HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2012 Pazartesi - 09:36

Amatörlere Büyükşehir şefkati

Amatör spor kulüplerinin üzerinden koruyucu elini çekmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, genç sporcuları tepeden tırnağı sağlık taramasından geçiriyor.

Amatörlere Büyükşehir şefkati

İZMİR - Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki uzman doktorlar tarafından yapılan dahiliye, göz, ortopedi, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, nöroloji ve psikatri muayeneleri ücretsiz gerçekleştiriliyor. Amatör spor kulüplerine yaptığı desteklerle dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, amatör sporcuların sağlık taramalarını ücretsiz olarak gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İzmir Şube Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İzmir’de faaliyet gösteren 217 amatör kulübün yaklaşık 15 bin sporcusu için sağlık taraması olanağı sağlandı. Amatör futbolcuların sağlık kontrolleri ve tedavilerinin ücretsiz yapılabilmesi amacıyla imzalanan ‘Koruyucu Sağlık Hizmetleri’ protokolüyle, İzmir’de 2011-2012 sezonunda faal olan ve lisansları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından vize edilen amatör sporcular kontrole tabi tutuluyor.
 
Tarama kapsamında, son olarak İzmir Demirspor’un genç futbolcuları Eşrefpaşa Hastanesi’ndeydi. Gençler, dahiliye, göz, ortopedi, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, nöroloji ve psikatri branşlarında uzman doktorların muayenesinden geçti. Kontroller sonucunda sağlıklı oldukları tespit edilen gençlerden 18 yaşındaki Ahmet Tamet, “Ben ve takım arkadaşlarım, bugün burada bir çok branşta muayene olduk. Turp gibiyim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bizim için sağladığı bu ücretsiz sağlık taramasından dolayı teşekkür ederim” dedi. 18 yaşındaki Burak Aksüt ise göz muayenesinin ardından, “Doktorlar, beni baştan aşağı muayene ettiler. Sonuçlar güzel çıktı, mutlu oldum” diye konuştu.
 
Sporcuya her konuda destek Büyükşehir Belediyesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İzmir Şubesi arasında imzalanan ‘Koruyucu Sağlık Hizmetleri Protokolü’ndeki sağlık hizmetleri Süper Amatör Küme, I. Amatör Küme, I. Amatör Küme A Genç, II. Amatör Küme, II. Amatör Küme A Genç, U-13, U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-18 liglerini kapsıyor. Ayrıca sosyal güvencesi olmayan sporculara, reçete yazılan ilaçları hariç, poliklinik ve yataklı bakım tedavi hizmeti de sunuluyor. Her kulüp, 2011-2012 sezonu için, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından lisansı onaylanmış sporcularını İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne bildiriyor. Hastane de, sporcuların muayene ve tedavilerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da maddi imkansızlıklarla boğuşan amatör spor kulüplerine malzeme desteği vermeyi sürdürüyor. Amatör spor kulüplerine son olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle 20’şer adet forma, şort, tozluk takımı, yağmurluk, futbol ayakkabısı, eşofman, spor çantası ve 10’ar adet futbol topundan oluşan malzeme dağıtılmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cebrail çilesiz 13 Şubat 2012 Pazartesi 22:11

yapılan uygulama gerçekten çok güzel tebrik ediyorum b ş b ama yanlış bilmiyosam belediyelerin bütçesinin%3 spora harcaması gerekiyor nerede ben bir amatör spor başkanı olarak belediye bize malzeme yardımı yapıyo ne olduğu belli olmayan bir ürün AMA KENDİ TAKIMLARINA BAKIN ADİDAS NİKE UMRO GİYİNİYO BU HİÇ EŞİT DEĞİL NEYMİŞ SAĞLIK KONTUROLÜ BİZ ZATEN BU İŞLEMLERİ SAĞLIK OCAKLARINDA VA SPORCU SAĞLIK MERKEZİNDE YAPTIRIYOZ SAYGILAR...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ın 'Sevgi evleri’ne STK desteği
Konak Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları güçlü iletişim ve dayanışma ...
En büyük Karadeniz dostu Hakan Tartan
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu ...
Doğal Yaşam’da minik fil İzmir’e “dev” parti
Türkiye’de doğan ilk fil olarak tarihe geçen ve kısa sürede herkesin sevgilisi ...
 
Dünya çiftçileri Bornova’da tohum koruma eğitimi aldı
Bornova Belediyesi, yerel tohumların yok olmasına karşı mücadele eden ...
Konak Belediyesi Nino Sutidze’yi renklerine bağladı
Konak Belediyesi kadın Futbol Takımı’nın son transferi Nino, sahada fırtına gibi esiyor
Büyükşehir’den Hatay’a 4 milyonluk yatırım
329 araç kapasiteli Hatay Katlı Otoparkı için hafriyat çalışmalarına başlayan ...
 
Tutuklu yakınları beyaz güvercinle özgürlük istedi
Cezaevinde bulunan Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve sendikacıların ...
“Göçmen Halayı”na Aziz Başkan da katıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Termal Otel’de ...
“Gıda krizini GDO değil, küçük çiftçiye destek çözer”
Ürün verimliliğini artırmak için yoğun kimyasal ilaç ve gübre kullanılarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva