HABERLER>EKONOMİ
14 Ekim 2016 Cuma - 08:43

EBSO: İzmir gelişim atağında!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Gökçüoğlu, "İzmir,  gelişim atağında... Son düzenlemelerin ardından İzmir’deki serbest bölgelerin başarısı da dikkate alınarak İzmir,  serbest şehir statüsüne kavuşturulmalıdır” dedi.

EBSO: İzmir gelişim atağında!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili H. İbrahim Gökçüoğlu, son teşvik paketiyle 33 sektörde orta ve ileri teknoloji üretimi için yapılacak yatırımlara 4. Bölge teşviği verileceğini belirterek teşviklerin yeni yatırımların önünü açacağını söyledi. Gökçüoğlu, “Tarımı, sanayisi, ticareti, turizmi, insanı, yaşam tarzı ve modern gülen yüzü ile yaşanacak şehir İzmir,  gelişim atağında. Son düzenlemelerin ardından İzmir’deki serbest bölgelerin başarısı da dikkate alınarak İzmir,  serbest şehir statüsüne kavuşturulmalıdır” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası meslek komiteleri ortak toplantısı gerçekleştirildi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili H. İbrahim Gökçüoğlu, büyüme rakamlarının yüzde 5 ve üzerine çıkarılmasının önemine değinerek geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Programı (OVP) değerlendirdi.  Gökçüoğlu, OVP ile istikrarlı ve kapsayıcı nitelikli büyümeyi artırarak enflasyonu düşürmenin yanı sıra cari açıktaki azalma eğilimini koruma ve ekonominin rekabet gücünü, istihdam ve verimlilik seviyesini artırarak mali disiplin kalitesindeki artışa paralel kamu maliyesinin güçlendirilmesinin amaçlandığını kaydetti. Gökçüoğlu, vergi ve SSK borçlarının yeniden yapılandırılması ile varlık barışı kararlarının ardından gündeme gelen teşvik kararlarının yeni yatırım ve istihdam olanakları açısından İzmir’e önemli artılar getireceğine dikkat çekti.

Serbest şehir statüsü
33 sektörde orta ve ileri teknoloji üretimi yapılacak yatırımlara bölgesine bakılmaksızın 4. Bölge teşviği verileceğinin açıklandığını hatırlatan Gökçüoğlu, “İzmir Kalkınma Ajansı verilerine göre kentimiz, ülkemizin en ucuz sanayi şehri.  İzmir- İstanbul otoyolu,  İzmir- Ankara hızlı tren projeleri, tamamlandığında dünyanın 10. Büyük limanı olacak Çandarlı, Türkiye’nin ikinci büyük konteyner taşıma kapasitesine sahip Alsancak Limanı ile kruvaziyer ve yeni yat limanı projeleri, 13 Organize Sanayi Bölgesi dikkate alındığında İzmir’in büyük bir gelişim atağında olduğu görülüyor. Yeni teşvikler bu gelişimi hızlandıracaktır” dedi.  İzmir’in liman, ihracat ve sanayi potansiyeli dikkate alınıp dünyanın başarılı örneklerinde olduğu gibi deniz bağlantılı serbest bölgeler kurulması gerektiğini vurgulayan Gökçüoğlu, “ESBAŞ ve İZBAŞ’ın başarısı dikkate alınarak kentimize serbest şehir statüsü verilmelidir” dedi.

Toplantıya katılan SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal de yeni 6728 sayılı Torba Kanun ile SGK borçlarının yeniden yapılandırılması hakkındaki düzenlemeler hakkında sanayicilere bilgi verdi. Gülcemal, yeniden yapılandırma ile başvuruların 31 Ekim’de sona ereceğini belirterek, bu düzenlemeden yararlanmak isteyen işadamlarına çağrıda bulundu.

Toplantının sonunda EBSO Yönetim Kurulu Başkanvekili H. İbrahim Gökçüoğlu, SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, plaket verdi.

 
Kurtlar Vadisi'ne 'darbe' soruşturması!
 
Balkondan düşen genci tente kurtardı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DTO önerdi: Trafik sorununa denizden çözüm!
İzmir’in trafik sorununa Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nden çözüm önerisi ...
Emlak sektörünün yenilikçi yüzü
Coldwell Banker'in İzmir Bayraklı ofisinde Gayrımenkul Danışmanlığı yapan ...
Dolar yine tüm zamanların rekorunu kırdı!
Dolar/TL, küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle 3,1058'e ...
 
Alsancak’ta yaprak dökümü: Kepenkler bir bir iniyor!
İzmir’in gözde semtinde yaprak dökümü yaşanıyor. Çok sayıda dükkan kepenk ...
İzmir’in turistik ilçesindeki tatil köyü yeniden yola çıkıyor!
Hayıtlı Kooperatifi tarafından başlatılan ve yarım kalan Dikili’deki tatil ...
Milli Piyango ihalesinde flaş karar!
Milli Piyango'nun satışı için yapılacak ihalenin ön başvuru ve son teklif ...
 
Fed tutanakları açıklandı: Faiz kararı kılpayı!
ABD Merkez Bankasının eylül toplantısına ait tutanaklar, faiz oranını ...
Bornova’da yeni bir iş ve yaşam merkezi!
Yarım asırlık tecrübe ile ART2 İnşaat tarafından İzmir’in iş ve yaşam ...
Flaş: Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!
Dolar/TL, Başbakan Yıldırım'ın 'başkanlık sistemi' açıklamasıyla kademeli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva