HABERLER>YAŞAM
3 Haziran 2015 Çarşamba - 13:40

Eğitimin en üst 'Derece'si İzmir'e merhaba diyor

İzmir’de üst kalitede eğitim verecek, 'yatırım'ı insan odaklı olarak ülkenin geleceğinde rol oynayacak nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Derece Eğitim Kurumları’nın MÜSİAD üyelerine özel tanıtımı Kaya Termal Otel Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Eğitimin en üst  Derece si İzmir e merhaba diyor

MÜSİAD İzmir Şubesi üyesi 69 işadamının bir araya gelerek kurduğu Derece Koleji ilk etapta anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak 720 öğrenci kapasiteyle Adnan Menderes Havalimanı karşısında yer alan kampusunda eğitime başlıyor.  “Başarılı nesiller ve sağlam gelecek' felsefesinden yola çıkılarak kurulan Derece Koleji'nin açılışı için geri sayım başlarken, Türk eğitim sisteminde adeta bir gurur abidesi olarak yükselecek Menderes'teki okulun çığır açacak eğitim sistemi MÜSİAD ailesi ile paylaşıldı.

Derece Koleji’nin farkındalık yaratacak eğitim sistemini anlatan MÜSİAD İzmir Başkanı ve Derece Özel Eğitim Yayıncılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, okulda öğretmeninden öğrencisine kadar her bireyin özel bir eğitimden geçirileceğini vurguladı. Öğretmen alımlarını da enneagram kişilik testi ile gerçekleştirildiğinin altını çizen Ülkü, “Görüşmeye gelen öğretmen adaylarımız eğitmenler ve sosyologlarımız eşliğinde özel testlerden geçiyor. Keyifli bir ortamda yapılan bu özel çalışma sonunda her biri yenilenmiş ve eğitim adına heyecanı kalplerinin en derin noktalarında hissetmiş olarak yanımızdan ayrılıyor. İşte bu eğitim için hissedilen heyecan bizim ne kadar doğru noktada olduğumuzun göstergesi oluyor. Öğrencisinden öğretmenine, okulu kuran 69 iş adamından yöneticilerimize kadar hepimiz, değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun gençlerini, ekonomiden sağlığa, eğitimden spora kadar her alanda geleceğin liderlerini yetiştirmek için yola çıktık” dedi.



EĞİTİMDE BİR İLK…
Derece Koleji’nin öğretmen alımlarının özel eğitimciler ve sosyologlar eşliğinde enneagram testleri uygulanarak yapıldığını belirten Ülkü; “Bu önemli kişilik analiz testleriyle amacımız; bu eğitimi almış öğretmenlerimizin, öğrencilerinin kişiliklerini daha kolay analiz etmeleri, onların, öğrenme biçimlerini, motivasyon unsurlarını, çalışma biçimlerini, odak noktalarını çok daha kolay tespit edebiliyor hale gelmelerini sağlamaktır. Böylelikle aldıkları bu özel eğitimle öğrencilerimiz kendini ve yeteneklerini keşfederek daha doğru hedeflere sahip olacak. Öğrencilerimize kendi kişiliğine uygun bir yol tasarlanıp, uygulanacaktır. Bu özel eğitim sistemi ile öğrencilerimiz daha verimli ders çalışacak, büyük başarılara imza atacaktır. Derece Koleji, gerek eğitim ve öğretimdeki başarısı, gerekse yetiştirdiği başarılı öğrencilerle İzmir'i Türkiye çapında ve dünyada başarıyla temsil edecektir” diye konuştu.

Okul Genel Müdürü Bülent Aydoğdu okulun eğitim kalitesi ile ilgili bilgi verirken, Eğitimci Yazar Nursevim Sözcüer, eğitimciler uygulanacak özel eğitim programı ve enneagram sistemi ile ilgili MÜSİAD üyeleri ve eşlerine bilgi verdi. İlgiyle izlenen yeni eğitim programı misafirlerden geçerli not aldı.

OKULUN TEKNİK BİLGİLERİ
Derece Koleji, 5676 metrekare arsa üzerine kurulmuş olup, 4377 metrekare kapalı alana sahiptir. Uzun ve kapsamlı araştırmalar ve planlamalar sonucu şekillenen bu eğitim yuvasında 4 derslikli anasınıfı, 12 derslikli ilkokul, 16 derslikli ortaokul olmak üzere toplam 730 öğrenci son derece sağlıklı fiziksel şartlarda eğitim görebilecek. Derece Koleji'nde sınıf mevcutları ise maksimum 24 öğrenci olarak planlandı.
 
Tanıtım toplantısı sonunda Derece Koleji Yönetim Kurulu, Başkan Ümit Ülkü tarafından konuklara tanıtıldı.
 

 
İzmir enflasyonu Türkiye’nin üzerinde
 
Bahçeli’den sert sözler: Erdoğan…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nedim Atilla yazdı: Koalisyon kötü bir şey değildir
Geçen hafta 8 Haziran senaryolarını konu ettiğim yazım oldukça ilgi gördü. ...
Murat Bakan: Kazanan bir avukatım
Hanzade Ünuz, CHP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı avukat Murat Bakan ile konuştu...
İzmir'de şafak vakti kovalamaca: 1 yaralı
Balçova’da, bu sabah içinde uzun namlulu silah olduğu öne sürülen bir ...
 
7 Haziran senaryoları ve İzmir!
Türkiye’nin nefesini tuttuğu 7 Haziran genel seçimleri için geri sayım ...
Ülkeyi sarsan olayda flaş gelişme: İlk rapor
Kars'ta 4 ay içinde peş peşe hayatını kaybeden üç kardeşin ölüm nedeni ...
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
 
Usta gazeteci Çetin Altan hastaneye kaldırıldı
87 yaşındaki duayen gazeteci ve yazar Çetin Altan, hastaneye kaldırıldı.
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: Biri çocuk…
İzmir’de Konak İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ...
İzmir'de ev yangını: 1 ölü
İzmir'in Buca İlçesi'nde, tek katlı binada elektrik sisteminin kısa devre ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva