HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2017 Salı - 15:17

Başbakan Gaziemir’den Kılıçdaroğlu’na seslendi: Ne söylediğinin farkında mısın?

Gaziemir’de bir mini miting yapan Başbakan Yıldırım, “Darbe anayasasının arkasına saklanma. Darbe gecesi beni arayacaksın ‘Yanınızdayız bu bir darbe’ diyeceksin şimdi de ‘Bu bir tiyatro, kontrollü bir darbe’ diyeceksin. Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın?” diye konuştu.

Başbakan Gaziemir’den Kılıçdaroğlu’na seslendi: Ne söylediğinin farkında mısın?

EGEDESONSÖZ - Gündoğdu Meydanı’ndaki büyük mitingin ardından kentte kalan Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de temaslarını sürdürüyor.

- BAŞBAKAN İZMİR TEŞKİLATI'NA NE MESAJ VERDİ...

Haftanın ilk günü FOX TV yayınının ardından Polis Haftası nedeniyle İzmir Emniyeti’ni ziyaret eden ve Aydın’da İstasyon Meydanı’ndaki miting sonrası tekrar İzmir’e dönen günü esnaf buluşmasıyla açtı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Selahattin Hünü ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun koordinasyonunda Kaya Termal Otel’de gerçekleşen buluşmada konuşan Başbakan Yıldırım önemli mesajlar verdi.

- BAŞBAKAN: HERKES TÜRKİYE'YE SALDIRIYOR ÇÜNKÜ... 

Başbakan Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında İzmir’de yürüttüğü programına Gaziemir’de devam etti.

Başbakan, AK Parti İzmir İl Başkanlığının düzenlediği miting öncesinde Önder Caddesi'nde parti otobüsünden inen Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi, çocuklara oyuncak ve satranç takımı dağıttı.

- FOTO GALERİ: BAŞBAKAN'A GAZİEMİR'DE SEVGİ SELİ... 



Abdullah Arda Meydanı’nda halka seslenen Başbakan Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. 

İZMİR TÜRKİYE’NİN ÖZETİDİR!
Yıldırım, “Muhteşemsin Gaziemir, harikasın. Sizlerle, İzmir’le, Gaziemir’le, milletimle gurur duyuyorum. İzmir demokrasini merkezidir. İzmir hoşgörünün merkezidir. İzmir kurtuluşun, istiklal mücadelesinin zaferle sonuçlandığı şehrin adıdır. İzmir Türkiye’nin özetidir. İzmir, Türkiye’nin her tarafından Balkanlar’dan, Kosova’dan, Üsküp’ten, Trakya’dan her yerden bütün vatandaşlarımızın bir araya geldiği burada kardeş olduğu şehrin adıdır” dedi.

PAZAR GÜNÜ CEVAP VERMEYE HAZIR MISINIZ?
Yıldırım, “İzmir’imizi ne yazık ki bugünlerde bazılar iyi sözlerle anmıyorlar. Birkaç gün önce CHP’nin bir milletvekili İzmir’i kast ederek evet verenler için evet verirseniz nasıl düşmanı İzmir’den denize döktükse sizi de denize dökeceğiz diyerek açıkça millete meydan okumuştur. İzmirlileri, bu ülkenin asil evlatlarını düşmanla aynı safa koymuştur. Sen kimsin? Senin ne haddine? İzmir sana Pazar günü cevabını verecek. Hazır mısın Gaziemir?  Bu densizlere, bu haddini ilmeyenlere Pazar günü cevap vermeye var mısın? Bir tanesi de diyor ki yıllardır genel başkanlığını yapmış tecrübeli, eğer hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize döktüğümüz kadar mutlu olacağım diyor. Yakışır mı bu? Bu millete bu söylenir mi? Buradan söylüyorum; evet de veren hayır da veren başımın tacıdır. Çünkü biz 80 milyonu bir, beraber bildik birlikte Türkiye olduk. Milleti ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok. Benim hemşerim başka bir CHP’li milletvekili ne diyor?  Trabzon’da insanlara nasıl küfür ediyor? İzmirlinin ağzına küfür yakışır mı? Pazar günü İzmir’in adını böyle uygunsuz sözlerle ananlara İzmir cevabını verecek. Ben İzmir’e güveniyorum ve inanıyorum” diye konuştu.

O GECE İZMİR KENDİNE YAKIŞANI YAPTI
Yıldırım, “Bir 15 Temmuz yaşadık. 15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş alçak FETÖ teröristleri bu ülkenin tankını topunu tüfeğini uçağını helikopterini çalarak milletin üzerine ateş ettiler ateş. İnsanları gözlerini kırpmadan öldürdüler. Bu alçaklara hak ettikleri cevabı Pazar günü verecek misiniz? Ülkenin birliğini beraberliğini kardeşliğini bozmaya çalışan bu satılmışlara cevap vermeye hazır mısınız? O gece İzmir kendine yakışanı yaptı. O gece İzmir sokaklardaydı. O gece İzmir ay yıldızlı bayrağa canım kurban bayrağa sahip çıktı. Bu bayrağı indirmedi, bu ezanları dindirmedi. İzmir kendine yakışanı yaptı. Size teşekkür ediyorum. İzmir’de evet diyenleri denize dökmek isteyenler Pazar günü Gündoğdu’ya baksınlar. İzmir orada sevgiyle denizle, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu” açıklamasını yaptı.

İZMİR DEVLET, MİLLET, BAYRAK, VATAN İÇİN EN DUYARLI İLDİR!
‘Hayır’ kampanyası yürütenlere tepki gösteren Yıldırım, “Şurada 4 günümüz var. İzmir’in kadınlarına, hanımefendilerine, efelerine güveniyorum. Hasan Tahsin bu ülke işgal edilemez dedi ve ilk kurşunu attı. İstiklal mücadelesi başladı ve tüm Anadolu’yu dalga dalga bu mücadele sardı ve nihayet 9 Eylül’de zafer ilan edildi ve cumhuriyet kuruldu. Sözü uzatmayacağım. Sözü uzatıp zurna yapmaya gerek yok. Pazar günü yapılacak oylama kim karşı çıkıyor. PKK karşı çıkıyor. Kandil’den avaz avaz bağırıyorlar aman hayır çıksın diyorlar. Evet çıkarsa biz biteriz diyorlar. Evet çıkacak kandiliniz de sönecek. Bu ülkenin artık terör belasından kurtulması lazım. Başka kim hayır diyor? FETÖ… Var gücüyle PKK’yla kol kola girmişler hayır diyorlar. Bunlar aynı bedenin iki kolu gibi. Bunların yönetimi aynı yerden. Bunlar ülkemizin geleceğini, kalkınmasını istemiyorlar. Bu kadar açık söylüyorum. Bunlar kardeşliğimize halel getirmek isteyen şer yuvaları. Başka kim hayır diyor? HDP… HDP zaten PKK’nın güdümüne girmiş. PKK ne derse onu yapıyor. 7 Haziran öncesi biz Türkiye partisi olduk hizmet edeceğiz, bölücülük yapmayacağız diye söz verdiler. O kadar insan destek verdi. 8 Haziran’da bizim arkamızda PKK var diyerek gerçek niyetlerini ortaya koydular. İzmir devlet için millet için bayrak için vatan için en duyarlı ildir. İzmir’de hiç kimse bizim bu 4 değerimize karşı siyaset yapamaz” dedi.

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA MISIN KARDEŞİM?
Yıldırım konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Duy Sayın Kılıçdaroğlu… Nerede eyalet? Bu millete gerçekleri anlat. Bu bayrağa yan bakanın gözünü çıkarır, canına okur bu millet. Millete, İzmir’e doğruları söyle. Darbe anayasasının arkasına saklanma. Darbe anayasasının bu ülkeyi ne hale getirdiğini görmüyor musun? Darbe gecesi beni arayacaksın ‘Yanınızdayız bu bir darbe’ diyeceksin şimdi de ‘bu bir tiyatro, kontrollü bir darbe’ diyeceksin. Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın? Şehitlerimizin ruhunu incittiğinin, gazilerimizi üzdüğünün farkında mısın kardeşim? 15 Temmuz’a darbe değil diyorsan o zaman Pensilvanya’nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor. Başka kim karşı çıkıyor? Avrupa… Atlarını itlerini vatandaşlarımızın üstüne sürmediler mi? Bakanlarımıza milletvekillerimize engel koymadılar mı? Oynanan oyun çok büyük. Bize engel oluyorlar diğer taraftan PKK, FETÖ miting yapıyor. Yetmedi Kandil’den terörist başları da videoyla mitinglere katılıyor. Dostluk bu mu? Dostumuzu düşmanımızı bileceğiz. Dostumuz için canımız kurban başımız feda ama düşmanımızı da sevindirecek işler yapmayacağız” diye konuştu.

ARTIK HÜKÜMETİ SANDIKTA SİZ SEÇECEKSİNİZ
Yıldırım, “Pazar günü yapılacak halk oylamasının özü şudur; Şimdi artık hükümeti siz sandıkta seçeceksiniz. Sandıkta verdiğiniz oylarla ülkeyi kime yönetecek bu belli olacak. Seçim yapıp Ankara’da bir takım otel odalarında gazete odalarında ayak oyunlarıyla hükümet oluşmayacak. Milletin dediği olacak milletin. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak. Ortak olmayacak. Sizin ortağınız olmayacak. Gizli ortak olmayacak. İrade tek o da millet. 5 yıllığına seçeceksiniz, beğendiniz bir daha seçeceksiniz. Ama üçüncüsü yok. Yeter. Bu kadar net. Esnafımız, çalışanımız önünü görecek. Ekonomi büyüyecek. Engeller ortadan kalacak. Bürokrasinin ayak oyunları kalkacak. Milletin demediği hiçbir şeyi hükümet yapmayacak” açıklamasını yaptı.  

İZMİR CUMHURİYET TARİHİNDE İKİ DÖNEMDE HİZMET ALDI
Kent için hayata geçirilen proje ve yatırımlardan örnek veren Yıldırım, “İzmir için büyük projemiz var. İzmir’in de Marmaray’ı Avrasya’sı olacak. Hayırlı uğurlu olsun İzmir’imize. İzmir’e ikincilik yakışır. İstanbul arkasından İzmir…Şu ana kadar 15 bin TOKİ yaptık. Şimdi en büyük dönüşümü Karabağlar’da başlattık. İzmir cumhuriyet tarihinde iki dönemde hizmet aldı. Birincisi İzmir’in evladı merhum Adnan Menderes dönemidir. İkincisi de milletin adamı AK Parti iktidarı Recep Tayyip Erdoğan dönemidir” ifadelerini kullandı.

 
AK Partili Sürekli: Bu sadece ve sadece vatan meselesi
 
Darbe karşıtı askerler cuntacılarla çatışmış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Reis gitti yardımcısı kaldı. 11 Nisan 2017 Salı 16:22

Herhalde İzmir'den çok korkuluyorki, iktidar İzmir'i bir türlü terk etmiyor. Ama sen İzmir'linin vergisi ile İsatnbul'a köprüler yollar, metrolar yaparken, Anakara Metrosuna 150 Milyar hela olsun derken, İzmir metroları için tek bir çivi bile çakmadın. O yüzden İzmir'den size kocaman bir HAYIR var.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli: Bu sadece ve sadece vatan meselesi
Referandumun parti ve şahıs meselesi olmadığını dile getiren Sürekli, ...
Canikli: 850'den fazla şirkete kayyum atandı
Başbakan Yardımcısı Canikli, FETÖ ile mücadelede kayyum atanan şirketlere ...
CHP İzmir'de dayanışma yemeği: Elde edilen gelirle...
Genel merkezin maddi destek yapmaması sebebiyle kaynak yaratmak için düzenlenen ...
 
Çiller'in oyunu Akşener açıkladı!
MHP'li Meral Akşener, eski Başbakan Tansu Çiller'in referandumda "evet" diyeceğini açıkladı.
MHP'li Şanlı: CHP'nin milliyetçilik oku kırılmıştır
MHP İzmir Teşkilat Başkanı Şanlı, "Türk Anayasası olan yeni anayasaya ...
Başbakan İzmir’de esnafla buluştu: Erdoğan söylemesi gerekeni söylüyor!
Başbakan, “Niye Türkiye'ye bu kadar saldırıyorlar düşündünüz mü? Herkes ...
 
Adalet Bakanlığı'ndan 'Muhsin Yazıcıoğlu' talebi
Adalet Bakanlığı, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını ...
Delican'dan Sındır'a yanıt: Çapanoğlu aramaya hacet yok!
CHP Genel Sekreteri'nin Gündoğdu Mitingi değerlendirmesine yanıt veren ...
CHP İzmir Milletvekilinden ilginç çıkış: Başbakan’ı sevmeyen ölsün!
CHP’li Purçu, halk oylaması sürecine ilişkin önemli mesajlar verirken, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva