HABERLER>EKONOMİ
21 Kasım 2012 Çarşamba - 11:18

EGİAD’ta Başkan net konuştu: Kimse için ricacı olmam

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)'nin genel kurul seçimlerine iki hafta kala, derneğin mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, hiçbir aday için 'destekçi ya da ricacı' olunmaması gerektiğinin altını çizerek, "Dış desteklerin ya da aracıların, EGİAD üyesinin hür iradesinin üzerinde etkili olacağını düşünmüyorum. Ben, 6 tane genel kurula tanık oldum. Kendi adaylık sürecim içinde, eski başkanlarımızdan ne bir istek de bulundum ne de ricacı oldum. Dolayısıyla EGİAD başkanı olarak, önümüzdeki seçim sürecinde kimse için böyle bir çaba ve gayret içinde olmam. Bunu yapan da, haksızlık etmiş olur" dedi.

EGİAD’ta Başkan net konuştu: Kimse için ricacı olmam

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Sonuçları merakla beklenen Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)'nin 12. dönem yönetiminin belirleneceği 1 Aralık 2012'deki genel kuruluna iki hafta kala, başkan adayları çalışmalarını aralıksız sürdürürken; her iki adaya da eşit mesafede durmaya özen gösterdiğini belirten EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, seçimlerle ilgili duygu ve düşüncelerini EGEDESONSÖZ okuyucularıyla paylaştı.

- EGİAD seçimlerine ‘ağabey’ bakışı: Dalan ve Elmasoğlu ne dedi?

Yaklaşık 350 üyenin oy kullanmasının beklendiği genel kurul öncesi seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Şen, her iki ekibin de seviyeli şekilde bu yarışı götürdüğünü aktararak, bunun sağlanması için kendisinin de son derece titiz davrandığını kaydetti.
EGİAD seçimlerinde kaybeden tarafın olamayacağını belirten Şen, "Bu seçim, iki arkadaşımızın da kazanmak için mücadele verdiği bir yarış. Fakat EGİAD seçimlerini kim kazanırsa kazansın, aslında kaybeden taraf olmaz. Çünkü, bu dernekte seçimleri kazanan taraf, kaybeden ekibi her zaman kucaklaması bilir. Aynı şekilde kaybeden taraf da kazanan tarafı tebrik eder. Hatta kaybeden taraf dernek için bir nefer gibi çalışır. Biz önceki yıllarda bunun örneğini yaşadık. Zaten aynı masa ve yönetimde görev almış tarafların olduğu bir seçimde, aksini düşünmek de mümkün değil. EGİAD'ın mevcut başkanı olarak benim gayretim, derneğimizin selameti için, bu seçimlerin barış ve şenlik havasında geçmesini sağlayacak şartları oluşturmak. Bu noktada, her iki ekip arasındaki mücadelenin seviyeli şekilde gitmesine, başkan olarak özen gösteriyorum" diye konuştu.
 
YÖNETİM BİR HİZMET YARIŞIDIR
EGİAD yönetimine gelmenin bir hizmet yarışı olduğunu kaydeden Şen, "Seçim sonrası göreve gelecek ekip, bu derneğin yönetimi ve kalbi olacak. Dolayısıyla seçimlerde yine EGİAD galip çıkacak. Ben, yönetime gelmeyi 'hizmet yarışı' olarak değerlendiriyorum. Bugüne kadar da böyle olmuştur. Hizmette devamlılık her zaman esastır. Şu ana kadar açıklanan projelerden bazıları, mevcut yönetim kurulu faaliyetleri içinde çalışıldı. Çünkü aday olan arkadaşlarımız zaten yönetimde yer alıyorlar ve projelerle ilgileniyorlardı. Dolayısıyla ortaya koyulan proje başlıkları, mevcutların üzerine koyulmuş çalışmalar. Yani bir devamlılık söz konusu ve bu yönüyle de çok olumlu" ifadesinde bulundu.

 
EGİAD BİR MARKA
EGİAD'ın farklı sektörlerden gelen, ticari ve sosyal ilgileri farklı olan geniş bir üye yelpazesi bulunduğunu aktaran Şen, "Üye yelpazesi geniş, 20 yılını başarılarla geride bırakmış ve kendisinden iyi şeyler beklenen marka olmuş bir derneğin, şehrine, bölgesine ve ülkesine faydalı projeler üretmesi gerekir. Bunlardan hiçbirinin eksik olmaması lazım yoksa projelerin bir kanadı eksik kalır. Üyelerimiz, değişik sektörlerden geldiği için farkı beklentileri ve ihtiyaçları oluyor. Bunlar göz önüne alınarak, derneğin marka değerine daha da artırmaya yönelik çalışmalar yapılması gerekiyor. Çünkü, EGİAD bulunduğu konum itibariyle hem ülkesine hem de iş dünyasında sorumlulukları olan bir kurum. Biz 11. dönem yönetimi olarak bunun için çalıştık" şeklinde konuştu.
 
GENÇLERE SÖZ VERİLMELİ
EGİAD'ın bir takım gelenekleri bulunduğuna işaret eden Başkan Şen, partiler üstü bir konumda olduklarını vurguladı. Şen, "Biz herkese eşit mesafede durarak laik, demokratik ve Atatürkçü yoldan ayrılmadan, iş dünyasında çekince içinde bulunmadan çalıştık. Bundan sonra da cesurca ve gençliğin verdiği dinamizmle bunun yapılması lazım. Çünkü dinamizm ve gençlik iki önemli anahtar... Üyelerimizin sahip oldukları iyi eğitim ve teknolojik imkanları kullanma becerileriyle bu sürece katkıda bulunması; edindikleri birikimleri paylaşması gerekir. Çağımız çok hızlı değişiyor. Dolayısıyla İzmir iş dünyasında gençlere söz imkanı tanınması lazım" ifadesinde bulundu.
 
PROJELERİN AYAĞI YERE BASMALI
Kimi zaman seçimlerde vaatlerinin cömertçe kullanılabildiğine işaret eden Şen, "EGİAD üyelerinin bu noktada, değerlendirmeleri çok iyi yaptıklarını gördük. Önemli olan nokta; ayağı yere basan, sayısal değerlerle ölçülebilen projeleri hayata geçirmek ya da bunun için çalışmak. Yönetime talip olan arkadaşlarımızın şunu iyi bilemeleri gerekir: bu iş, ekip olarak yapılan, tamamen gönüllülük esasına dayalı, vakit ve zaman alan bir süreci kapsar. Dolayısıyla aday ekiplerin bunları göz önüne alarak, dernek için harcayacakları zaman konusunda kararlı olmaları gerekir. Çünkü üyeler, değerlendirmelerini bu açıdan yapacaktır" diye konuştu. 
 
SANDIK ÇOK BAŞKA BİR ŞEYDİR
Seçimleri hangi adayın kazanıp hangi adayın kazanamayacağı konusunda kimsenin bir şey bilemeyeceğini ifade eden Şen, "Sandık çok başka bir şeydir. Seçimlerin yapıldığı tüm kurumlarda; örneğin devlet yönetiminin belirlendiği zamanlarda bile, sandık atmosferi çok ayrı bir dinamiktir. Sonuçları tahmin etmek, kolay değildir. Sandık başında oy verinceye kadar, adayların attığı her adım ve söyledikleri her söz, sonucu etkileyebilir. Son dakikaya kadar kendinize ve ekibinize güveniyor; ayağı yere basan projeler ortaya koyuyorsanız, bir adım öteye geçersiniz" şeklinde konuştu.
 
HÜR İRADE ARACIYA ÜSTÜN GELİR
EGİAD seçim sürecini olumlu ya da olumsuz etkileyecek davranışlara kimsenin girmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dernek üyelerimiz, olgun kişilikleriyle analiz edebilme gücüne sahip kişilerdir. Birisinin desteği ya da ricasıyla değil, kendi özgür iradeleriyle en doğru kararı verirler. Bu yüzden dış desteklerin ya da aracıların bu seçimlerde, EGİAD üyesinin hür iradesinin üzerinde etkili olacağını düşünmüyorum. Ben, 6 tane genel kurula tanık oldum. Kendi adaylık sürecim içinde, eski başkanlarımızdan ne bir istek de bulundum ne de ricacı oldum. Dolayısıyla EGİAD başkanı olarak, önümüzdeki seçim sürecinde kimse için böyle bir çaba ve gayret içinde olmam. Bunu yapan da, haksızlık etmiş olur."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Fatih 22 Kasım 2012 Perşembe 11:02

Bravo Başkan, Size de yakışan bu tavırdır.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGİAD seçimlerine '10' kala: Eski başkanlar ne diyor?
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)'nin 1 Aralık 2012 tarihinde yapılacak ...
Dünya makinecileri İzmir’de buluşuyor
Türkiye’nin ihracat ve istihdam lokomotiflerinden makine sektörü, alanında ...
MYVIA'ya büyük ilgi ilk etap satışları bitti
İnşaat ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren Gözde Grubunun Bornova’da ...
 
Narenciye sektörünün acı günü: Türkmenoğlu vefat etti
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Geçmiş Dönem Başkanı ve Ege ...
İzmir’den Afrika’ya tutumlu bohça
İzmir 'de Doğaldenge Tekstil ve Ev Ürünleri Tic. A.Ş. tarafından üretimine ...
Urlalı balıkçıların trol isyanı!
Urla balıkçılar trol ile avcılık yapanların denize ve kendilerine çok ...
 
MÜSİAD İzmir Dubai'ye fuar gezisi
MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çabuk ve beraberindeki ...
Müsteşar Altunyıldız: Dünyayı düzleştirmeye çalışıyoruz
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyıldız, bakanlık olarak ...
Rus gelinleri İzmir giydirecek
Avrupa’nın en büyük gelinlik, damatlık ve abiye ihtisas fuarı 'If Wedding ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva