HABERLER>EKONOMİ
20 Kasım 2012 Salı - 13:11

EGİAD seçimlerine '10' kala: Eski başkanlar ne diyor?

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)'nin 1 Aralık 2012 tarihinde yapılacak olan genel kurulu öncesi, başkan ve yönetim kurulu adayları belli olurken; derneğin gelecek vizyonunu şekillendirecek olan dernek seçimi ve yeni yönetimiyle ilgili eski başkanlar düşüncelerini EGEDESONSÖZ'e açıkladı.

EGİAD seçimlerine  10  kala: Eski başkanlar ne diyor?

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir iş dünyasının merakla beklediği Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)'nin 1 Aralık 2012 tarihinde yapılacak olan genel kurul öncesi başkan ve yönetim kurulu adayları belli olurken; EGİAD'ın gelecek vizyonunu şekillendirecek olan seçimlerle ilgili adaylar da çalışmalarını sürdürüyor.

Mevcut yönetimde yer alan Üye İlişkileri Projelerinden Sorumlu Başkan Vekili Seda Kaya ile Toplumsal Sorumluluk ve Kalkınma Projelerinden Sorumlu Başkan Vekili Kenan Doğan arasında geçmesi beklenen yarış öncesi, EGİAD'ın emektar ağabeyleri, derneğin geleceğine ilişkin duygu ve düşüncelerini EGEDESONSÖZ'e açıkladı.
 
SÖYLENMEYENİ SÖYLEMEK GEREKİYOR
EGİAD'ın 9. ve 10. dönem başkanlık görevini yürüten Elmas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, seçimler sonrasında yönetimde gelecek ekibin gençliğin verdiği dinamizmle tecrübeyi harmanlaması gerektiğini vurguladı. Elmasoğlu, yönetime talip olan her iki adayla da çalıştığını hatırlatarak, "Aday olan her iki kardeşimle de çalıştım. Sonuçta bizim beklentimiz de İzmirlilerin beklentisi şeklinde. Genç neslin dinamizmden gelen bir sesi var. Bunun yanında tecrübe de çok önemli. Dolayısıyla her ikisini de bir araya getirmek ve 'Söylenmeyen şeyleri söylemek' gerekiyor" diye konuştu.

Proje ve hayallere ulaşabilmenin formülünün farklılıktan geçtiğini aktaran Elmasoğlu, "Başarıyı birilerinin izlerini takip ederek sonuca varmak olarak değil; farklılık temeline oturtarak düşünmek gerekir. Bu da makro düzeyde kimsenin hayal etmediği, yenilikçi ve sürdürülebilir bir modelle gerçekleştirilebilir. İzmir'in gelişim süreçleri içinde aday arkadaşlarımızın 'Kent ekonomisi ne olacak? İzmir’e yeni sektörler mi getireceğiz?' düşüncesi içinde olması gerekiyor. Buna sahip olan ve ekip anlayışı içinde hareket eden projeler, seçimi kazanacaktır. Sonuçta kim kazanırsa kazansın, her iki aday da EGİAD kültürü ile yetiştiğinden, yönetime gelmeleri halinde çok farklı yönlere koşmayacaklardır" ifadesinde bulundu.



Yönetime gelecek ekibin, küçük projelerle günü kurtarmaya çalışmaması gerektiğinin de altını çizen Elmasoğlu, “Yönetime gelen ekip, günü kurtarmak için proje yaparsa işleri çok zor olur. Çünkü EGİAD yönetimine gelen her ekip, farklı projelerle bir öncekini geçer. Şunu da söylemek isterim ki, EGİAD yönetimindeki her başarılı çalışma, ‘isyan’ ile çıkar. Bundan kastım, ‘İzmir ve EGİAD hangi noktadadır, hangi noktaya ulaşmalıdır?’ düşünce temelinde fikir beyanı ve çalışmadır” şeklinde konuştu. EGİAD’ın Ege Bölgesi ve İzmir'deki iş adamı ve kadınlarını bünyesinde tutan güçlü bir sivil topluk kuruluşu olduğunu vurgulayan Elmasoğlu, "Bütün arkadaşlarımızın ve üyelerimiz, ilk uğrak kapısı burasıdır. Biz EGİAD için 'Liderler yetiştiren okul' tabirin kullanırdık. Bugün de durum bu şekildedir” dedi.
 
İZMİR YENİ İSİMLER ÇIKARMALI
İzmir ekonomisinin geri kaldığı ile ilgili düşüncelere katılmadığını açıklayan Elmasoğlu, “İzmir olarak, ortak akıl içinde daha çok proje üretebiliriz. Ama net olarak şunu söyleyebilirim ki, İzmir’in yeni isimler çıkarması gerekiyor. Derneğimizim bu noktadaki rolü ve konumu çok önemli. Çünkü bizler çok farklı eğitimler alıyor; bunları iş hayatında da kullanıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“İSİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRİLEBİLİR”
Seçimlerde bir kadın başkan adayının olması ve kazanması durumunda ‘EGİAD’ın isminde değişiklik olacak mı?’ sorusuyla ilgili görüşleri de değerlendiren Elmasoğlu, “İsim değişikliği karar vermek sadece yönetim kurulunun yapacağı bir şey değil. Derneğimizin erkek ve bayan iş insanlarından olşan birçok üyesi bulunuyor. Eğer böyle bir karar verilecekse, bunun için önce derneğimizim her katmanında kilometre taşı olmuş değerli üyelerine danışmak gerekir. Akıllıca hareket ederek, bir ‘arama’ toplantısı yapılır. Burada her üyenin görüşü alınır. Yani sadece ‘Ben, yönetim olarak bu ismi değiştiriyorum’ demekle bu iş olmaz. Kağıt üzerinde doğru olsa bile yanlış yapar. Çünkü EGİAD, bugüne kadar etik değerlerini korumuş, hiyerarşisi olan bir kurum. Bu değerler üzerinde yönetim kurulları her zaman özen içinde davranır” şeklinde konuştu. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı sürecinde dernek üyelerinin mutlaka yer alması gerektiğini bildiren Elmasoğlu, “Çünkü 2020 yılında İzmir'de tecrübesini ve rüştünü ispat etmiş insanlar, kente yön verecekler. Bu noktada birçok insan gibi dernek üyelerimiz de EXPO'nun kazanılması ile ilgili mücadele ediyor" dedi. Elmasoğlu, EGİAD’ın kentsel dönüşüm projeleri içinde yer alması gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
"YERE BASAN PROJE HAVUZLARI OLUŞTURMUŞLAR"
EGİAD'ın 7. ve 8. dönem yönetim kurulu başkanlığını yapan Ömer Adil Dalan Gıda ve Temizlik Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dalan, her iki listede yer alan adayların başarılı projeler oluşturduğunu belirterek, "EGİAD'ın önümüzdeki seçimlerinde, her iki adaya da başarılar diliyorum. İkisi de kıymetli kardeşlerimiz ve seçim sürecini büyük bir olgunlukla yürütüyorlar. Her ikisinin yönetim kurulu listesine baktığımız zaman, birbirinden başarılı isimler görüyoruz" diye konuştu.



İki listeli seçim, her zaman fayda sağladığın belirten Dalan, "Bu durum, seçim sürecine hareketlilik getirirken aynı zamanda seçimlerin popülaritesinin artmasını sağladı. Ben, adayların projelerini gazetelerden okudum. Her ikisi de, ayağı yere basan proje havuzu oluşturmuşlar. O yüzden kendilerini de tebrik ediyorum. Yönetime kim gelirse gelsin, önemli olan kalıcı eserlerin yapılması. Mesela arkadaşlarımızdan birisi 'EGİAD Anıtı ve Parkı' projesi çok güzel bir düşünce. Benzer şekilde, diğer başkan adayının da 'Liderlik Akademisi' projeksiyonu çok hoş. Bunların yanı sıra, EGİAD partiler üstü bir konuma sahip olsa da Ankara'da açılacak bir ofisin, burayla daha sıkı ilişkilerin sağlanması anlamında ön plana çıkartılması olumlu bir gelişme. Bütün bunlar güzel projeler" ifadesinde bulundu. EGİAD'ın, diğer genç işadamları derneklerinden bütçe, üye sayısı ve varlıklar anlamında önünde olduğunu aktaran Dalan, derneğin tüm sivil toplum kuruluşlarının gıpta ile baktığı bir yönetim binasına sahip olduğunu belirtti. EXPO 2020'nin İzmir'in bir numaralı konusu olduğuna işaret eden Dalan, derneğin bu süreçte de yürütme kurulunda yer aldığını hatırlattı.
 
"TARAFSIZ KALMAK GEREKİYOR"
EGİAD'ın önümüzdeki seçimlerinde eski başkanlarının tarafsız kalması gerektiğinin altını çizen Dalan, "Önceki dönemde görev alan başkanların tarafsız kalması daha doğru olur. Bildiğiniz üzere, derneğimizde 47 yaşından sonra üyeliğiniz fahri oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki iki seçimde daha oy kullanacağım" ifadesinde bulundu.

Dalan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'deki sosyal ve ekonomik olaylara daha pro-aktif davranıldığı başkanlık dönemleri de oldu; eğitimle ilgili yaşanan gelişmeler karşısında daha pasif davranıldığı dönemler de... Biz her zaman başkanlarımızın söylediklerine saygı duyduk. Onun ifade ettikleri aynı zamanda yönetimin düşünceleri şeklinde düşündük. Dolayısıyla biz, her zaman 'Kim kazanırsa kazansın, her zaman EGİAD' derdik. Aynı tabloyu bundan sonra da göreceğimizi umut ediyorum.”

YARIN: MEVCUT BAŞKAN TEMEL AYCAN ŞEN NE DİYOR?

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya makinecileri İzmir’de buluşuyor
Türkiye’nin ihracat ve istihdam lokomotiflerinden makine sektörü, alanında ...
MYVIA'ya büyük ilgi ilk etap satışları bitti
İnşaat ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren Gözde Grubunun Bornova’da ...
Narenciye sektörünün acı günü: Türkmenoğlu vefat etti
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Geçmiş Dönem Başkanı ve Ege ...
 
İzmir’den Afrika’ya tutumlu bohça
İzmir 'de Doğaldenge Tekstil ve Ev Ürünleri Tic. A.Ş. tarafından üretimine ...
Urlalı balıkçıların trol isyanı!
Urla balıkçılar trol ile avcılık yapanların denize ve kendilerine çok ...
MÜSİAD İzmir Dubai'ye fuar gezisi
MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çabuk ve beraberindeki ...
 
Müsteşar Altunyıldız: Dünyayı düzleştirmeye çalışıyoruz
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyıldız, bakanlık olarak ...
Rus gelinleri İzmir giydirecek
Avrupa’nın en büyük gelinlik, damatlık ve abiye ihtisas fuarı 'If Wedding ...
ASKON’da yeniden Hazırbulan dönemi
Anadolu Aslanları İş Adamaları Derneği (ASKON) İzmir şube genel kurulu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva