HABERLER>EKONOMİ
1 Aralık 2012 Cumartesi - 19:10

EGİAD’ta kadın devrimi: Yeni başkan ‘fotoda’ Seda Kaya

Ege Genç İşadamları Derneği(EGİAD)'ın bugün yapılan olağan genel kurulunda, 307 üyenin 154'ünün oyunu alan Seda Kaya EGİAD'ın yeni ve ilk kadın başkanı oldu. Yoğun ilginin olduğu seçimlerde ipi göğüsleyen Kaya yaptığı teşekkür konuşmasında, duyduğu mutluluğu dile getirdi. Rakibi Kenan Doğan ise 150 oy alarak kıl payı başkanlığı kaçırdı.

EGİAD’ta kadın devrimi: Yeni başkan ‘fotoda’ Seda Kaya

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir iş dünyasının merakla beklediği Ege Genç İşadamları Derneği(EGİAD) genel kurulunun galibi belli oldu. Derneğin 12. dönemin yönetim, denetim, danışma kurulu ile haysiyet divanının seçildiği olağan genel kurulda, Seda Kaya ve ekibi galibiyet ipini göğüsledi.

Genel kurula katılan, 307 üyenin 154'ünün oyunu alan Kaya ile birlikte EGİAD'da yeni bir dönem başlamış oldu. İki yıl boyunca, 2014'e kadar, görevde kalacak olan ekibi, yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor.



Yüksek katılımın olduğu seçimlerin ardından 'teşekkür konuşması' yapmak için kürsüye gelen Kaya, son derece seviyeli geçen seçimler nedeniyle Kenan Doğan ve ekibine teşekkür etti. Kaya, bundan sonra hep birlikte çalışacaklarını vurgulayarak, seçim boyunca kendisine destek veren ailesine ve kızına teşekkür etti.
 
DEMOKRASİ KAZANDI
Sonuçların açıklanmasının hemen ardından kürsüye çıkan Kenan Doğan, seçimlerde demokrasinin kazandığını söyledi. Doğan, EGİAD üyelerini değerlerine sahip çıktığını açıklayarak, "EGİAD bu seçimlerde demokrasinin beşiği olduğunu göstermiştir. Bu seçim süreci EGİAD'a değer katmıştır. Bizler de bu sürece katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
 
“EGİAD'A YAKIŞTI”
EGİAD'ın Eski Başkanı Temel Aycan Şen ise, her iki adayın da kendilerine yakışır şekilde mücadele ettiğini söyledi. Şen, bundan sonraki süreçte de hep birlikte çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.
 
KİMLER KATILDI?
Swissotel Grand Efes İzmir'de saat 10:00'da başlayan genel kurula, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, AKP İzmir Milletvekili İlknur Denizli, AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, EGİAD eski başkanı Ziya Beşe, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, EGİAD Danışma Kurulu Geçmiş Dönem Başkanı Kemal Çolakoğlu, gibi iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.
 
TELGRAFLA KUTLADILAR
EGİAD'ın genel kuruluna telgraf çeken CHP İzmir Milletvekilleri Alahattin Yüksel, Hülya Güven, Musa Çam, Birgül Ayman Gürel ile MHP İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu, her iki adaya da başarı dileklerinde bulundular.

 
GÜNÜN KARESİ: ALNINDAN ÖPTÜ!
-EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar'ın aday konuşmalarının ardından başkan adayı Seda Kaya'yı alnından öpmesi dikkat çekti. Konuşmalar sonrası otelden ayrılan EBSO Başkanı Yorgancılar'ın oylama sonrası tekrar genel kurula gelerek en arka sırada oturması da seçimleri yakından takip ettiğini gösterdi.
-Her iki ekipte, seçimin yapıldığı salonun girişinde kendi stantlarını açtılar.
-Kaya'nın ekibi turuncu; Doğan'ın ekibi ise turkuaz renkli kıravat ve fülar taktılar.
-Doğan'ın aday listesinin yer aldığı kağıt beyaz renkte olurken; Kaya ve ekibi turuncu rengi tercih etti.
-Genel kurulda, derneğe bireysel üyelik başvuru bedeli olarak 8 bin TL; kurumsal üyelikler için de 12 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca yıllık üyelik aidat tutarı da bin 500 TL oldu.  
- Genel Kurul'un divan başkanlığını EGİAD eski başkanı Ziya Beşe yaptı.
-Açılışta kısa bir konuşma yapan TÜGİK Başkanı Erkan Güral, her iki ekibe de başarılar dileyerek, seçim sürecinde 'centilmence' davrandıkları için taraflara teşekkür etti.
- EGİAD'ın önceki dönem yönetim kurulu başkanlığını yürüten Fatih Dalan ve Cemal Elmasoğlu, genel kurula katılmadı. 
- EGİAD seçimlerinde rekor oy kullanımı oldu. Toplam 362 aktif üyenin bulunduğu dernekte; Seda Kaya 154 oy alırken Kenan Doğan 150 oy da kaldı. Seçimlerde 2 üye boş oy kullanırken 1 üye de geçersiz oy kullandı.
 
YÖNETİMİN GÜNDEMİ YOĞUN OLACAK
Seda Kaya ve ekibini görevde kalacakları iki yıl boyunca oldukça yoğun bir gündem bekliyor. Öncelikle İzmir iş dünyasının önümüzdeki 4 yılını belirleyecek olan Oda ve Borsa seçimlerinin, son anda bir değişiklik olmazsa Şubat 2013 de yapılacak olması, derneğin genç üyelerini de yakından ilgilendiriyor. Lakin, birçoğu hem ticaret hem de sanayi alanında önemli görevler üstleniyor. Bunun yanı sıra; yeni yönetimin gelecek yılın ilk çeyreğinde, Ege Bölgesi ve İzmir'de de yapılanması beklenen Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİK) ile sıkı bir rekabet içine girebileceği düşünülüyor.

Her ne kadar, Türkiye ekonomisinde istikrar söylemine vurgu yapılsa da; Avrupa merkezli bir ekonomik krizin tekrar yükselişe geçebileceği olasılığı; yurtdışı ile sıkı ilişkileri olan dernek üyelerinin yönetimden beklentilerini artırabilecek bir durum olarak Kaya ve ekibinin karşısına çıkıyor.

Ayrıca sivil toplum kuruluşu (STK) olarak, her kuruma ve siyasi görüşe özenle uzak durma geleneğine sahip EGİAD'ın yeni yönetimini, önümüzdeki dönemde yapılacak yerel seçimlerde mevcut istikrarlı duruşu korumak gibi de zorlu bir görev bekliyor.
İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecinde, bugüne kadar aktif rol oynamaya gayret gösteren EGİAD'ın eski yönetiminden görevi devralan Kaya ve ekibi, aldıkları bayrağı ileri götürme iddiasını 2013 yılı sonunda yapılacak BİE seçimlerinde somut bir noktaya taşıması bekleniyor. Bu noktada, genç, dinamik ve uluslararası ilişkiler yönü kuvvetli ekip üyelerinin lobi faaliyetleri yapması gerekebilir.


 
İŞTE KAZANAN LİSTE
Seda Kaya’nın aday yönetim Kurulu listesi (TAKIM 12)
Seda Kaya, Halil Nadas, Nazif Ulusoy, Serkan İpek, Olgar Erdoğanlar, Yonca Güngör, Mehmet Kavuk, Ahu Salgar Kanat, Erhan Özusta, Cenk Öztap, Demir Koloğlu.
Haysiyet Divanı
Okan Özaydın, Serap Demir, Deniz Sivri
Denetleme Kurulu
Sualp İşgüzerer, Orkan Sözer, Ekrem Oran
Danışma Kurulu
Cüneyt Baysak, Tamer Ustaoğlu, Nafiz Gönen, Yiğit Tatış, Tankut Karabacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erol DURUKAN 3 Aralık 2012 Pazartesi 10:36

ERSİN EMLAK [EMLAK DANIŞMANI] SEDA KAYA HANIMI VE EKİBİNİ KUTLUYORUM BAŞARILAR DİLİYORUM

Yorumu oyla      12      5  
hüseyin ahmetoğlu 1 Aralık 2012 Cumartesi 23:08

turuncu devrimi.turuncuyu bulan hakketmiş demektir

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhracatta Kasım sevinci
Kasım ayı ihracatı yüzde 20 arttı, 12 milyar 772 milyon dolar oldu. AB ...
TÜGİAD Ege'de şubeleşmek istiyor
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), merkezi İzmir olmak üzere Ege ...
EBSO’dan ‘elektronik’ çek önerisi
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, elektronik ...
 
‘Serbest kıyafet’ yönetmeliği sektörü de böldü!
Okul kıyafetlerini serbestleştirme tartışması tekstil ve hazır giyim sektörünü ...
Kızlar Ağası’na ‘Hürrem’ dopingi!
'MuhteşemYüzyıl' adlı dizideki 'Hürrem Sultan' karakterini canlandıran ...
Yeni elektrik zammı yola çıktı bile!
BOTAŞ'ın elektrik santrallerine sattığı doğalgazın fiyatına yüzde 37 zam ...
 
Verona'yla İzmir artık 'Fuar' kardeşi
Verona Fuarı yetkilileri, işbirliği yapmak için İZFAŞ’a iadeyi ziyarette ...
Van depremi KOSGEB kredilerini mi vurdu?
Van Depremi’nin KOSGEB desteklerinden yararlanan işletmeleri de sıkıntıya ...
Babacan’dan KOSGEB zirvesinde KOBİ vurgusu
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva