HABERLER>GÜNCEL
13 Şubat 2018 Salı - 11:36

Ege'de yüksek tansiyon! AB tarafını seçti

Türk ve Yunan Sahil güvenlik tekneleri, Kardak bölgesinde çapıştılar. Yunan medyasına göre, meydana gelen olayda, Türk Sahil Güvenlik teknesinin ön tarafı (pruva), Yunan teknesinin arka tarafına (pupa) çarptı. Gerilim tırmanırken AB'den ve Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Ege de yüksek tansiyon! AB tarafını seçti

Yayımlanan fotoğrafta dün geceki süreçte olaya karıştığı belirtilen botun hasar gören kısımları var. Yunan Adalar ve Denizcilik Bakan Yardımcısı Nektarios Santorinos yaptığı açıklamada 'Olaya soğukkanlılıkla yaklaşacağız' ifadelerini kullandı.

"SOĞUKKANLI OLACAĞIZ"
Kardak adası çevresinde dün gece yaşanan olayda, adaya yaklaşmaya çalışan Yunan sahil güvenlik botları, Türk sahil güvenlik gemileri tarafından engellenmişti. Bu sırada Türk gemisi ile Yunan botu çarpışmış, Yunan botunda hasar oluşmuştu. Yunan basını olaya ilişkin fotoğrafı yayımladı. Ayrıca Yunanistan'ın Adalar ve Denizcilik Bakan Yardımcısı'nın açıklamasına da yer verildi.

Yunan bakan yardımcısı yaptığı açıklamada "Bizim sahil güvenlik botumuz bizim karasularımızda iken Türk gemisi çatma olayını gerçekleştirdi. Gemimizde çok büyük bir zarar yok. Türk sahil güvenlik botu uluslararası hukuk ve seyir kurallarına aykırı hareket etti. İnanıyorumki bu kışkırtıcı bir hareketti.Niz SG Komutanlığı ve Bakanlığımız olarak Yunan egemenlik haklarını korumaya devam edeceğiz. Bununla birlikte olaya soğukkanlılıkla yaklaşacağız" denildi.

SULAR ISINDI
Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarında, dün gece başlayan hareketlilik sürüyor. Bölgeye, saat 14.30'da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2 hücumbot ile 2 sahil güvenlik botu daha geldi. Türk deniz araçlarının sayısı 11'e, Yunan sahil güvenlik botlarının sayısı da 8'e yükseldi.

Yunanistan'ın Leros Adası'ndan saat 14.45'te, 2 zodyak botla gelen silahlı Yunan askerler ise dikkat çekti. Kardak kayalıklarından 1 mil uzaktan hızla geçen Yunan komandoların bulunduğu bot, İstanköy Adası'na doğru gitti. Türk Sahil Güvenlik botları da Kardak'a doğru yöneldi. Türk ve Yunan botlarının zaman zaman birbirine 80- 100 metre uzaklıkta seyrettiği görülürken, diğer botların kayalıklara 1- 2 mil uzaklıkta sabit durduğu gözlendi.

AB TARAFINI SEÇTİ
AB'den yapılan açıklamada, Ege sularındaki her tür provokasyona karşı uyarıda bulunuldu. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in sözcüsü açıklamasında, Türkiye'yi "iki komşuluk ilişkilerini zedeleyebilecek eylemlere karşı mesafeli olmaya" çağırdı. Sözcü, Türkiye'nin AB üyesi ülkelerin karasuları ve hava sahası üzerindeki egemenlik haklarına saygılı olması gerektiğini belirtti.

AB Komisyonu, kazada Türk botunun çarptığı Yunan teknesinin Avrupa Birliği Sınır Koruma ve Sahil Güvenlik Teşkilatı tarafından ortak finanse edildiğine de dikkat çekti. Komisyon Sözcüsü, bu kazanın Avrupa'daki vergi mükelleflerini de ilgilendirdiğini belirtti.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye'ye 'herhangi bir AB üyesine yönelik tehdit veya eylemlerden kaçınma, bunun yerine iyi komşuluk ilişkilerine, anlaşmazlıkların barışçıl çözümüne bağlı kalması ve toprak egemenliğine saygı göstermesi' çağrısında bulundu.

Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarında, dün geceden beri gerginlik yaşanıyor. İlk gerginlikte Kardak bölgesine girmeye çalışan Yunan botu, engel olan Türk botunun arka kısmına sürttü. Diğer gerginlikte ise Türk botları, Yunan botlarının Kardak’a gelmesini engelledi.

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ
Kardak yakınlarında dün gece Türk ve Yunan sahil güvenlik teknelerinin çarpışması ile oluşan gerginlikle ilgili Dışişleri'nden, Atina yönetimine sert tepki geldi.

Dışişleri'nin açıklaması şu şekilde:

"Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün (13 Şubat) yapılan bir açıklamada Kardak Kayalıkları bölgesinde yaşanan tehlikeli bir hadiseye ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri’nin Bakanlığımız Müsteşarı nezdinde “kuvvetli bir protesto girişiminde” bulunduğu iddia edilmektedir. Maalesef, Yunan tarafı bu açıklamasıyla, hem alışık olduğumuz üzere kendi kamuoyunu yanıltmakta, hem de gerçekleri her zaman olduğu gibi çarpıtmaktadır.

"MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"
Esasen Bakanlığımız Müsteşarı, ülkemize ait olan Kardak Kayalıkları civarında dün gece Yunan Sahil Güvenlik botlarının tehlikeli manevralarıyla neden oldukları olaylarla ilgili olarak Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreterini aramış ve Yunan silahlı kuvvetlerinin hasmane tasarruflarının havada ve denizde devam ettiğini, bunlara müsamaha göstermeyeceğimizi, Ege’de gerginliğin tırmanmasının her iki ülkenin de çıkarına olmadığını, Yunan tarafının bu tehlikeli hareketlerine son vermesi gerektiğini açık şekilde iletmiştir." (DHA, Milliyet, Hürriyet)

 
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 442 kişi!
 
Pınar Karşıyaka'nın rakibi belli oluyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Şubat 2018 Çarşamba 08:42

Bize ait olupta akepe iktidarında yunanın hazıra konup karaya çıktığı adalarımızdan defetme zamanı geldi. TSK'yi göreve davet ediyoruz. Bu bir milli davadır. Akepenin davası değildir.

Yorumu oyla      12      5  
Savas 13 Şubat 2018 Salı 19:52

Ege de savaş çıkacak. Bundan kaçış yok. Tsk bununla ilgili planlarını yapmıştır

Yorumu oyla      13      6  
son altaylı 13 Şubat 2018 Salı 16:25

Bu adaların oraya en güzeli bir donanma göndereceksin 1-2 ay oralarda cirit atacak. Sonra bize ait olan ufak ada,kayalık artık ne diyorlarsa hepsine tek tek türk bayrağını yerleştireceksin. sonra bak bakalım o yunanlı dostlarımız bir daha adıma tabiliyorlarmı oraya. Bu yunanlılarda bizim kadar savaşacak yürek yok. hayatları boyunca hep kaçmış ve avrupanın sırtına kambur olmuş bir millettir yunanlılar!!!

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 442 kişi!
İzmir’de huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kent genelinde yapılan ...
Bakanlık'ın sekiz çalışanına gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturmaları kapsamında, Çevre ...
Dikili'de kaçak göçmen operasyonu: 43 gözaltı
Dikili ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 8'i kadın, ...
 
TÜPRAŞ patlamasında sanıklara tahliye!
TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde meydana gelen patlamada 4 işçinin hayatını ...
Korkunç! Üç çocuk kurşun yağdırdı
12-13 yaşlarındaki üç çocuktan ikisi defalarca tetiğe bastı, seken merminin ...
Meclis’te skandal! Liseli kıza taciz iddiası
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) lise öğrencisi stajyer genç kızı ...
 
İzmir'de 'ölüm fabrikası'na baskın!
Kemalpaşa ilçesinde kiralanan bir deponun sahte içki üretim tesisine dönüştürüldüğü belirlendi.
TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu ...
Dev operasyon! 100 kişi gözaltında
Adana merkezli İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Mersin, Mardin, Eskişehir, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva