HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2018 Cumartesi - 12:33

Başkan'dan 24 Haziran mesajları: İzmirlilere imza çağrısı! Tatlıses'e ne yanıt verdi?

Kocaoğlu, “Bugün bir demokrasi sınavı veriliyor. Tüm İzmirli hemşerilerime çağrımdır. Bu bir demokrasi hareketidir. Kim kendi partisi dışında bu 4 genel başkandan birini kendisine yakın görüyorsa destek olunmasını hepinizden talep ediyorum” dedi.

Başkan dan 24 Haziran mesajları: İzmirlilere imza çağrısı! Tatlıses e ne yanıt verdi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sahilevleri Kıyı Tasarımı 2’nci Etap ve Bakü Parkı açılış törenine katıldı.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Khazar İbrahim, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, Azerbaycan Kardeşlik İşbirliği Derneği Başkanı Asıf Kurban ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı törende birbirinden önemli açıklamalara imza attı. 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri özelinde mesajlar veren Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı İbrahim Tatlıses’in kendisine yönelik eleştirilerine sert bir şekilde karşılık verdi.

24 HAZİRAN’DA KARAR NET: YA DİKTATÖRLÜK YA DEMOKRASİ!
Kocaoğlu, “Çok erken seçim süreci başlıyor, hatta başladı. Türkiye’de bir rejim değişikliği söz konusu. 24 Haziran’da sadece milletvekillerini cumhurbaşkanını seçmeyeceğiz. Ülkenin 24 Haziran’dan sonra hangi sistemle yönetileceğine karar vereceğiz. Karat net! Ya diktatörlüğe doğru gideceğiz yahut da halkın iktidarını parlamenter sistemi kuracağız. Yeniden ve güven koşullarına uygun parlamenter sistemi kuracağız. Demokrasi söylemi sadece bir söz değil. Bugün demokrasi demekle demokrat olunmuyor. Demokrasi demekle demokrasi uygulanmıyor. Çağın geldiği noktada katılımcı demokrasi. Her şeye birlikte karar vererek, birlikte yöneterek… Sen 5 seneden 5 seneye oy ver gerisini bana bırak demeden, hemşerinle, ülke vatandaşınla birlikte yönetmek… Birlikte düşünüp birlikte karar vermek. Eleştiriye açık olmak, hatadan dönmek, projelerin verimliliğini, yararını, öncelik sıralamasını doğru belirlemek, hayal peşinde koşmamak, büyük projeler yapılarak büyük adam olunmayacağını bilmekten geçiyor demokrasi” dedi.

ŞENGÜL’E: LAF SÖYLENİR DE SÖZÜN DE BİR HAYSİYETİ OLMASI GEREKİR
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül özelinde konuşan Kocaoğlu, “Aydın Şengül, şehir planlamacılığı yapmıştır, milletvekilliği, il başkanlığı yapmıştır. Geçen gün körfez projesini yapmıyor, bize izin versin yapalım demiş. Bu körfez projesinin iki ortağı var. Bir tanesi devlet demir yolları bir tanesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. ÇED raporunu da beraber aldık. Devlet demir yolları İzmir Limanı’nı işletiyor. Yenikale’den limana kadar yolu genişletirlerse, 300-400 milyon yatırım yaparsa limanın kapasitesi 3 misli artacak. En fazla 2 senede yatırımı finanse edecek. Devlet demir yolları daha bir adım atmadı. Tık yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi ÇED raporunu aldıktan sonra, almakla iş bitmiyor. Aldıktan sonra bu körfezin nasıl temizleneceği, hangi yöntemle yapılacağı, deniz canlılarına zarar vermeyeceği de proje haline getirilmek durumundadır. İl başkanımızın açıklaması bu projenin ihaleye çıkılmasından sonradır. İhaleye çıkılmıştır. Çalışmalar sürdürülecek sonrasında yapım ihalesine çıkılacaktır. Bunu biliyor. Sayın il başkanı bunu hem de çok iyi biliyor. Ama seçim var ya, laf söylenecek ya… Laf söylenir de sözün de bir haysiyeti olması gerekir” yorumunu yaptı.

BİR DİZİ YALAN SÖYLEYEREK, İFTİRA ATIYOR
AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup eski Başkanvekili Bilal Doğan’ı hedef alan Kocaoğlu, “Meclisi birlikte yönetiyoruz. Konuşuyor. Harmandalı için bir dizi yalan söyleyerek iftira atıyor. Bu şunu gösteriyor; kardeşim biz arıyoruz, tarıyoruz, çabalıyoruz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve başkanın kötü bir şeyini bulamadık. Bu sefer ne yapıyoruz? Oradan uydurup, buradan kaydırıp, yalanına bakmadan konuşuyoruz. Tramvayı şimdi İzmirli kullanıyor. Bunlar zamanında karşı çıktı. İZBAN’ı tüm İzmirli kullanıyor. İZBAN’a da zamanına karşı çıktılar. Biz inatla tüm projelerimizi yapıyoruz. Zaman kaybedebiliriz ama yolumuzdan dönmeyiz” diye konuştu.

TATLISES’E YÜKLENDİ: KOCAOĞLU’NA VURURSAN BÜYÜK ADAM OLDUĞUNU SANIYORSUN!
Kocaoğlu, ünlü türkücü ve AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı İbrahim Tatlıses’in kendisini, “Kaç senedir burada? 15 sene mi etti? 15 senede insan çocuğunu nişanlıyor, askere gönderiyor, evlendiriyor. O sünnet bile etmedi. Adam muhterem bir adam ama iş yapmıyor” sözleriyle hedef alması hakkında konuştu. Kocaoğlu,  “İzmir’e gelen 3 yılda İzmirli oluyor. Bu sanatçı 5 yılda İzmir’de yaşıyorum diyor. İzmir’i beğenmediğini söylüyor. Adalet Kalkınma Partisi’nden aday adaylığına müracaat etmiş. Hayırlı olsun. Demek ki sıra dışı bir vatandaş. 5 senede şunu öğrenmiş. İzmirli olmayı öğrenememiş ama İzmir’de Aziz Kocaoğlu’na vurursan büyük adam olduğunu sanıyorsun. Bunu öğrenmiş. Kocaoğlu’na vur dik yürü karşıya bak devam et. Bir şey öğrenmiş” dedi.  

4 PARTİ GENEL BAŞKANINA İMZA ÇAĞRISI!
Kocaoğlu, “Bugün bir demokrasi sınavı veriliyor. Dünden itibaren İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanlığı yarışına katılmak istiyor. Benim buradan tüm İzmirli hemşerilerime çağrımdır. Bu bir demokrasi hareketidir. Kim bu 4 genel başkandan hangisine kendisini yakın görüyorsa kendi partisi dışında, gidip demokrasi adına oy vermesini, demokrasi adına, geleceğimiz adına, barış adına, çocuklarımızın geleceği adına, destek olunmasını hepinizden talep ediyorum. 24 Haziran önemli bir seçimdir. 24 Haziran’da ışık görünmüştür. 24 Haziran’da eğer bu gidiş değiştirilemezse bizim kabahatimiz var. Çalışacağız. Ben ne yapayım diye sormayacağız. Sandığın korunması gerekiyor. Her sandığa gitmeyen oy bizim zararımıza oluyor. Sandığa ne kadar çok insan götürebilirsek kazanma şansımız o kadar yüksektir. Sandığa sahip çıktığımız zaman önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır” yorumunu yaptı.

PARTİMİZİN ADAYI MUHARREM İNCE’YE BAŞARILAR
Kocaoğlu, “Türkiye’nin dünyayla barışması için, dış politikamızın itibarlı hale gelmesi için, ekonomimizi, finans oyunlarından kurtarıp, üreten ekonomiye kavuşturmak için ve ülkemizdeki barış sorununu, Kürt sorununu çözmek için ve barışı ilelebet tesis etmek için Türkiye’nin 24 Haziran’da başarılı olması gerekmektedir. 14 yıllık belediye başkanı olarak partimizin başarıyla ipi göğüslemesi için adayımız Muharrem İnce’ye başarılar diliyorum” dedi.

HER BİRİNİZİ BAKÜ’YE DAVET EDİYORUM
Büyükelçi İbrahim ise, “Aziz İzmirliler size teşekkür ediyorum. Azerbaycan Türkiye kardeşliğini kökleri çok derine gidiyor. Biz asırlar boyu bir yerde olmuşuz. Biz ebedi olarak da bir yerde olacağız. İzmir’in Bakü ile çok özel bir münasebetleri var. İzmir’in havası ve Bakü’nün havası aynıdır. Burada Bakü Parkı’nın yapılması çok önemlidir.  İmkan bulduğum zaman bu parka geleceğim ve sizlere birlikte vakit geçirmekten zevk alacağım. Her birinizi Bakü’ye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

İZMİR AZİZ’DİR AZİZ KALACAK
Narlıdere Belediye Başkanı Batur da, “Bugün çok güzel bir gün. Sahil düzenlemesinin Altıevler bölümünün açılışını gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bütün körfezin kıyısını bir gerdanlık gibi işliyor. Bu 3-4 senedir işleyen bir proje. Bu gerdanlığın bir bölümü de Narlıdere Sahilevler ve Altıevler oluyor. Kentin ve vatandaşın denizle buluşmasını sağlayan bir çalışma. Bu projede emeği geçen herkese, Başkan Kocaoğlu’na, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Narlıdere diğer kentlerden gelen insanların yerleşmek istediği bir yer haline geldi. Çalışmalarıyla hep ön planda yer alan bir kent. Tercih edilen bir kent. Başkanımız görevine geldiğinde güzel çalışmalar yapıldı. Özellikle ulaşımda devrim yapıldı. Raylı sistemlerde 15 yılda İzmir kenti bir devrim yarattı. Bu parkın adının da kardeş Azerbaycan’ın başkentinin adıyla taçlandırılması bize onur verdi. Bu çalışmalar devam edecek. Narlıdere’de zaten Büyükşehir Belediyemizle iç içe, omuz omuza bir temasımız var. Başkanımızın desteğini her zaman istiyoruz. Metropolde ve kırsalda ilçe belediye başkanlarından çalışanların başkandan destek aldığı biliniyor. İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak. Narlıdere her zaman sizinle güzel değerli başkanım. 24 Haziran’da bu defa demokrasi, Atatürkçüler kazanacak” diye konuştu.

BİZ BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ
Dernek Başkanı Kurban, “ 100 yıl önce nasıl kardeşsek bugün de öyleyiz. İzmir’in göbeğinde Bakü Parkı açıyoruz. Bunda emeği geçen herkese başta başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Yaşasın Bakü ve İzmir kardeşliği, yaşasın Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği. Biz bir millet iki devletiz” ifadelerini kullandı.  

KARDEŞLİĞİN SİMGESİ “BAKÜ PARKI”
Sahilevleri ikinci etap içinde yer alan Bakü Parkı çocukların rahatça oyun oynayacağı bir park olarak düzenlendi. 85 yıldır kardeş şehir olan Bakü ve İzmir, Azerbaycan’ın bağımsızlığının 100. yılında Sahilevleri Bakü Parkı’nı açarak bu dostluğu taçlandırdı. Çalı grupları ve ağaçlarla deniz ve araç yolu arasında yeşil bir koridor oluşturulan parkta 114 adet ağaç, 32 bin 839 adet farklı türlerde çalı bitkisi, 243 bin 455 adet yer örtücü ve sarılıcı bitki dikimi yapıl dı. Kıyı bandında denizi seyretmeye olanak sağlayan oturma bankları, 13 adet gölgelik,  1 adet engelli çocuk oyun alanı, 1 kondisyon alanı mevcut olup; özel tasarım 35 adet çöp kovası yer alıyor.

BİSİKLET YOLLARI VE BİSİM İSTASYONU
Kentte uygulanan kıyı tasarım projelerinde olduğu gibi Narlıdere-Sahilevleri Kıyı Bandı Düzenleme Projesi’nin ikinci etabında da vatandaşlar, kesintisiz uzanan yaya yollarıyla hem denizle buluşuyor hem de spor yapabiliyor. 

Yaptığı kıyı tasarım projelerinde bisiklet kullanımına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, pedal tutkunlarını bu projede de 1 kilometrelik bisiklet yolu ve BİSİM istasyonuyla buluşturuyor. Sahilevleri Kıyı Tasarımı'nda miniklerin ilgisini çekecek yeni nesil oyun grupları da bulunuyor.

BOSTANLI MODELİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı sahiline kurulan ve başta gençler olmak üzere, İzmir’in eşsiz körfez manzarası eşliğinde günün yorgunluğunu atmak isteyenlerin büyük beğenisini kazanan ahşap görünümlü gün batımı terasından birini de Narlıdere-Sahilevleri Projesi için kurdu. Kıyı bandına dağıtılan oturma bankları ise doğal taş ve beton prekasttan yapıldı. Denize daha da yakınlaşmak isteyenler için ayrıca 4 adet balıkçı iskelesi oluşturuldu.  
Narlıdere ilçesinin gözde yerleşim bölgesi  Sahilevleri,  toplam 2.6 kilometrelik  kıyı düzenlemesiyle yeşil dokusu, balıkçı iskeleleri, oturma ve seyir gruplarıyla bölge, yeni bir çekim merkezi haline geldi.   

DAHA YEŞİL DAHA MAVİ
Bakü parkının da içinde bulunduğu  Sahilevleri ikinci etap düzenlemesiinde  deniz tuzuna ve rüzgara dayanıklı her zaman yeşil kalan ardıç, ılgın, iğde, defne ile  renkli çiçekleri olan gazania, kazayağı gibi yüzey örtücüler ve zakkum, gaura, berberis, kuşdili, lavanta gibi renkli çalı grupları kullanıldı. Mavi ile yeşilin buluştuğu bu düzenlemede, birinci etapta olduğu gibi İzmir Heykel Çalıştayı eserlerinden biri  kullanılacak.

KIYILAR RENKLENİYOR
İzmirlileri daha rahat ve konforlu ortamlarda  denizle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier - Karataş, Üçkuyular - Göztepe İskele arası ile Bostanlı Deresi, iki etaptan oluşan Sahilevleri Kıyı Düzenlemesi ve Bayraklı 1. Etap ve 2 etabın ilk aşaması açıldı . Yeni Foça sahili ile Urla Kum Denizi plajını yeniden düzenleyerek bu bölgelere yeni bir cazibe kazandırdı.

 
Takımda kalacak ikinci isim belli oldu
 
Ege Üniversitesi'nde dev buluşma
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 6 Mayıs 2018 Pazar 07:59

nicolas,tramvay uygarlıktır.Yüzlerce özel arabanın,taksinin,dolmuşun,otobüsün trafiğe çıkmaması demektir.Buda tasarruf demektir,eksoz dumanının azalması demektir,korne seslerinin bitmesi demektir, tasarruf demektir uygarlık demektir .

Yorumu oyla      10      5  
İzmirli 6 Mayıs 2018 Pazar 00:00

Ferami Kılıçdaroğlu da izmirli değil ama İzmir milletvekili o nolcak

Yorumu oyla      9      5  
ferami uzun 5 Mayıs 2018 Cumartesi 21:19

İBRAHİM TATLI SES İZMİRDE YAŞIYORMUŞ DUYAN DUYMAYANA DUYMAYANDA MAHALLE BEKÇİSİNE SORSUN İZMİRLİ OLMAYI İÇİNE İYİCE SİNDİRSİN DAHA ÇOK YILLAR ÇALIŞMASI LAZIM İZMİR İÇİN

Yorumu oyla      14      5  
nicolas volkan 5 Mayıs 2018 Cumartesi 18:59

ibo 2 gunluk izmirli akp için dezavantaj olur bence oy toplamaz tıpkı kılıçdaroğlun kardeşi gibi izmirde şovdan uzak dursunlar sözverdiklerini yapsınlar ama oda yok..burda bile bazıları trolluk peşinde kendı yandaş sitenize klon hesaplarla yazarsınız ama burda sokmez nicolas benım ve akp li değilim çılgın proje değil gerçekçi projeden yanayım bilin..

Yorumu oyla      13      6  
Demokrat 5 Mayıs 2018 Cumartesi 17:43

Volkan bey izmirde Yönetimi beğenmeyen İzmir’de oturmasın ile , Türkiye de Yönetimi beğenmeyen ülkeyi terk etsin söylemi aynı görüştür. Bu görüş bölücülüğe hizmet eder. İsteyen fikrini demokratik kurallar içerisinde özgürce söylemeli, Bundandı rahatsız olmamalıyız.

Yorumu oyla      14      6  
Dadas 5 Mayıs 2018 Cumartesi 16:54

Gercekler herzaman acitir soylenince zoruna gidiyor izmir izmir olali.cehaletten.cektigini kimseden.cekmedi ak parti konusmaz yapar senin en iyi yaptgin sey eline gozune bulastirmak

Yorumu oyla      11      12  
nicolas 5 Mayıs 2018 Cumartesi 15:11

izmire tarmway gibi birçok gereksiz proje yapılmıştır, halka yarayan dokunan çılgın projeler yapmak lazım izmire

Yorumu oyla      11      15  
volkan 5 Mayıs 2018 Cumartesi 14:02

ah ibo madem memnun degilsin oturma İzmir''de heleki narliderede gut mendereste Kemalpaşa da bayindirda otur

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da AVM tartışması: Başkan Selvitopu'ndan tepki!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bakanlık'tan tarafından ...
Başkan Pekdaş'tan çarpıcı öneri: Elektrik Fabrikası, Milli Kütüphane olsun
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş satışa çıkarılan Tarihi Alsancak Elektrik ...
Bu fuar kaçmaz: İzmir için lezzet vakti
Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın ...
 
Buca bağlarından bereket fışkırıyor
Buca’nın sembolü olan üzümü kurduğu 13 dönüm üzüm bağıyla topraklarına ...
Urla'da sözleşme bayramı
Urla Belediyesi’nde çalışan kadrolu ve taşeron firmasından Belediye şirketine ...
Karşıyaka'nın en güzel balkon ve bahçesi seçiliyor
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘En Güzel Balkon - ...
 
İzmir'de büyük temizlik: Burası çöp kovası mı?
İZSU, üç noktada drenaj işlemi yaparak Meles ve Arap derelerinde  temizlik ...
Foça Belediyesi sporcusu, engelli bocada Türkiye şampiyonu oldu
Foça Belediyespor Kulübü Engelli Boccia Takımı, Samsun’da yapılan Bedensel ...
Buca Belediyesi’nden ağaç açıklaması: Kesilmedi, taşındı!
Buca Belediyesi futbol kompleksi inşaatı sırasında ağaç kesildiği haberlerine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva