HABERLER>EGE
1 Mayıs 2016 Pazar - 15:01

Ege'de 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Manisa, Aydın ve Denizli ve Uşak'ta coşkuyla kutlandı

Ege de 1 Mayıs coşkusu

MANİSA
Manisa'da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde işçiler, sivil toplum kuruluşları ve partilerin katılımı ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı kutlamada, kalabalık yaklaşık 1 kilometre yürüdü.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Manisa'da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile kutlandı. Manisa Öğretmen Evi önünde toplanan Petrol-İş Sendikası, KESK, Mobilya işçileri, Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu, Atatürkçü Dşünce Derneği (ADD), CHP ve HDP üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık, 'Manisa işçisi köle değildir', 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelesi' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu'nun da katıldığı yürüyüş boyunca bir itfaiye aracı ve 112 ambulansının hazır bulundurulması dikkati çekti.

Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona ererken, yürüyüşün başında arama yapan polis, kalabalığı alana yine arama yaparak aldı. Burada 1 Mayıs İşçi Bayramı Düzenleme Komitesi adına Petrol İş Sendikası temsilcisi İlker Aydemir, kalabalığa seslendi. Aydemir, işçinin haklarının sömürüldüğünü ve sendikalaşmaya izin verilmediğini belirterek, "Ülkemizde sermaye ve AKP Hükümeti'nin emeğe yönelik saldırıları genişleyerek sürmektedir. Hükümet kiralık işçilik, kıdem tazminatının fona devredilmesi, kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılması, taşeronluğu daha da yaygınlaştıran politikalarla işçinin kazanımlarını yok etme peşindedir" dedi. 

Meydandaki açıklamanın ardından 1 Mayıs kutlamasına katılanlar hep birlikte halay çekti.

DENİZLİ
Denizli'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yaklaşık bin kişinin katılımıyla kutlandı. 

Denizli'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri öğle saatlerinde Delikliçınar Meydanı'nda toplandı. Gruplar sloganlar atarak, İstiklal Caddesi ve İncilipınar Caddesi güzergahından kutlamaların yapılacağı Ulus Kavşağı'na ulaştı. Meydana girişte polis katılımcıların üzerlerini tek tek aradı. Meydanda toplanan yaklaşık bin kişi, iktidar aleyhine sloganlar attı. Yapılan konuşmaların ardından halaylar çekildi ve gruplar dağıldı.

AYDIN
Aydın'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Atatürk Kent Meydanı'nda yapıldı. Yürüyerek alana girmek isteyen gruba polisin izin vermemesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Alana girenler polis noktasında üst aranması yapılamasına rağmen, organizasyonu yapan sendika görevlilerince ikinci kez arandı. 



Aydın'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Atatürk Kent Meydanı'nda HDP, KESK, DİSK, TMMOB ile Aydın Tabipler Odası ve Alevi Kültür Derneği'nden katılımcılarla kutlandı. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan HDP, KESK, DİSK, TMMOB ile Aydın Tabip Odası üyeleri kutlamanın yapılacağı Atatürk Kent Meydanı'na yürüyerek gitmek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından grup, bir süre oturma eylemi yaptı. Daha sonra izin verilen grup meydana yürüdü. Polis noktasında yapılan üst aramasından sonra alana alınanlar, ardından sendika görevlileri tarafından yapılan üst araması ile karşılaştı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, konuşmalar ve halayların çekilmesinin ardından sona erdi. Kutlamalar sırasında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nün 450 polisin katılımıyla geniş güvenlik önlemi alması dikkati çekti.

DİDİM'DE DE KUTLANDI
Didim Cumhuriyet Meydanı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ise DİSK Genel-İş, Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Büro Emekçileri Sendikası (BES), Tüm Bel Sen, Emekli Sen üyeleri, Diş Hekimleri Odası üyeleri, bazı oda, dernek, vakıfların üyeleri, CHP, EMEP ve HDP temsilcileriyle işçi ve vatandaşlardan oluşan topluluk katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen kutlamalarda türküler söylenip, sloganlar atıldı. Dövizler taşıyan grup, AK Parti aleyhine de sloganlar attı. Didim 1 Mayıs Platformu adına Eğitim-Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi bir konuşma yaptı. Kutlamalara katılanlar ardından türküler söyleyip halay çekti. Davul, zurna ve halkoyunları gösterilerinin yapıldığı kutlamalar, olaysız sona erdi.

UŞAK
Uşak'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kutlandı. Kutlamaların başında Birleşik Haziran Hareketi üyesi bir grup, afiş ve dövizlerdeki sopa ve demir çubukları toplamak isteyen polislere engel olmak istedi. Polise direnen gruptaki bazı kişiler bu demir çubuk ve sopalarla saldırı girişiminde bulununca kısa süreli gerginlik yaşandı.



1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Uşak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi. Grubun alana ilerlediği saatlerde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası İşhanı'nın çatısından canlarını hiçe sayarak halatlarla metrelerce aşağıya sallanan camları temizleyen işçiler, dikkat çekti. Alana tüm grupların girişmesinin ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunduktan sonra Birleşik Haziran Hareketi üyesi oldukları ileri sürülen bir grup, polislere ellerindeki afiş ve döviz sopalarıyla saldırı girişiminde bulundu. Olaylar, diğer polislerin araya girmesiyle kısa sürede yatıştı.

Daha sonra meydanı dolduran kalabalık Atatürk Anıtı'na beyaz ve kırmızı karanfillerden oluşan '1 Mayıs çelengi' bıraktı. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, "Çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, her alanda AKP faşizminin zirve yaptığı, iş güvencemize göz dikildiği, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığı, kadına yönelik şiddetin normalleştirilmeye çalışıldığı, çocuklara yönelik tacizin AKP eliyle korunduğu, Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirecek çatışmaların tehlikeli şekilde tırmandırıldığı, AKP'nin ısrarla Ortadoğu'daki savaşı mezhepçi, milliyetçi, etnik politikalarla süreklileştirdiği koşullarda emekçiler 2016 yılının 1 Mayıs'ında giriyor" dedi. 

Gruplar söylenen şarkılar ve çekilen halayların ardından olaysız dağıldı. (dha)

 
ABD Başkanı'ndan şaşırtan veda: Obama kaçar!
 
Başkan Şahin 1 Mayıs'ı belediye ailesiyle kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz'den Ege'ye 'Doğa ve Dostluk' için yürüdüler
Muğla'nın Datça İlçesi'nde her yıl düzenlenen, 'Akdeniz'den Ege'ye Doğa ...
AKUT 20'nci yaşını Bodrum'da kutladı
Arama Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) 20'nci kuruluş yıldönümü Bodrum'da ...
Arınç'tan damada: İtaat et, rahat et!
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Manisa'da katıldığı bir nikah töreninde ...
 
Eski koca dehşet: Çarşıda bıçakladı!
Aydın’da bir yakını ile alışverişe çıkan 31 yaşındaki Ö.Ç., karşılaştığı ...
İskeleyi tutan duvar çöktü, 2 usta öldü!
Denizli’deki bir binanın dördüncü katında çalışma yaparken, iskele kurulu ...
Bodrum'da ' 'TOKİ ve Külliyeye Hayır' eylemi!
Bodrum’da bugün düzenlenen eylemde ilçeye yapılmak istenen TOKİ binaları ...
 
Kütahya’da 3 katlı mağazada patlama
Kütahya'da 3 katlı mağazada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından ...
Vahşet: Boğazı ve bilekleri kesildi, çöpe atıldı!
Fethiye’de göğsünden bıçaklandıktan sonra boğaz ve bilekleri kesilen 72 ...
Üretici yağmur duasına çıktı!
Denizli’nin Çal İlçesi'nde beklenen nisan yağışlarının da toprağa düşmemesi ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva