediyeler vardı değil mi? Ne yaptılar? Benim Kürt kardeşlerime hizmet mi verdiler? Hendek, çukur kazdılar. Ama şimdi o teröristleri, o çukurlara gömdük, gömüyoruz, gömeceğiz.

''YAZIKLAR OLSUN''

Biz bu ülkeye efendi olmaya gelmedik hizmetkar olmaya geldik. Biz bu milletin hizmetkarıyız efendisi değil. DEAŞ, DHKP-C gibi marjinal çeteler bundan rahatsız. Hadi bunları anladık. Peki Avrupa ülkeleri niye rahatsız? Türkiye'nin yönetim sisteminin şu veya bu olması onları niye ilgilendiriyor? Çoğu monarşi ile idare ediliyor. İster kral ister kraliçe olsun kendi tercihleridir. Biz de ülke olarak böyle bir karar aldık. Size ne oluyor? Diyelim bunların da tarihin derinliklerine uzanan hazımsızlıkları var. Peki ana muhalefet partisine ne oluyor? 12 Eylül darbesine 'hayır' dedik diyor Kılıçdaroğlu işte mademki 12 Eylül darbesine 'hayır' dedin şimdi biz onu tersine çeviriyoruz yeni modern sistem getirelim diyoruz. Bu partinin genel başkanınını milletvekillerinin ağızlarından çıkanlara bakıyoruz hakaret küfür gırla gidiyor. Urfalı böyle lafını sözünü bilmeden konuşanlara ne der söyleyeyim 'Densiz deve girmez eve.' Bu Urfalı'nın sözü bunlarında yaptıkları da densizliktir. Evet diyenleri İzmir'de denize dökmekten hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceğini söylüyor Baykal gibi birisi. Yazıklar olsun. Bir milletvekili de otobüsün üzerinden millete öyle hakaret ediyor ki burada tekrarlamaktan hicap duyarım.

''BU İŞ YÜREK İSTER YÜREK''

15 Temmuz akşamı saat 23.15 ey Kılıçdaroğlu tanklar orada seni ışıldaklı bir araba geliyor tankların önünden alıyor. Sen orada darbecilerle görüşüyorsun o arabaya atlayıp Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gidiyorsun. Hani sen tankın önünde dururdun ya ne oldu? Bu iş yürek ister yürek. Bunlarda o yok. Bu iş öyle kolay iş değil. Bunlar bu tür şeyleri görmemişler yaşamamışlar.''(NTV)

 
Gelinlikte trend değişti
 
İzmir'de 'tuvalet tartışması' cinayeti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Yenikapı' yanıtı
Bursa'da konuşan Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğiyle ilgili "yalan söylediği" ...
Başbakan Gaziemir’den Kılıçdaroğlu’na seslendi: Ne söylediğinin farkında mısın?
Gaziemir’de bir mini miting yapan Başbakan Yıldırım, “Darbe anayasasının ...
AK Partili Sürekli: Bu sadece ve sadece vatan meselesi
Referandumun parti ve şahıs meselesi olmadığını dile getiren Sürekli, ...
 
Canikli: 850'den fazla şirkete kayyum atandı
Başbakan Yardımcısı Canikli, FETÖ ile mücadelede kayyum atanan şirketlere ...
CHP İzmir'de dayanışma yemeği: Elde edilen gelirle...
Genel merkezin maddi destek yapmaması sebebiyle kaynak yaratmak için düzenlenen ...
Çiller'in oyunu Akşener açıkladı!
MHP'li Meral Akşener, eski Başbakan Tansu Çiller'in referandumda "evet" diyeceğini açıkladı.
 
MHP'li Şanlı: CHP'nin milliyetçilik oku kırılmıştır
MHP İzmir Teşkilat Başkanı Şanlı, "Türk Anayasası olan yeni anayasaya ...
Başbakan İzmir’de esnafla buluştu: Erdoğan söylemesi gerekeni söylüyor!
Başbakan, “Niye Türkiye'ye bu kadar saldırıyorlar düşündünüz mü? Herkes ...
Adalet Bakanlığı'ndan 'Muhsin Yazıcıoğlu' talebi
Adalet Bakanlığı, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva