HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2018 Cumartesi - 12:45

Ege Üniversitesi'nde dev buluşma

Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” yaklaşık bin öğretim elamanını bir araya getirdi. EÜ’nün 2019- 2023 dönemi önceliklerinin belirleneceği stratejik planın hazırlanmasına katkı sağlayacak dört ana başlıkta, gün boyunca beyin fırtınası yapacak.

Ege Üniversitesi nde dev buluşma

Ege Üniversitesinin geleceğe taşınmasında önemli bir yere sahip olan “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” EÜ Kapalı Tenis Kortunda bugün saat 09.00’da başladı. Ortak akıl toplantısına, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, üniversitenin üst yönetimi ve öğretim elemanları katıldı. EÜ’nün uluslararası arenada hak ettiği yere getirmek ve 2019’da araştırma üniversiteleri arasına taşımak için daha önce de farklı çalışmalara imza atan Rektör Budak, “Rektörle Akşam Çayı” etkinliğinde yüzlerce akademisyenle buluştu. Her fırsatta öğrenci, akademisyen ve idari personelle görüşen Rektör Budak, yaklaşık bin öğretim elemanın bir araya gelmesiyle hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

“ÇIKIŞ YOLUMUZ EĞİTİM”
Şuranın açılış konuşmasını yapan Rektör Budak, “Ege Üniversitesinin geleceğini tartışıyoruz. Türkiye’de üniversitelerdeki akademisyenlerin bir araya gelip kendi üniversitesini, geleceğini tartıştığı ilk şura olabilir. Türkiye, dünyada ciddi bir ekonomik rekabet içinde ve yalnız. Ekonomi anlamında bu rekabette tek bir çıkış yolu var; eğitim, bilim ve fen. Bunu bütün dünya da biliyor. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bizim çıkış yolumuz da eğitim. Üniversitemizde huzur, güven ortamı var ve çok ciddi bir akademik kadro var, 5 bin kişilik akademik kadrodan söz ediyorum. Bu akademik kadroyla hem bölgeye hem de Türkiye’nin geleceği olan gençlere daha iyi bir eğitim vermek için bir yol haritası, bir çalışma platformu oluşturduk. Bütün akademisyenlerimiz Türkiye’ye bir ışık olabilir. Bu şurayla Türkiye’nin geleceğine çok ciddi katkı sunulacak. Kendi birikimlerimizi paylaşarak eyleme dönüştürmek istiyoruz. Masalardaki yaklaşık bin öğretim üyesi belki ilk kez birlikte oturuyor. Türkiye'de büyük üniversitelerde multidisipliner çalışma anlamında birlikte çalışmaları sanayiye, Ege Bölgesi’ne, Türkiye’ye insanlığa katkıda bulunması için çok önemsiyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI
Şurada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yükseköğretimde kalite ile üniversitelerin Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etme çağrısının da yanıt bulacağını kaydeden Rektör Budak, Ege Üniversitesinin yanı sıra İzmir ve Türkiye’nin, dünyanın en iyileri arasında yer almasını hedeflediklerini dile getirdi.

ÖRNEK OLACAK
Şuranın diğer üniversite ve eğitim kurumlarına örnek olacağını söyleyen Rektör Budak, “Üniversitemizin geleceği şekillendirilirken ve stratejik planlar yapılırken şurada elde edilen veriler kullanılacak. Bu organizasyon geleceğimiz için yol haritası oluşturulmasına önemli katkı sağlayacak.Ege Üniversitesinin köklü bir üniversite olması, gelenek görenekleri, kimliği ve ruhuyla yeniden bir atılıma ihtiyacı var. Bunu yapabilecek çok ciddi bir akademik kadromuz, heyecanımız ve bilgi birikimimiz var. İşte biz yeniden Ege Üniversitesi için bugün beraberiz, yeni hedeflere, ülkemize, geleceğe ve inancımız olan gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz”  diye konuştu.

EGELİ ÖĞRETİM ELEMANLARI BEYİN FIRTINASI YAPACAK
Değerlendirmeli tercih (Deliberative polling) yöntemiyle gerçekleştirilecek etkinlikte, 100 masada yaklaşık bin öğretim elemanı, eş zamanlı işleyecek çalışma grupları halinde, şura gündemindeki konuları hep birlikte değerlendirip fikirlerini dile getirecek. Katılımcıların masalardaki yeri, fakülteler arası etkileşimi arttırmak amacıyla rastlantısal olarak belirlendi. Şuranın dört ana başlığını; “Öğrenciler ve Eğitim Kalitesi”, “Kampüs Yaşamı ve Üniversitesi Kültürü”, “Toplumla İlişkiler ve Topluma Etki” ile “Araştırma Üniversitesi Olmak” oluşturuyor.

AKADEMİSYENLERDEN YOĞUN İLGİ
Akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği şuraya katılan, İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Burcu Balcı, “Şuranın yapıcı ve işlevsel olacağını düşünüyorum. Öğretim Elemanlarının çoğu burada, güzel sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum” diye konuştu. Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Necdet Erdilek, “Rektörümüzün üniversitemizde çığır açtı. Bunu hayata geçirdiği projelerde görüyoruz. Şurada, farklı fikirler bir havuzda toplanacak ve üniversitemizin geleceğe taşınmasında bu fikirlerden de yararlanılacaktır” dedi. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “İlk kez düzenleniyor ve binin üzerinde akademisyenle biz de ilk kez bir araya geliyoruz. Bilimsel temellere dayalı güzel bir raporun ortaya çıkacağını ve bunun da üniversitemizin geleceğinin planlanmasında önemli bir yer tutacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 
Başkan'dan 24 Haziran mesajları: İzmirlilere imza çağrısı! Tatlıses'e ne yanıt verdi?
 
Derbiye çıkmayan Beşiktaş için karar verildi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adalet 7 Mayıs 2018 Pazartesi 00:30

Bunuda butun kamu oyyubilmeli bilmeli hocanmmm ;

Yorumu oyla      9      5  
ATATÜRKÇÜ 5 Mayıs 2018 Cumartesi 18:31

Türkiye deki en köklü ve kendini kanıtlamış bir üniversitenin Araştırma Üniversitesi olması için şuraya ihtiyacı yok. Tıp Fakültesi ile kampüs fakülteleri arasındaki yaklaşım, araştırma-geliştirme ve projelere verilen destek farkını ortadan kaldırın yeter.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davulcular sağlıkçılara karşı.. 'Ben bunu nasıl iyi edeceğimi biliyorum'
Adana'da alkol alıp uyuşturucu kullandıktan sonra epilepsi krizi geçiren ...
Eski eşinin üzerine kızgın yağ döken kadına 20 yıl hapis
Adana'da, birlikte yaşadığı eski eşi Ayhan Akdemir'in (43) üzerine kızgın ...
Vakıf üniversitelerine 'sülale boyu' inceleme
Meclis’te görüşülen 13 devlet üniversitesini bölecek tasarıda vakıf üniversitelerinin ...
 
Cep Herkülü'nün mezarı açılacak
Japon Kyoko Mori’den olan kızı Sekai Mori, efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun ...
Bir il onun peşinde: Gizemli kız pususu!
Çorum’da, bir hafta içinde 5 gece Ulu Mezarlık’ta bir mezarın başında ...
Trafikte makas atanlara büyük ceza!
İçişleri Bakanı Soylu trafikte makas atanlarla ilgili açıklamasında "Tehlikeli ...
 
Ümit YALDIZ yazdı...Muharrem İnce hamlesi...
Ümit YALDIZ yazdı...Muharrem İnce hamlesi...
İlk kez Efes tatbikatında kullanıldı
TSK tarafından kullanılan Milli Coğrafi Analiz Sistemi(CAS) sivil kullanıma ...
Seçim için cumartesi ve pazar açık olacak
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla vatandaşların ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva