HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2019 Çarşamba - 12:18

Erdoğan açıkladı: Çiftçilere 3.7 milyarlık destek

Beştepe'de çiftçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayında verilecek desteğin 3.7 milyar lira olacağını açıkladı. Gıdadaki fahiş fiyatlara da değinen Erdoğan, " Spekülatörleri milli güvenlik sorunu olarak görüyor ve ona göre muamele ediyoruz" dedi.

Erdoğan açıkladı: Çiftçilere 3.7 milyarlık destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Türkiye'nin En Büyük Çiftçi Ailesi Milletin Evinde" programına katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Hükümet olarak çiftçilerimizi desteklemek için her türlü çabayı gösterdik, gösteriyoruz. Yılın ilk 2 ayında çiftçilere 5 milyar liralık destekleme ödemesi yaptık. Mart ayında yapılacak desteklerin müjdesini paylaşmak istiyorum.

Alan bazlı desteklerde 2 milyar lira, buzağı desteğinde 730 milyar lira, diğer hayvancılık desteklerinde 198 milyon lira, yem bitkileri desteklerinde 80 milyon lira, sulama elektriği tohum gibi hususlarda 148 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 716 milyon liralık destekleme ödemesi yapacağız. Yılın ilk 3 ayında çiftçilerimize, üreticilerimize 8 milyar 777 milyon liralık bir desteği sağlamış olacağız.

Tarımdaki konumumuzu daha da güçlendirmek için pek çok çalışma yapıyoruz. Biri de arazi toplulaştırmasıdır. Geçtiğimiz 10 yılda 6,1 milyon hektar alanda arazi toplulaştırmasını tamamladık. 

48 bine yakın genç çiftçimizi 1.5 milyar liraya yakın destekledik. Tarım arazilerinin mirasla bölünmesinin önüne geçiyoruz. 1 milyon hektarlık arazinin bölünmesini engelledik.

"TARIM ALANLARINA BETON DİKMEK VATANA İHANET"
Her tarım alanına beton yığını dikersek bu vatana ihanet ederiz. Halen 250 ovamızı sit alanı olarak ilan etmiş durumdayız. Bu sayıyı yakında 300'e çıkarıyoruz. Buralar sadece tarım yapılan yerler olarak kalacak.

Tarımda finans önemlidir. Sadece geçen sene çiftçilere Ziraat Bankası aracılığıyla 32 milyar lira kredi kullandırdık. 

"TARIM SPEKÜLATÖRLERİNİ MİLLİ GÜVENLİK SORUNU OLARAK GÖRÜYORUZ"
Vatandaşlarımızın en çok kullandığı ürünler üzerinden sahnelenen oyunların amacı görünüyor. Spekülatörler kar hırsıyla hareket ederken bir kısmı daha derin emeller güdüyor. Bu tür tezgahları bozmaya devam edeceğiz. Çiftçi kardeşlerim vasıtasıyla tüm ülkeme sesleniyorum, ne üreticimizin alın terine ne de tüketicimizin sofrasına göz dikmesine izin vermeyeceğiz. Tarım sektöründeki spekülatörleri, tıpkı sınırlarımıza dayanan teröristler gibi bir milli güvenlik sorunu olarak görüyoruz.

"UYGUN FİYATLI ET SUNAMADIK"
Çok uğraşmamıza rağmen hala vatandaşlarımıza istediğimiz seviyede uygun fiyatlardan et sunamadığımızı itiraf ediyorum.

Tarımda planlı üretime geçerek ithalatı azaltmayı ve ihracatı çoğaltmayı amaçlıyoruz.

"İKİ KAT BÜYÜMEMİZ LAZIM"
Geçtiğimiz 17 yılda ülkemizi 3,5 kat büyüttük. Önümüzdeki dönemde 10 ekonomi arasına girmesi için en az iki katlık büyüme gerçekleştirmemiz lazım. Kim ne hizmet verdi, ne hizmet veriyor. Siyaset gözlüğünün ötesinde bir sağduyu ile değerlendirmenizi istiyorum. Bugün oynanan oyunları daha iyi anlama imkanı bulacağınıza inanıyorum. Hedeflerimize ulaştığımızda karşımıza engeller çıkarılıyor. Merkez Bankamızın döviz rezervi 100 milyar dolara gelmiş durumda. Daha da çıkacağız, yükseleceğiz, güçleneceğiz.

Kayyum olayını hukuk çerçevesinde devreye soktuk. Devletin parasını Kandil'e gönderenlerle devam edecek halimiz yoktu. Durup dururken güvenlik güçlerimizi devreye sokmadık. Bu adımı ülkenin huzuru için attık. FETÖ vasıtasıyla kanlı bir darbeye teşebbüs edildi. Bu darbe girişimini de milletimizin desteğiyle akamete uğrattık. 

KILIÇDAROĞLU'NA YPG YANITI
Ana muhalefetin başı YPG PKK neden bize saldırsın diyor. Neden bize saldırsın sorusunu sorana ben saldırdılar diyorum. 100'e yakın vatandaşımızın şehit olmasına neden olan onlar. 

"YENİ SALDIRI PLANLIYORLAR"
on olarak Ağustos ayında bu kez ekonomi silahını çektiler. Ekonomiyi batırmaya çalıştılar. Bu seçimlerde istedikleri gibi bir istikrarsızlık ortamı oluşturabilirlerse, hemen ardından tüm cephelerden ülkemize yeni saldırılar düzenlemeyi planlıyorlar. Söz veriyorum, bunlara asla fırsat tanımayacağız. Söz veriyorum, bunlara asla fırsat tanımayacağız.

"İHA YAPIYORUZ, BUNDAN RAHATSIZ"
CHP terör örgütlerinin saldırılarında darbe girişimlerinde hiçbir zaman ülkemizin yanında yer almadı. Sayın Kılıçdaroğlu Almanya'ya gidiyor terör örgütü temsilcileriyle Alman Parlamentosu'nda YPG paçavrası olan teröristle poz veriyor. Biz İHA, SİHA yapıyoruz. Adam bundan rahatsız.

CHP'YE UZAY AJANSI TEPKİSİ
Son olarak bu parti tuttu, Türkiye Uzay Ajansı'nın kuruluşuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Türkiye'nin uzay yarışında yer almasından CHP  neden rahatısız oluyor? Uydu yapıyoruz, haberleşmeden istihbarata uzay çalışmalarını etkin kullanma gayretindeyiz. Türkiye Uzay Ajansı'nın faaliyetine engel olmanın ülke çıkarlarına nasıl faydası olacağını tüm çiftçi kardeşlerimin takdirine sunuyorum. Hiçbir projeye imza atmazlar, yapanları engellemek için Anayasa Mahkemesi önünde nöbet tutarlar."  (NTV)

 
CHP Lideri’nin İzmir programının tarihi netleşti
 
Soyer 'tarım projeleri'ni açıklıyor: İkinci cemre Ödemiş'te!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 6 Mart 2019 Çarşamba 12:39

Ölüye suni teneffüs yapıyor. Aklınız neredeydi bugüne kadar? samanı ithal etmeden önce düşünecektiniz. Ne hale soktunuz tarımı ve çiftçiyi yazıklar olsun.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri’nin İzmir programının tarihi netleşti
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 31 Mart yerel seçimlerine 5 gün kala İzmir’e ...
Zeybekci'den 'lağım suyu denize akıyor' eleştirisi: Bu görüntülerden İzmir'i kurtaracağız!
Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
CHP Buca adayı Kılıç: Bucalı öğrenciler Alsancak’a, Bornova’ya gitmeyecek
Yaşanabilir, nefes alan bir Buca hedefleriyle yola çıkan CHP Buca Belediye ...
 
CHP Bornova adayı İduğ'un seçim şarkısı aileden
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, seçim çalışmalarında ...
CHP Narlıdere adayı Engin: Makam arabasına değil şahsi aracıma bineceğim
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, ...
CHP'li Beko: Çocuk Teslim Merkezleri kurulmalı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, boşanmaların ardından velayeti kendisine ...
 
AK Parti Bayraklı adayı Aslan'dan belediye personeline ziyaret
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, seçim ...
CHP Balçova adayı Çalkaya: Daha iyisi için daha çok çalışacağız
Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya seçim çalışmalarına ...
Başkan İnce: Güzelbahçelilerin ekmeğini büyüteceğiz
Güzelbahçe Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva