HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2012 Pazartesi - 10:48

Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı

Efes Antik Kenti’nin Unesco Dünya Mirası Listesine girebilmesi ve özerk bir yönetim planına sahip olması için Selçuk Belediyesi’nin öncülüğünde hazırlanan Efes Alan Yönetim Planının oluşturulma aşamasındaki önemli rolü oynayan Danışma Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı

İZMİR - Efes Yönetim Alanı Planının oluşturulması kapsamında değişik tarihlerde bu alanda ilk defa kullanılan “katılımcı ve yenilikçi” yöntemlerle toplantılar ve çalıştaylar düzenlenmesinin ardından Selçuk Belediyesi tarafından görevlendirilen Danışma Kurulu Selçuk Belediyesi Encümen Salonunda bir araya geldi.
 
Danışma kurulu toplantıda Efes Alan Yönetim Alt Planını arkeoloji, turizm, ekonomi, işletme gibi birçok açıdan değerlendirdi. Efes’te yönetim teşkilatının oluşturulması kimlerin hangi görevde yer alacağı, maddi kaynaklarının nasıl sağlanacağı, işletme planı, ulaşım ve dolaşımın alt planı, risk yönetimi gibi konularda alanında uzman kişiler dünyada uygulanan örnekleri baz alarak Efes’e uygun olabileceğini düşündükleri önerilerde bulundu.
Efes Alan Yönetim Planının oluşturulmasında bilimsel çalışmaların dışında en önemli noktanın Efes’in yönetim çatısının oluşturulması gerektiğini söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Geçtiğimiz Ocak ayında Danışma Kurulunda yer alacak isimleri belirledik. Alan Başkanımız Efes Müze Müdürü Cengiz Topal oldu. Danışma Kurulu üyelerimizde alanında uzman kişilerden oluşuyor. Bugün İlk toplantımızı gerçekleştirdik.
 
Toplantıda Kazı başkanlıkları, müze yetkilileri, alanında uzman öğretim görevlileri gibi tüm paydaşlarımız önceliklerini, kısa, orta ve uzun vadede ne yapılabileceğine ilişkin önerilerini bizlerle paylaştı. Yapılan toplantılar ile çok büyük adımlar attığımızı düşünüyorum. Efes Alan Yönetimi’nin Türkiye’deki diğer alan yönetimlerinden farklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Efes Alan Yönetimi tek bir tarihi değeri kapsamıyor. Yani Selimiye Cami gibi, Nemrut gibi tek bir yapıyı kapsamıyor. Efes Alan Yönetimi Meryem Ana, Ayasuluk Kalesi, Sn Jean Klisesi gibi birçok tarihi yapıları içine alan büyük bir havzayı kapsıyor. Bu yüzden atanan Alan Yönetim Başkanına ve Danışma Kurulu üyelerine çok önemli sorumluluklar düşüyor. Tarihi yapılara ve ilçeye sahip çıkılması gerektiği düşüncesiyle hareket ederek bu noktada adımımızı attık.
 
1999 yılında göreve ilk geldiğimde ne yazık ki Efes’in planları olmadığını gördüm. Planları olmadığı gibi haritası da yoktu. İlk işimiz Alan ile ilgili imar planlarını hazırlamak ve harita işlemlerini yürütmek oldu. Şu anda 5 binlik ve 25 binlik Efes Koruma Amaçlı Nazım İmar Planlarımız kurul tarafından onaylandı. Şimdiki adımımız Alanın nasıl yönetileceği ile ilgili. Yani kim hangi sorumlulukları ve görev tanımlarını alacak. Projenin alt çalışmalarını yürütüyoruz. Yönetim Planını tamamladıktan sonra Bakanlıkla iletişime geçip Efes’in Unesco Dünya Mirası listesine girmesini sağlayacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da sevgililer gününe özel aşk tınıları
Karşıyaka Belediyesi Sevgiler gününe özel bir konser düzenliyor. 14 Şubat ...
Kocaoğlu’ndan Alman Başkonsolos’a iade-i ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Almanya’nın İzmir Başkonsolosu ...
Küçükpark’ta trafik karmaşası sona eriyor
Bornova Belediyesi, ilçenin kafeteryaları ve eğlence mekanlarıyla ünlü ...
 
İZSU, kent merkezinde “eski şebeke” bırakmıyor
11 ilçede su arızalarına neden olan eski şebekeleri yenilemek için çalışma ...
Amatörlere Büyükşehir şefkati
Amatör spor kulüplerinin üzerinden koruyucu elini çekmeyen İzmir Büyükşehir ...
Konak'ın 'Sevgi evleri’ne STK desteği
Konak Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları güçlü iletişim ve dayanışma ...
 
En büyük Karadeniz dostu Hakan Tartan
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu ...
Doğal Yaşam’da minik fil İzmir’e “dev” parti
Türkiye’de doğan ilk fil olarak tarihe geçen ve kısa sürede herkesin sevgilisi ...
Dünya çiftçileri Bornova’da tohum koruma eğitimi aldı
Bornova Belediyesi, yerel tohumların yok olmasına karşı mücadele eden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva