HABERLER>GÜNCEL
24 Ocak 2015 Cumartesi - 10:41

Ege Tıp’ta dekan krizi: O koltuk 4 aydır boş!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı neredeyse 4 aydır boş, atama yine yapılmadı, kafalar karıştı.

Ege Tıp’ta dekan krizi: O koltuk 4 aydır boş!

Bazı üniversitelere rektör ve 40 fakülteye dekan atamalarını gerçekleştiren Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 4 aydır vekaleten yönetilen Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı'na atama yapmaması kurumda hayal kırıklığı yarattı. YÖK'ün EÜ'den önerilen üç isim arasından ya da liste dışından atama yapmaması fakültede dedikodu kazanını da kaynatırken, “YÖK ile Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın arasında neler oluyor" dedirtti.
 
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 8 Eylül 2011 yılında dekan adayı belirleme seçimi yapılmıştı. Bu seçime mevcut dekan Prof. Dr. Serhat Bor aday olmuş, 261 oy almıştı. Bor'un en yüksek oyu aldığı seçimde Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu 126 oyda kalmış, ancak YÖK tarafından EÜ Tıp Fakültesi dekanlığına atanmıştı. Fakültede sevilen bir kişi olmasına karşın Kumanlıoğlu'nun yüksek oy farkına karşın atanmasını öğretim üyeleri “dayatma" olarak kabul edip, tepkilerini eylemlerle dile getirmişti. 3 yıl önce dekan koltuğuna oturan Prof. Dr. Kumanlıoğlu'nun geçtiğimiz eylül sonunda görev süresi sona erdi. Yıllardan beri dekan aday adaylarının belirlenmesi için seçim yapılan fakültede ilk kez bu dönem bu uygulamadan vazgeçildi. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, eğilim belirleme seçimi yerine çalışmak istediği üç ismin yer aldığı listeyi YÖK Başkanlığı'na gönderdi. Yılmaz, boş koltuğa rektör yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı'yı vekaleten getirirken, kimin atanacağı merakla beklenmeye başlandı. Ancak YÖK'ün son açıklanan dekan atamaları listesinde EÜ Tıp Fakültesi'nin yer almaması dikkat çekti, herkes gerekçeleri konusunda iddialar ortaya atmaya, yorumlar yapmaya başladı.
 
ÖNERİLEN İSİMLER NEDEN BEĞENİLMİYOR?
Nitekim, mevcut dekan Prof. Dr. Kumanlıoğlu'nun tekrar bu görevi istediği, ancak Rektör Yılmaz'ın YÖK'e ilk gönderdiği listeye Başhekim Mehmet Özkahya, Prof. Dr. Hakan Coşkunol ve Prof. Dr. Bülent Semerci'nin isimlerini yazdığı öne sürüldü. YÖK'ün Kumanlıoğlu'nu tekrar göreve getirmek isterken, Yılmaz'ın daha önce düşük oy almasına karşın Kumanlıoğlu'nun dayatma şeklinde atanmasına karşı çıktığı için bu ismi listesine almadığı iddia edildi. Yılmaz'ın bu geçen süreçte aralarında bir önceki Dekan Prof. Dr. Serhat Bor'un da adının olduğu yeni ve farklı listeler gönderdiği iddiası dile getirilirken, atama yapılmaması fakültenin ana gündemi oldu. Adının verilmesini istemeyen bir öğretim üyesi, “YÖK ile rektörlük arasında nasıl bir pazarlık, nasıl bir mücadele geçiyor bilmiyoruz. Kumanlıoğlu'nun dekanlığa geliş şekli tepki çekti. Yıllar sonra seçim yapılmaması yine yadırganan bir tutum oldu. YÖK önerilen isimlerden neden birini atamıyor, pek çok soru var, cevap bulamıyoruz. EÜ'ye ceza mı kesiliyor? Çok önemli bir üniversitenin çok önemli bir fakültesinin yönetici koltuğunun aylardır vekaleten yönetilmesi hiç doğru değil. Çünkü pek çok iş askıda kalıyor" dedi.


 
Öte yandan eski dekan Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, dekanlık sorunuyla ilgili DHA'nın sorularını yanıtladı, “Devam eden dekan olarak aday olacağımı başta fakülte kurulu olmak üzere çeşitli mecralarda dile getirmiştim. Bir dekan çok ciddi sorun olmadıkça ikinci dönem de görev yapmak ister. Ama seçim yapılmadı. Listede de adım olup olmadığını bilmiyorum ama konuşmalardan tavırlardan olmadığını tahmin ediyorum" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Güneş 26 Ocak 2015 Pazartesi 10:53

Onu bunu bırakında Ege Üniversitesin'de çalışan 657 devlet memurları açlık sınırında maaş alıyor. Tüm kamu kuruluşları memurlarına ek ödemelerle desteklerken şu anda Türkiyede en düşük maaş alan memurlar üniversitede. Rektör hanım neden memurların durumlarını iyileştirici ek ödemeler için çaba sarfetmiyor. Boş işlerle kendilerine yontuyorlar herşeyi. Üniversitede memurlar sefillik düzeyinde maaş alıyor Rektör efendi!!! Bunlar için birşeyler yap !! Koltuklarla hayat geçmez.

Yorumu oyla      13      5  
[email protected] 26 Ocak 2015 Pazartesi 10:10

Bu üniversite kurulduğu günden bugüne,özellikle son (6) altı yıldır idari açıdan hiç bu kadar kötü yönetilmemiş-ti. Son altı yıldır akademik anlamda (Dekanlık, Enstitü ve Y.O. Müdürlükleri gibi) idari kadrolara yapılan atamalarda genelde böyle sorunlar yaşandığı gibi, Genel İdari Hizmetlerdeki İdari kadrolara da liyakatsiz, ehliyetsiz, açılan kurum içi sınavlarda memuriyet bilgisini ispat edemeyerek sınavı kazanamayanların, sırf Gen. Sek ve Per.D. Bşk.'nına biat ettikleri için liyakaten hak etmedikleri görevlere vekaleten görevlendirilerek, asıl hak sahiplerinin haklarını, gasp eden bir yönetim anlayışının hakim olduğu bir kurumda, bu tür sıkıntıların yaşanması çok olağandır. 60. yılını kutlayan köklü bir kuruma, bu antidemokratik yönetim anlayışı hiç yakışı kalmadığını da üzülerek belirtmek durumundayım. Bence bu yönetim, solcu olsaydı SOSYAL ADALETİ işlerdi, dolayısıyla solcu da değiller sağcı da, Padişah vari astığım astık, kestiğim kestikçiler

Yorumu oyla      16      5  
Selim 24 Ocak 2015 Cumartesi 23:09

Ege üniversitesinde solcular hakimdir tüm birimlerde nasıl bu iktidar buna göz yumar bilinmez yök başkanımız uyanmış AALLAH RAZI OLSUN KENDİLERİNDEN

Yorumu oyla      16      6  
ege 24 Ocak 2015 Cumartesi 11:58

Prof. Dr. Bülent Semerci robotik cerrahide ve üroloji alanındaki ulusal ve uluslararası üstün çalışmalarıyla dekanlığı hak etmektedir

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yine şoföre darp: Oğluna karne sürprizi hazırlarken…
İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN bünyesinde çalışan otobüs ...
Hamburgercide dayak yiyen çocuk konuştu
Suriyeli Halil, Burger King işletme müdürünün burnuna yumruk ve yüzüne ...
Bakanlıktan skandal savunma: Ali İsmail polise taş atmış!
Ali İsmail Korkmaz cinayetine ilişkin tazminat talebiyle açılan davada ...
 
Uğur Mumcu’suz 22. yıl
Karanlıklara tuttuğu ışıktan korkup, yok etmek istediler usta gazeteci ...
Nişantaşı’ndaki silahlı saldırıda flaş gelişme: 14 gözaltı
Şişli'de, Vedat Şahin ve korumasının öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin 14 kişi gözaltına alındı.
Flaş! Türkiye Kral Abdullah için yas ilan etti
Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle ...
 
Dayanılmaz acı: Madende babalarını kaybettiler, şimdi de…
Manisa Soma'daki maden faciasında iki oğlunu kaybeden 61 yaşındaki Parkinson ...
AK Partili Vekil duyurdu: Manisa’ya yeni Milli Eğitim Müdürü
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa İl Milli Eğitim ...
İzmir’de flaş karar: O gazetecilere beraat
‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasıyla ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva